Şimdi Ara

Gigabyte 990XA-UD3(rev.3.0) Anakartta FX6300 O.C Problemi Yardım Lütfen. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CVenturas


    quote:

    Orijinalden alıntı: DessoEldest

    Aynı sorun bende de var hocam ne oldu sorunu çözebildiniz mi acaba?

    Merhabalar,

    Çift açılma olayı yabancı forumlarda da tartışılmış anakartın belirtilen voltaj/frekans değerlerini deneyip açıldığı söylenmiş. Yani normal bir şey olduğu tahmin ediliyor.

    Frekansın sabit kalmamasının çözümü de HPC Mode "Enable", C1E Support, Cool'n Quite, Core C6 State, Turbo Core "Disable" yapılarak çözülüyor. Bu kombinasyonu tutturma ihtimali düşük olduğundan da deneyerek bulamamışım.

    Kapanıp açılma olayını hala çözemedik ama tam. Birkaç arkadaşta daha aynı sorundan var bazılarının anakartı sıcakken sistem çalıştırıldığında açılıp kapanmıyor sadece ilk çalıştırmada açılıp kapanıyor bazıları prizden çekip takınca açılıp kapanmıyor sonraki çalıştırmalarda açılıp kapanıyor kiminde hiç değişmiyor ben de bir şey anlamadım.
    Birde ben çarpan hızını artırdığım zaman istediğim değerden 0.02 ghz fazla alıyor çarpan değerini. Mesela 4.3 e ayarladığım zaman 4.32 ghz de çalışıyor işlemci ve windowsda da bu şekilde gözüküyor. Bu durum sizde de bu şekildemi acaba? Normal midir bu durum?

    9 serisi çipsetlerin sorunlu olduğunu belirtenler de var.

    Allah yardımcımız olsun

    Anladım hocam sağolun. Biosta dolanırken birşey farkettim. Biosta yapılan bazı değişikliklerin sonucu kapanıp açılma sorunu meydana geliyor. Yani sadece hız aşırtma sonucu olan birşey değil gibi. Her değer normalken sadece ramler için xmp i profil 1 e çektim yine kapanma sorunu başladı. Sonra farklı ayarları değiştirince bilgisayar düzeliyor. Belirli bi mantığı olmayan saçma sapan bir sorun. Sabit frekansı halledip 4.3ghz de stabiliteyi yakalayabilirsem kapanma sorununa da zamanla alışırım artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DessoEldest -- 14 Kasım 2013; 18:31:19 >




  • Önceki anakartımda (Gigabyte x48-dq6) ve şu an kullandığım anakartımda da (Gigabyte 970a-Ud3) dediğiniz gibi oluyor. Ben bunu sorun etmiyorum. Ama fikir beyan etmem gerekirse bu durum çift bios olmasından kaynaklanıyor olabilir. Backup biosla normal kullanılan bios eşitlenirse (kopyalanırsa) belki sıkıntı hallolabilir.
  • Resimdeki durum fx8320 işlemcimin 1.368 voltta 4,5ghz stabil çalıştırdığı anlamına mı geliyor.. Prime 95 bu şekil 30 dakikada yapsam aynen devam ediyor sorunsuz...


    http://img491.yukle.tc/image.php?id=1113Adsiz.jpg
  • elfuerte kullanıcısına yanıt
    5 ve 7 , nci çekirdekler hata vermiş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.