Şimdi Ara

Gigabyte B660M DS3H AX İnternet Kopma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme 3 - Yeni geçtiğim asus realtek lan chipli anakartta da aynı sıkıntı 1-2 kez oldu, qbittorrentte bağlantı protokolünü tcp ve udp den sadece tcp ye aldım düzeldi


    Düzenleme 2 - Türknet vdsl den fibere geçtim, modem değişti, realtek lan driver yüklememe rağmen kopma olmadı.


    Düzenleme - Geçici çözüm: realtek lan driver yüklü olmadığında sorun olmuyor, 3-4 farklı realtek ethernet driver yükledim, yüklüyken mutlaka bu sorun oluyor.


    Herkese merhaba, msi anakarttan soket değişerek gigabyte b660m ds3h ax anakarta geçtim. Fakat bu anakarta geçtiğimden beri, tesadüf müdür nedir her zamanki msi de sorun yaşamadığım rutinlerde günlük olarak sorun yaşıyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/turknet-dns-hatasi-ve-kisa-sureli-internet-kopmasi--154194793


    Sorunu iss kaynaklı sandığım için böyle bir konu açtım. Fakat sorunun anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum.


    Twitch izlerken aynı anda youtubede video yada shorts video açarsam internet kopuyor.

    Twitch izlerken aynı anda torrentte birşey indirirken (hız kısıtlı) aynı şekil internet kopuyor.

    Yani internet 2 yerden yüke girince bilgisayarda tümden internet gidiyor, internet kısmında sadece 1 kez denk geldiğim yazı, internet yok sorunuydu. O kadar hızlı olup bitiyor ki görev çubuğundaki internet simgesi bile değişmiyor. İnternet 10-15 saniye sonra kendiliğinden geri geliyor.


    Merak ettiğim konu ise bu sorunun anakartta fiziksel bir durumdan dolayı olma ihtimali var mıdır, benzer sorunu yaşayan varsa bilgilendirirse sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Texassm0ke -- 3 Nisan 2024; 17:13:12 >







  • LAN bağlantısında bu sorunu yaşıyor iseniz fiziksel kabloda hasar olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca modem günlüklerine bakın, kesinti olduğu sırada LAN link state down-up gibi şeyler yazıyor ise eğer anakart BIOS ayarlarında "Wake on LAN" özelliğini kapatın, birde NAT ile ilgili ayarlar vardı tam hatırlamıyorum onu da kapatın.

  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

    evet sorunu lan bağlantısında yaşıyorum, önceki kablomda ezilme olmasına rağmen msi anakartta hiçbir şekilde bağlantı kopmuyordu, bu sorunu yaşamaya başladığım için yeni kablo aldım cat7. Aynı sorunu bir daha yaşarsam modem günlüğüne bakarım. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 farklı üst sürüm bios denedim, en yeni realtek ethernet driverini denedim, ama gene çözemedim. benzer sorunu yaşayan biri daha var gigabytede
    https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/sj8mky/new_auros_b660_motherboard_giving_me_tons_of/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede B660M DS3H var yeni aldım 4 gün oncs dün internetteyken aģ gidip geldi 10 saniye filan sürdü siz cozebildinizmi ne yaptiniz kafama çok takıldı suan bu durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naprosky N kullanıcısına yanıt

    hocam önce kademeli olarak bios güncellemeyi denedim, işe yaramadı, en son f21 sürümündeyim, realtek ethernet driveri kurulu değil, sorunu şuan yaşamıyorum, ama dediğim şekilde deneme şansınız var mı, eğer sizdede dediğim şekilde kullandığınızda gidiyorsa kronik bir sorundur. Yüksek bitrateli twitch yayını izlerken o sırada aynı anda youtubeden video yada shorts açın, videoları ileriye sara sara başka videolara geçerek izleyin, 10 dk içinde video donarsa gittiğini anlarsınız zaten, internet gidince başka sayfa açmayı deneyin, orda chrome hata kodu olarak dns probe finished no internet yada bad config verebilir. Eğer dediğim şekilde sorun yaşarsanız anakartı iade edin gitsin. Çünkü ben bile net bir çözüm bulamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam win 10 22h2 geçtim, ethernet driver kurdum ve sorun devam ediyordu, ethernet driveri kaldırdım böyle kullanıyorum şuan sorun yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.