Şimdi Ara

Gigabyte ga 970 gaming VS ASUS 970 pro gaming aura hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 karttan birini alacagım msi inkiden vazgeçtim şikayet eden cok o yuzden bu 2 kart arasında bana yardımcı olsanız hala cok kararsızım kullanan ve ya bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi ?



  • Gigabyte 5 Choke olduğu için çöp , Asus'da yüksek fiyatı ve servis rezilliği yüzünden çöp.

    MSI ile ilgili ne olmuş ? Nerdeyse 1 yılımı dolduracağım 970A Gaming ile hem 0C yönünden hem de yazılım desteği olarak mükemmel bi anakart.
  • 5 choke dediginizi anlamadım. 40 tl fark var ben yeni alacagım için gozden cıkardım onu zaten asusua da. msi la ilgili cok arastırdım abimdede var onunda servisine rezalet diyorlar ve arıza cıkartıyormus ayrıca bunlardan daha eski en guncel asus oldugu için ona eğilimim daha fazla ama
  • bu arada AMD olanı diyorum
  • Asus'un sarmaları çok iyi diyorlar ama yine de fazla sayısı çok fazla gelmiyor. Bunlar zaten sizin giriş seviyesindeki beklentilerinizi çok da etkilemiyor. Ne de olsa, yüksek hava soğutma olmadan, yüksek güç tüketiminin üstesinden gelemezsiniz. En iyisi, bu kartların sizin beklentinizi karşılayıp karşılayamayacağını değil, sizin beklentinizle bu kartın uyumlu olup olmadığını değerlendirmek. Fazla yükseklerde beklentiniz olmasın, onun için tüm düzeneğin uygunlaştırılması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Asus'un sarmaları çok iyi diyorlar ama yine de fazla sayısı çok fazla gelmiyor. Bunlar zaten sizin giriş seviyesindeki beklentilerinizi çok da etkilemiyor. Ne de olsa, yüksek hava soğutma olmadan, yüksek güç tüketiminin üstesinden gelemezsiniz. En iyisi, bu kartların sizin beklentinizi karşılayıp karşılayamayacağını değil, sizin beklentinizle bu kartın uyumlu olup olmadığını değerlendirmek. Fazla yükseklerde beklentiniz olmasın, onun için tüm düzeneğin uygunlaştırılması gerekiyor.

    valla teşekkurlerde pek anlamadım yani hangisini tavsiye ediyorsunuz ? şimdi benim alacagım başka zaten bi sıvı soğutma kaldı o kadar imzamdaki gibi sistemim anakartım sıkıntılı bozuldu o yuzden değiştiriyorum konu dısı olacak ama bi sıvı sogutmayla fx 8350 yi 5,0 ghz ye cıkartmayı dusunuyorum uyar mı sizce ?




  • palarush59 kullanıcısına yanıt
    Hangi işlemci için alınıyor? İmzandaki 8350 için mi? İmzadaki 990fx gigabyte nin ne sorunu var?

    970 çipseti bırakın da 990x çipsete yönelin.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    evet 8350 imzamdaki kartı kullanbıyorum suan ama ekran kartı ve ramler sorun yapıyor basta atari kasedi gibi mavi ekran bozuk ekran cıkıyor falan ve kullandıgımdan baska ram görmuyor sistem acıken ekran surucusunu okumuyor ekran kararıyor falan anakartta sorun da sanırım kuzey köprusu sorunlu o yuzden değiştireceğim . fiyat butcem 970 chipsete göre 990 alamam bunuda 2 el almıstım zaten
  • palarush59 kullanıcısına yanıt
    2 si arasında Asus Pro gaming aura daha iyi bir kart yakın bir süreçte işlemci ve soket değişikliği düşünmüyorsan (. Hazır anakart sıkıntılı iken cpuyu da satıp topyekün değişime gidilebilir.) alınabilir. Ama bana kalırsa bu sokete artık fazla masraf yapılmamalı uygun olan kart alınmalı.


    2 kart da içerik açısından güncel olmalarının avantajı var fakat msi 970 g de oturmuş bir model overclock için faz sayısı bakımından iyi. Uyguna da alınabilir.

    Yukarda Mete 'ye yazmışın 5ghz diye burda bahsedilen 3 kart ile de öyle bir hayal kurmaman lazım bana kalırsa açıkça belirteyim. Sonuçta 990 fx in en tepe modellerini almıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Ağustos 2016; 23:21:45 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    ya şimdi fx8350 alalı 2 sene oldu zaten bana yeni geliyor hala öyle bi konustunuz ki cok eziklediniz işlemcimi sanki değişmesi lazım haha :) ve deddiğiniz kafamı karıstırdı şimdi asus 970 pro g alsam sıvı sogutmayla 5 ghz yapamaz mıyım ve niye bu kadar karamsarsınız benim işlemciye karşı . teşekkur ederim :)
  • palarush59 kullanıcısına yanıt
    Karamsarlığım Kullandığım için olabilir Fx vishera serisinin hepsi aynı mimarinin clock oynanmış hali (8370E diğerlerinden ayrılabilir düşük tdpli overclock kapasitesi ddaha iyi) single core performansı intelden zayıf. BU yüzden özellikle oyunlarda aldığı performans çoğu zaman intelden düşük olmuştur.

    FX-8350 gerçek anlamda 8 çekirdeğe sahip bir model değil. AMD işlemciye gerçek 8 çekirdek yerine 4 adet modül yerleştirilmiş. Modüllerin her biri Hyper Threading'e benzer bir mantıkla çalışıyor, toplam 4 tane modül ve her birinin içinde 2'şerden 8 adet birim var. Sistem 8 birimi de görmesine rağmen işi 4 modül yapıyor


    Neden pahalı anakartla yatırım yapma diyorum onuda açıklayayım.
    2016 yılındayız 8350 2012 nin 10 cu ayında çıktı bunun üzerinden bilmem kaç nesil intel işlemci çıktı. 2 sene önce aldığını söylüyorsun.Yani sen aldığında kaba bir hesapla 2 yıllık bir mimariydi. Bu sene sonu 2017 başı gibi amd am3+ ve fm2 (apu) soketini bırakıyor .Güncel bir mimari ile ddr4 am4 e geçiş yapacak.


    İstediğin soğutmayı tak o işlemciyi soğutuyor. 970 çipsette kullanılan chokelerin sınırı belli kartların üzerindeki fazların sayısı belli 990 çipsette bile 5 ghz göremiyor millet gerçekçi olmak lazım. Foruma bir bak kaç kişi o işlemciyi 5 ghz ye taşıyabilmiş ne kullanmış. kullancılar arasında yüzde kaça tekabül ediyor. Çip takoz da çıkabilir.

    Özetle 5 ghz göreceğim diye masrafı edip yolda kalabilirsin.




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cok teşekkur ediyorum yorumunuz için yardımcı oldu bana peki am4 ler cıkmadı henuz dimi yani ona yatırım yapamam tek çekirdeği evet intellerden dusuk bu suna neden olabilir mi intelde aşırttıgın 500 mhz bile amd den 1 ghz inden daha verimli olabilir böyle bi yere cıkabilir miyiz ?
    Neyse siz bilgilisiniz anlaşılıyor bana ne önerirsiniz şimdi max anakarta 450 tl vereblirim
  • palarush59 kullanıcısına yanıt
    Am4 henüz çıkmadı yukarda verdiğim tarihlere kadar eğer elindeki anakartla iadare edebilirsen bir süre sonra sistemde daha köklü bir değişikliğe gidebilirsin.

    Aralarındaki Mimari fark sebebiyle birebir veya katlı mhz dengesi kurmak mantıklı değil Yeri gelir o 8 birimi öyle bir etkin kullanırsın (render tarzı) i7 lerle yarışırsın.

    Bence olay şurada amd işlemciler sıcaklık korkusu (ilk başta gelen stok soğutmanın gürültülü olması ) ve yüksek tdp (oc yaptıkça tdp değeri de artıyor) nin bazı anakartlara uymaması nedeniyle düşük ghz değerlerde fakat oc ye hazır bir halde kilitsiz satılıyor.


    Bütçen 990 fx çıkarmıyor bu durumda 5ghz la da ilgilenmeyeceksin ve olaki anakartın iyice öldü yeni soket de çıkmadı

    http://www.sinerji.gen.tr/msi-970-gaming-d3-1866mhz-atx-am3-pmu2899 uygun fiyatlı yeterli bir mobo

    Ben işlemciyi daha uzun süre tutarım yeni soket falan beni bağlamaz özellikleri de isterim dersen

    http://www.sinerji.gen.tr/asus-970-pro-gaming-aura-am3-d3-2133mhz-oc-atx-am3-pmu71094

    ayrıca 11 fazlı 990 fx kart buldum uygunmuş fiyatıhttp://www.fudzilla.com/news/motherboards/40184-gigabyte-rolls-out-new-ga-990x-gaming-sli-am3-motherboard

    http://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-990x-gaming-sli-d3-2000mhz-atx-am3-pmu71683




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Gigabyte 990X-Gaming bakın bu fiyata bu anakartı ilk kez gördum bu yeni mi cıktı cünkü gigabyte 970 in 990 chip setinde 3 tane pci exp port vardı bu 970 in aynısı şeklide. yani su bahsi geçen 3 970 chipsetli anakarttı almaktansa bunu almam daha iyi olur değil mi ?
  • palarush59 kullanıcısına yanıt
    Bende senin için detaylı bakarken farkettim bu modeli galiba mart ayında çıkmış 9590 9370 bile desteklediği idda edilen bir anakart yukardaki söylediğim kartlar arasında faz sayısı bakımından en iyisi 11 faz var üzerinde kartın detaylı bir incelemesi yok yeni diye gözden kaçmış sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Ağustos 2016; 1:01:00 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    çok teşekkurler 990 hem ben bunu alayım o zaman :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palarush59

    çok teşekkurler 990 hem ben bunu alayım o zaman :)

    Gigabyte 990X-Gaming aldınızmı hocam?
  • gigabayte 970 gaming anakartı aldınızmı ?
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    almadi gitti asus aldi ve sorun yasadi

    https://forum.donanimhaber.com/islemci-sicakligi-hic-stabil-olmuyor-yeni-anakart-aldim--119253530#119253530

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.