Şimdi Ara

Gigabyte Onboard Ethernet problemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle benim gibi bu sorunu yaşayanlar olduğunu düşündüğüm için açtığımı söylemeliyim.bi çok araştırma yaptıktan sonra internet üzerinde olmasa da gerçek hayatta bir kaç kişi buldum bu sorunu yaşamış..

    gigabyte GA-8I945 anakartımda bulunan onboard ethernet kartını kullanıyorum.sınırsız internet kullanıcısıyım ve 24 saat emule açık.call of duty 2 yi netten oynayan biriyim fakat şu problem beni bitirdi.kartı almamdan 1 sene geçmesine rağmen arada ethernet kartını görmüyor bilgisayar görmeme olayı da şu şekilde bağlantı var nete giremiyorum modeme ulaşamıyorum ethernet kablosunu çekiyorum algılamıyor v.s.. bilgisayar restart olmadığı sürece bu sorun çözülmüyor...

    call of duty 'de connection interrupted !
    emule de bağlantı kopmadan 0 kb/s downloadlar.
    firefox'ta dakikalarca süren sayfa arama...

    bir kaç internet cafeye gidip araştırdım..söyledikleri cevap ; gigabyte anakartlı 12 makinenin 9 u pci ethernetle çalışıyor...

    Garantiye yollamak ise 27.günde tamamlandı diye geri geliyor anakart ve bakıyorsunuz hhiç bir değişiklik yok...

    sorunu yaşayanlar ve çözüm üretenler varsa yazarlarsa sevinirim...

    teşekkürler.







  • Bu bir gelişmiş güç yönetimi eseri olabilir.Bu teknoloji notebooklarda var ama pc anakartlarında olup olmadığından emin değilim.Ancak devir tasarruf devri olduğuna göre kullanılmış olabilir.Gğç tasarrufu yamak adına bazı aygıtları devre dışı bırakıyor.Bunların başındada LAN WLAN BLUETOOTH gibi bağlantı aygıtları geliyorr.Anakartın biosunun ayrtıntılı incelenmesi gerekli.Belki bu tip bir teknolojiye sahip olabilir.
  • Selam,

    Sorunun Gigabyte kartla alakalı olduğunu sanmıyorum. Zira yıllardır anakarta gömülü ethernet kullanıyorum. (hepsi gigabyte kart bu rada). Sorun ethernet sürücüsünde olabilir. Sürücünü kontrol etmeni tavsiye ederim. NetKeePer arkadaşın dediğinede katılıyorum mutlaka o ayarlarıda kontrol et, gerçi standart olarak zaten kapalı geliyor. Ağ kablonu kontrol et özellikle ethernet girişlerinde tüm kabloların bağlantısının yapıldığından emin ol bazı durumlarda temel bağlantı durumu problem çıkarabiliyor. Son olarak eğer çözüm bulamazsan bence bir ethernet kartı al ve anakarttan gömülü eternet cihazını iptal edip yeni kartını kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.