Şimdi Ara

Giriş seviyesi anakarta üst seviye ekran kartı takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir sorum olacak
    gigabyte h110m anakarta rx 580 8 gb taktım kart boşta 30 derece fakat herhangi bir oyuna girdiğimde 70 dereceleri görüyor. bu ısınmanın sebebi anakartın ekran kartını beslemek için çok voltaj çekmesi olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlamite -- 16 Mayıs 2019; 1:1:29 >



  • rx 580 icin 70derece normal. ama su sorunuzu anlayamadim; "bu ısınmanın sebebi anakartın ekran kartını beslemek için çok voltaj çekmesi olabilir mi?" ekrankarti pcie güc kablolari ile ihtiyacinin büyük kismini karsilayabilir anakarttanda 75watt a kadar destek alir. 8pin pcie den 150w, 6pin pcie den 75watt, anakarttan 75w destek gelir. 70 derecelik isinma normaldir. anakarttan kaynakli bir sorun görünmüyor bu degerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 16 Mayıs 2019; 2:3:51 >
  • Hocam rx 580 rog strix modelini kullanıyorum internetten kartın test videolarını izledim çoğu oyunda 50-60 derecede seyrediyor. Ayrıca bazen oyuna girdiğimde coil whine sesine benzer bir ses geliyor bir yerlede bir sıkıntı var ama anlayamadım henüz
  • bedlamite B kullanıcısına yanıt
    Coil whine kaynağı ekran kartı mı? Kullandığınız güç kaynağı nedir?
  • Fsp 500 w psu varken ses karttan geliyordu psu yu değiştirsim 700w thermaltake takılı şuan ses psudam geliyor
  • bedlamite B kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben bir fikir yürütemedim bu duruma. PSU ekran kartında coil whine sebebimidir bilmiyorum. PSU daki durum ayrı yenisinde vardır
  • Tunyukuk kullanıcısına yanıt
    Yakında z270 chipset li bi anakart alacağım inşallah çözülür sorunlar. Teşekkürler ilginiz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedlamite

    Fsp 500 w psu varken ses karttan geliyordu psu yu değiştirsim 700w thermaltake takılı şuan ses psudam geliyor
    bu cok ilginc hatta arasirma konusu olur. 500w fsp takili iken ekrankartindan cw sesi geliyor, psu dan ses gelmiyor, psu degisiyor termaltake psu dan ses geliyor, ekrankartindan gelmiyor yada size öyle geliyor yüksek fpslerde geliyor

    yansiyan bir cw olmali, sesini kaydedip buraya yükleme imkaniniz var mi?

    bana kalirsa ekran kartindaki cw yansiyorda olabilir farkli bir ekrankarti ile deneme sansiniz var mi? Ve sistemi baska bir mekanda baska bir evde deneme sansiniz olur mu? son bir soru daha, 500w fsp psu takiliyken sicakliklar yine böyle miydi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 16 Mayıs 2019; 12:49:40 >




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Şöyle özetleyeyim önceden r9 380 4 gb ekran kartım vardı psum da fsp 500e idi hiçbir ısınma problemi ve cw sesi gelmiyordu aynı sisteme rx 580 8 gb taktım oyuna girdiğimde cw sesi gelmeye başladı karttan sonra psuyu değiştirdim bu sefer psudan gelmeye başladı ses yalnız sadece oyuna girdiğimde geliyor ve bir süre sonra kesiliyor ses. Rx 580 i başka bir pcye takıp denedim kart 50- 60 dereceyi geçmiyor. Akşam eve gidince video yükleyeceğim
  • bedlamite B kullanıcısına yanıt
    hocam sizde tecrübe varmis bu konuda... simdi baska bir pc de taktim 50-60 dereceyi gecmedi dediniz ve benim size ilk yazdigim postu bosa cikardiniz, o artik gitti... (ama bu durumdan haberim coktu, hatta asus oldugunuda bilmiyordum) baska pc de baska bir ortamda denediniz sicakliklar boyle 60 derecelerdeyken herhangi bir cw sesi duydunuz mu peki? baska bir evde baska bir psu ile cw yoksa... ya sizin evde bir sorun var yada sizin psu da.. simdi fsp 500w lik rx580 icin zorlanmista olabilir cünkü amd 380 ile hic bir sorun yoktu dediniz. yeni psu geldi fakat ekrankarti rahatladi derken bu sefer psu dan ses gelmeye basliyor, bu da ekrankartindan yansiyan bir cw olabilir yada tesisattan kaynakli olabilir ve dediginiz gibi anakart kaynakli cw ye de sahit oldum ama bunun garantisini veremeyecegimi biliyorsunuz. cw olayinda cok fazla süpheli var yani simdi anakart icin harcayacaginiz paraya ragmen sorun devam edebilir. (Videoyu bekliyorum hocam.)
  • Anakartın hiçbir etkisi olacağını sanmıyorum (arıza yoksa). Sizin sorununuz kasadan dahi olabilir.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    CW üzerine yorum yapmadan önce su konuyu bastan sona bir kez okumak gerekiyor:https://forum.donanimhaber.com/dh-coil-whine-ana-konu-cw-hakkinda-her-sey-muzdariplerin-ekran-kartlari-cw-listesi--101764906

    kasadan? cogu zaman testler uzay montaj ile yapiliyor ve yine sorun tespit ediliyor. benim bir önceki p9x79 anakartimin islemci bölgesinden cw sesi geliyordu. Ya islemciden yada vrm bölgesinden tam olarak tespit edemesemde, oc ye yüklendigim zamanlarda geliyordu. Suan o baska bir anakarta gecmek zorunda kaldim ama cw ile alakali bir sorundan kaynakli degil. Anakartta cw yapabiliyor, anakart kaynakli cw de olabiliyor. Gelen video da ki sese göre buzzing yada sinek viziltisi bakacagiz artik.




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Üstad ben cw değil ısınmadan bahsediyorum. Uzay montaj denenip denenmediğini yazmamış zaten konuyu açan arkadaş. Bazen bu tip problemler çok basit şeylerden kaynaklanabiliyor. Ben çok anakart alıp satan biri olarak çok fazla eski, giriş seviye vb anakarta bir sürü yüksek tdp'li veya üst düzey kart taktım. Cw benim için sorun dahi değil ancak ısınma gerçek bir sorun var kasadan dahi olabilir.
    Psu yetmiyor da olabilir gene(bu teorik, başıma gelmedi pc lerde ancak elektroniğin prensibi gereği güç yetmeyince voltaj sabitse amper düşer kablolar ısınır. Pc de bu olmaması lazım ama olursa da psu kaynaklıdır.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Biz konuyu cw ye dogru cevirmistik :) haklisin yorumu cw üzerine zannettim. Hersey olabilir evet psu kaynaklida isinma olur bu söyledigimiz ripple muhabbetide yapar fakat bunlari soyleyebilmek icin bir kac soru sordum arkadasa ama daha cevap alamadigimiz icin :)
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Kartı başka pc ye taktığımda cw sesi gelmiyordu hocam 15-20 dk oyun oynadım sıcaklıkda 50-60 derecede seyrediyordu sonra söktüm zaten. Alacağım yeni anakart para israfı olmayacak çünkü işlemcim i5 7600k o.c yapma planlarım var yani
  • bedlamite B kullanıcısına yanıt
    hocam tek tek gidelim :) ev farkli bir ev ve psu da farkli? peki markasi neydi? hatirliyor musunuz?
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Ev aynı psu farklı. Kardeşimin bilgisayarına taktım yani benim pcde fsp 500w vardı bu kombinasyonda karttan cw sesi geliyordu sonra benim pcye kardeşimin psu yu yani thermaltake 700w taktım şimdi de ses psudan geliyor. Akşam video yükleyeyim daha detaylı anlatmış olurum :)
  • bedlamite B kullanıcısına yanıt
    Kasanın hava sirkülasyonundan bulunduğunuz yerdeki havanın sıcaklığından nem oranına ve diğer bilgisayar bileşenlerinin kasa içerisindeki sıcaklığına kadar sayısız etmen varken internetteki testlere bakıp bir yorum yapmak yanlış olur. İnternette izlediğiniz çoğu test serin bir odada uzay kasa şeklinde kurulup test edilmiştir kuvvetle muhtemel

    Ekleme: Başka bir bilgisayarda ekran kartını denediğinizi ve 50-60 dereceyi geçmediğinizi söylemişsiniz, bu koşulda benim dediklerimi çöpe atabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 16 Mayıs 2019; 16:35:38 >
  • Anakartin ekran kartina performans yada başka bir sorun oluşturduğunu görmedim.Zira bir kaç youtuber dahi çok düşük anakartları rtx 2080 gibi kartlar ile test ederek performans sonuçlarında problem olmadığını gösteriyordu.Zaten kart gücü tam olarak psu dan alıyor.
    Oc de sıkıntı olabilir fakat standart kullanımda sorun olucağını sanmam.İyi anakartlar genelde sli desteği ram portu desteği,yuksek voltaj ve oc desteği sunuyor.Dah dayanikli kapasitör ler gibi.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    http://sendvid.com/sib7enqz videoyu dh a yüklerken hata veriyor bende başka siteye yüklemek zorunda kaldım. umarım ses duyuluyordur. oyuna girdiğimde başlayan cızırtı oyunun lobisinde var yani oyunun aksiyon kısmı başladığında ses bir süre sonra kesiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.