Şimdi Ara

Göğsümde aralıklarla ağrı oluyor - Stres...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yapı olarak stresli biriyim. Olur, olmadık, var olabilecek, var olan kısaca beni etkileyebilecek olan herşeyi kafaya takarım. Son günlerde farkettim ki stres yapınca bi ateşlenme oluyor vücutta, nefes dengesizleşiyor ve göğüs tarafında çok hafif bi ağrı oluyor. Bu durum stres dışında da olabiliyor. Defalarca doktora gittim, kalpte-damarlarda hiçbirşey çıkmadı.

    Bu durumu nasıl azaltabilirim veya yok edebilirim? Bana stres yapma diyebilirsiniz, stresi nasıl azaltabilirim? Olabilecek şeyleri bile takıyorum hemen kafaya... Bunları kafamdan nasıl çıkarabilirim? Antidepresan kullanmayı istemiyorum, kullanmadım da şuana kadar.



    Sigara olarak, o kadar tiryaki değilim. Nadiren ararım, günde en fazla 10 tane içerim. Oda arkadaşlardan aldıklarım veya ortak pakettir. Sigaranın etkisi olduğunuda sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vişne Suyu -- 16 Ağustos 2008; 2:35:18 >



  • psikiyatri polikliniğine gidebilirsin...
    Kalp ilacı olduğu halde stres (anksiyete) durumlarında kullanılan ilaclar var, ondan verirler antidepresan yerine... (beta bloker grubu ilaçlar)
    çekinme git...
  • Bence sen aşırı mükemmeliyetçisin, herşeyin kusursuz ve sorunsuz olmasını istiyorsun. Hatta simetri saplantısı da olabilir sende. Bunların aksini yaşadıklarımda veya ufak bir sorun olduğunda anlattıklarının aynısı bana da oluo çünkü. Ben de stresli bi adamım.

    Nasıl rahat olabilir acaba? Hani geniş olmak derler ya? Recep İvedik gibi bişey olmak lazım.
  • 2 ay once kadar yogun stres yasadigim bir donemde, agir bir fiziksel yorgunluk ustune benzer sikayetler yasadim. Goguste garip sizilar, sikismalara ek olarak kalp ritminde duzensizlikler oldu. 2 ayri kalp doktoruna gittim, kalpte bir sorun olmadigini soylediler. Cok rahatsiz ederse kullanabilecegim yukarida bahsedilen Beta-blocker ilactan verildi, fakat kullanmamayi sectim cunku bu ilaci duzenli ve uzunca sure kullanmak gerekiyor. 1-1.5 ay kadar sikayetlerim devam etti. Ancak iki haftadir cok azaldi. Stres yapan sorunlarimin biri cozuldu, digeri ile basa cikmayi ogrendim. Biraz da kendime dikkat ediyorum.
    Sana tavsiyelerim:
    1. Doktora iki kere gitmissin. Fiziksel bir sorunun yok. Bunu kafana nasil sokarsin bilmiyorum ama .ike .ike sokman lazim. Endiselenmeyi birakman lazim. Soylemekle olmuyor biliyorum ama bunu basarmalisin.

    2. Sigarayi azaltarak birakmalisin. Kesinlikle bu konuda adim atman gerekiyor. Sigara ictiginde nikotin kalbi stimule eder. Senin kalbi etkileyen hicbir madde kullanmaman lazim bu ara. Kahve, kola da icmiceksin. Alkol bu ara 2 kadehten fazla icme, sikayetlerin bitince normal icebilirsin.

    3. Basit ve hafif bir aerobik spor yapmalisin. En az gun asiri yarim saat, yemek yedikten 2 saat sonra (yani yemek ustu degil ama ac bilac da degil) tempolu yuruyus gibi. Bu kadr hafif bir spor ne ise yarayacak diye dusunme, kalbini zorlamadan ritim kazandirir. Dikkat edersen yuruyus yaptigin sure boyunca sikayetlerinin olmadigini goreceksin.

    4. Stres mideye de vurur ve sindirim zorluklari goguste sikisiklik yapar. Guruldama, ishal vb. Boyle bir sikayetin var mi? Varsa yediklerini de az yagli, bagirsak calistirmayan, acisiz turde secersen daha rahat edersin.

    Bu dertlerinin 2 gunde gecmesini bekleme, sikayetlerin ortaya cikinca da panik yapma ve endiselenme. Bu agir bir hastalik degil, insani rahatsiz eden hafif ve gecici bir durum. Eger dediklerime dikkat edersen 3-4 hafta icinde sikayetlerin cok azalacaktir veya ortadan kalkacaktir. Ben aynen bu sekilde basa ciktim, umarim sana da yarar..




  • Evet hocam mide daha kötü durumda. Reflü başlangıcı bile dendi. Acı bir su göğsümü fena yakıyor ve gaz göğsü sıkıştırıyor. Bunları biliyorum, çünkü mide kaynaklı olunca belli oluyor. Dediklerini uygulamaya çalışıcam. Benim en büyük sorunum olan değil, olabilecek şeyi kafamda çok çok çok ama çok büyütmem.
  • vişne suyu arkadaşım anlattıklarının hepsi bendede var kurtulamk istiyorsan sana net birkaç öneri doktorlar bu rahatsızlıklarla pek ilgilenmiyor
    1-kesinlikle sigara dumanını olduğu yerlerde oturma sigara içme
    2-hareketli olmaya çalış kesin hergün dışarı çıkmaya çalış yürüyüş yap en az 1 saat
    3-en önemlisi nefes alıp vermende sorun oluştuysa
    yani nefes aldığın halde sanki nefes almıyormuşsun ve derin derin nefeslerniyorsan kurtulmanın tek ççaresi (bana göre bu hastalıkların tek nedeni nefes alıp vermenin dengesinin bozulmasından kaynaklanıyor)

    diyafram kasını güçlendirici nefes egzersizleri yap yani nefes alırken göğsü nün değil karın bölgenin şişip indiginden emin ol nefes alırken karın dışarı nefes verirkende karnını içeri çekeceksin 4- yada 5 gün boyunca bunu yaparsan vücut kendisi sen istemeden yapmaya başlayacaktır.. bukadar

    diafram

    http://www.youtube.com/watch?v=Qechek2XPOU&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=4pCQA7BLGOI&NR=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 17 Ağustos 2008; 14:49:34 >




  • goro1982 hocam teşekkür ederim. Normalde evde olan bir insan değilim zaten. Sıcaklardan dolayı 6-7 gibi dışarı çıkabiliyorum ve en az 2 saat yürüyorum. Nefes konusunda ara sıra böyle bir durum yaşıyorum. Nefesim kesilecekmiş gibi oluyor. Aslında dediğin olayı kendimde keşfetmiştim, fakat üstelemedim. Dediğini yaparım. Sigara konusuna gelirsek, sigarayı bırakmak gerçekten zor. Fakat sigaranın yaptığınıda sanmıyorum. Hatta sigara içince düzeliyor bile.


    quote:

    (bana göre bu hastalıkların tek nedeni nefes alıp vermenin dengesinin bozulmasından kaynaklanıyor)


    Birde burayı anlamadım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vişne Suyu -- 17 Ağustos 2008; 16:38:18 >




  • şimdi kardeş sigara içince sen psikolojik olarak bir rahatlama hissediyorsun ve nefes darlığını bir kaç dakikalığına beynin arka pplana alıyor eminim içtikten sonra yarımsaaat kadar nefesin daralıyordur nedeni çünkü duman bronşlardan alveollere geçince kısmi akciğer felci geçirisyorsun diyebiliriz akciğer fonksiyonu 1 kaç sniye duruyor ve kalbe oksijen yerine saf karbondioksit gidiyor şimdi
    sen bana sigara olmazsa olmaz diyorsun ama unutmaki sigara içipte sendeki gibi akciğerleri uyarı sinyalleri vermeyen insanlar ilerde direk akciğer kanserine yakalanıyorlar ama sende ve bazı insanlarda bu öyle değil senin ciğerlerin uyarı veriyor ve sigaradan uzaklaşman gerekiyor ama unutma sigarayı bıraktıktan sonra ilk en az 1 hafta yada 10 gün boyunca akciğer salgıları eski haline dönüşe geçeceğinden tıkanmalar nefes darlığı dahada fazla olacaktır ona göre senin rahatsızlığın sadece ama sadece herşeyi kafanna takman yani idelist olammalısın ikinci olarak sigara

    yukarıda anlamadığım yer demişsin yani sürekli tempolu iş yada bilgisayar yada stress , yada çabuk sinirlenme,aşırı tepski , tabiki sürekli olursa uzun zaman zarfında vücutta kalıcı değişikliklere yol açabilirnefes düzeni gibi, haraeketsiz kalma, düşünmeme gibi

    sigaranın midenin üst kısmında yani yanma (stress te reflü yapabilir) yaptığı kanıtlanmıştır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 17 Ağustos 2008; 16:57:16 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.