Şimdi Ara

Golden Bakımı ve Kene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize Merhaba,

    Geçen yıl sokakta bir can buldum. Muhtemelen ya kaybolmuş ya da sahibi sokağa atmıştı. Aylarca aramama rağmen sahibini bulamadım. Sonra bir zaman birileri gelip bu köpek bizim ama sizde kalsın sıkıntı olmaz demiş kardeşime ama ne kadar sahici bilemiyorum. Köpeği bulmam da şöyle oldu. Kış tatili için aile evine döndüm ve sokakta sokak köpekleri grup halinde bu köpeği sıkıştırmış artık oynuyorlar mı diyeyim, saldırıyorlar mı diyeyim. Neyse dayanamadım gittim aldım evdeki ekmekleri falan attım köpeklere. Neyse bizimkine fırsat kalmadı tabii. Baktım takıldı peşime. Evimizin arazisi çok büyük olduğu için aldım evime ve o günden bu yana bu canla soframızı, evimizi paylaşmaya başladık.

    Yalnız şöyle bir sıkıntı yaşadım. Ben üniversite okuduğum için fazla ilgilenememiştim Köpük ile. Ailem de teknik anlamda ilgilenememişler (aşıdır, tedavileridir). Şimdi döndüm aile evime. Köpeği şu yaz günlerinde bir yıkayayım dedim ancak fark ettim ki bir çok kene üzerinde. Onun üzerinde kene temizledim ancak hala vücudunda kene olduğundan eminim. Ben bu illetten nasıl kurtulabilirim acaba? Bahçemizde 4 tavuk var ama tavuklar miskin temizleyemediler keneleri. Üstelik çıkardığım keneler böyle dolu doluydu. Yavruyu ne kadar emdilerse artık kalleşler.

    Bunun yanında yıllık aşıları ve diğer hastalıklara karşı tedaviler var tabii. Tam olarak neler yapmam gerektiğini birileri bana anlatabilir mi acaba? Özellikle de maddi yönden en uygun şekliyle. Çünkü ben yeni mezun oldum ve işsizim. Muhtemelen bu yıl sınavlara çalışacağım ve bu yılı işsiz geçireceğim. E aileme "Köpeğin aşıları + tüy kesimi + ilacı + tasmasu 500 tl tutuyor ateşleyin bakalım da" diyemem. Yani demem o ki bana

    Keneden kesin olarak kurtulma yollarını
    Golden bakımı için neler yapmam gerektiğini
    Ne ile nasıl yıkamam gerektiğini
    Hangi aşılarını vurdurmam gerektiğini
    Hangi tasmadan + hangi ilaçlardan almam gerektiğini
    ve bu saydıklarımın en ekonomik yolunu bana anlatabilir mi? Bu cana bir şey olmasını istemiyorum çünkü peşime takıldığından beri hayvanı bırakasım yok. Bir de birileri bana yaklaşık yaşını söyleyebilir mi? Gören herkes yaşlı falan dedi ancak yaşı pek önemli değil sadece merakımdan soruyorum.

    Teşekkürler.

    Bu da Köpük'ün resimleri.

    https://imgur.com/a/H681S

    Ekleme: Yazmayı unutmuşum İzmir'de yaşıyorum. Yalnız evimin yakınlarında veteriner yok. Veteriner yürüyerek 4-5 kilometre uzaklıkta. Ben yürürüm muhtemelen hayvan da yürüyebilir. Ancak veterinerden sonra eve de dönebiliriz değil mi?







  • öncelikle köpük çok güzel.eve alınıp atılmış olma ihtimali çok yüksek.

    aşıları kesin olarak yaptırmalısın.ilk aşamada 3 tane karma , 1 tane kuduz ve iç dış parazit bakımları yapılacak.tutarı 150 tl civarı olur.daha sonra bunlar her sene tekrar edecek.dış parazit damlasından sonra kene vb parazitlerden tamamen kurtulacaktır.

    köpeklerde yıkama tavsiye edilmez.pudraya benzeyen ismini bilmediğim temizlik tozları ile taranması en doğrusu.

    bakım konusunda ise düzenli tarama,kuru mama ile besleme ve ilgilenmek dışında dikkat etmen gereken ekstra bir şey yok.uzun uzun yazmışsın ancak okumadım soruların olursa özelden yazarsan yardımcı olurum.
    ,
    veteriner fakültesinden tanıdık bulmaya çalış.aşıları çok hesaplıya getirebilirsin böylece.şöyle örnekleyim hatta aşının maliyeti satın alışı 5tl veterinerde uygulama ücreti 30 tl. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberSurfer -- 28 Temmuz 2015; 13:42:03 >
  • Yaşlı olduğunu sanmam, istatistik olarak sokağa atılan goldenlar maksimum 2 yaşında oluyor. Atıldıktan sonra sokakta zaten yaşlanana kadar yaşayamaz. Sokaklar ve barınaklar cins hayvan dolu, hala para verip köpek almaya çalışanlar, yavrularını satmak için köpeğine eş arayanlar dolu ortalık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.