Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
293
Cevap
6
Favori
81.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ankarada yaşıyorum,
    Gündüzleri şirket arabam i30 1.6 crdi ile dolaşıyorum. Klima açık , şehir içi 6-6.3 lerde dolaşıyor.

    Ha akşamları da cla 200 aracımla çukurambar -ümitköy geziyorum. Sakin sürersem 6 litre yakıyor , trafik akıcı.

    Ne diyim yani şimdi dizel i30 la , benzinli cla 200 aynı mı yakıyor

    Tsi ın o verileri kesinlikle şehir içini yansıtmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük şehirde yaşıyorum ve sürekli 3-4 km mesafede 1.4 tsi dsg golf7 şehir için 6.5-7 civarı şehir dışı 110-180 arası ama genelde 118 sabit fakat bazen boş oluyo basıyorum o yüzden 180 dedim üst limite 6 litre yakıyor. Şehir dışı 4 kişi. Sıkışık trafikte 8 den aşağı imkansız hele klima açıksa 9-10'u alırsın eline. En basitinden 2-3 km gitmişken 6 litre ortalamada duruyorum kırmızıda tekrar kalkana kadar 6.5 e çıkıyor klimadan ve rölantiden dolayı. Bence çok değil bu değerler bunun 9 yakacağı sıkışık trafikte dizel 7.5 dan aşağı zor yakar.
  • Özet olarak araç 7 lt İstanbul hariç kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1.2 dsg leon düşünüyorum da, istanbul içi 8'e kadar razıyım. Ayda 18 bin civarı yapılacak. Sizce dizel mi düşünmeliyim? Onların da fiyatı çok yüksek oluyor. Tavsiyelerinize açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    Benzin seni zorlar. LPG olabilir eğer kısa mesafe ise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç yıldır lpgli araç kullanıyorum zaten, açıkçası az yakan benzinli ya da dizel düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşımınız için teşekkürler. Araç alma arifesindeyim ve bana oldukça yardımcı oldu.

    Burada bu kadar tepkinin nedeni şehiriçi algımızdan geliyor. Özellikle İstanbulluların bu verilere bu kadar ağır tepki vermesinin sebebi Ankara'daki trafik durumunu anlayamamaları bence. Bir İstanbul'lu için trafiksiz, dur kalksız bir şehiriçi yok. Yine Ankara'da Çankaya, Keçiören gibi kalabalık ve eski semtlerde de benzer durumlar var.

    Bir Ankara'lı olarak yazdıklarınızdan ve ortalama hız verilerinizden hareketle benim günlük rotama benzer bir rota izliyorsunuz gibi. Tahminimce rotanız, uydu kentlerin ve geniş bulvarların olduğu şehrin batı aksında. Bunu şehiriçinden ziyade "Karma" olarak sınıflandırmak daha doğru olabilir. Çünkü arada çıktığımız Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu gibi arterler; aracın optimum hızda seyretmesine izin veriyor. Ayrıca çok kalabalık yerlere girmedikçe dur kalk yapmıyoruz.

    Sanırım trafikli Keçiören veriniz (7lt/100km) daha doğru bir "şehiriçi" verisi yansıtacak.

    Yine de karma ve şehirdışı 5lt/100km arası verileriniz bence oldukça güzel bir benzinli araç için.

    Kazasız belasız yolculuklar ve tekrar teşekkürler.




  • bende 2013 comforline 1.2 tsi golf7 var kim diyor az yakıyor die 50 tl 96 km gidyor
  • hep anlık çekımler onlar ona bakarsan 5.4 düsrdüm bende anlık sadece sonra geri 12.4 çıktı 1.2 tsi golf 7 bahsediyorum uzun yolda test etmedıgım için bilemem sadece sehir içi kullandım sürüş zevk hiçbir arabada yok golf 7 deki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakab -- 7 Temmuz 2017; 23:41:13 >
  • Küçük şehir kısa mesafeler ile 308 e-hdi 115 manuel ile 7 civarı ortalamam var. Buna fazla diyenler olabilir...

    Arkadaşa yeni 1.2 tsi golf aldık, ev-iş bi test yaptım (biraz inişli çıkışlı) çok kısa da gazladık 11.2 lt yaktı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki aracim 1.6 2004 civic cvt idi. Istanbulda ev iş arası 15km devirli kullanımda lpg ile 11 litre yaz, 13 litre kış ortalamam vardı.mesafenin 2km kadar kısmı 5km/s hızla geçilen kontrol noktası trafiği. Yüksek olmasa da eğimli ve devirli çıkmak zorunda kaldığım bir de yokuş mevcut.

    Şehirler arası da ortalama 7 litre lpg yakıyordu.



    Golf 1.2 tsi alma arefesinde bir haftadır yeti 1.2 tsi kullanıyorum. Devirli kullanımda aynı yolda 10.2 litre yakıyor sakin kullanımda 8.9 .

    Golf ile bu değerler ne kadar aşağı düşer, sonuçta daha alçak ve hafif araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderer_utku

    Bugün 2015 1.2 tsi manuel Comf+sürüş paketli golfün arka koltuğuna oturdum. Sürücüsüne sordum ne kadar yakıyor diye. 24 km ortalama ile 6.6 lt gösteriyordu ekran. Şaşırdım nasıl yakar böyle diye. Değer gerçekten çok güzel. İzmir şehiriçi değeri ve benim düz 2004 astra g 1.6 aracım 9,2 lt ortalama gösteriyor 23km hız ile. Ancak sonra sürüşüne odaklandım. Benim basarak hop diye 50 ye çıktığım yolda kendisi yumurta kırmamak için iki saatte çıktı. Agrasif kullanım neredeyse sıfır. Tabi start-stop ta etken oluyor kırmızı ışıklarda. Kişinin kullanımını şöyle söyleyeyim: 30km hız ile giderken vitesi 3 e atıyordu. Devir 1000-1800 arasında sürekli. 2000 i geçmedi. Ben 3200-3500 devirde 1. ve 2. vitesi değiştirir 3ten duruma göre yukarı çıkarım. Ancak 30 ile giderken 2. vitesi daha yeni atmış olurum.
    Benim kullanımımda 1.4 140 lık manuel highline golf 26km hız ile 1 hafta tüketim ortalamam 7,8 lt civarındaydı(depodan alabildiğim veri). Bu veri içinde izmir şehiriçi kullanımı var ve olabildiğince cruise control kullanıldı.(altınyol ve anadolu caddesinde 70-75 km ye ) Millet az yaktırıcam diye hiç arabadan zevk almaz olmuş. Kastıkça kasıyor. Aracım az yakıyor diye hem kendini aldatııyor hem de bu verilerle hava attığını düşünüyor.
    1.2 tsi hakikaten yumurta kırmamasına kullanılacaksa çok güzel değerler elde ediyor. Ancak biraz agrasifleşince(bakın çok değil biraz. bazı ışıklarda seri kalkma, küçük kaçamaklarda aksiyon yaşamalar vb.) araç 1.6 atmosferikten fazla yakıyor ve malesef aynı güçte gibi görünmesine rağmen aynı zevki veremiyor.
    İnsanların 1.2 tsi ile paylaştıkları veriler depo verisi mi bilmem ancak ekrandan görülen veriler gerçekten bunlar. Araç basmazsanız az yakıyor. Kişisel istekler doğrultusunda, hız sevmeyen, aracı ben agrasif kullanmam diyen, az km yaparım diyen birisi iseniz; özellikle golf ün konfor ve sessizliği ile dsg şanzımanın konforu birleşerek gayette süper bir kombinasyon ile bu aracı kullanırsınız. Bu istekte olanlar için 1.2 tsi dsg golf on numara araç. benim de kıstaslarım bu saydıklarım olsaydı ben de diğer araçlara hiç bakmadan 1.2 tsi dsg con+sürüş paketi alır paşa paşa binerdim.
    Hocam araçta turbo olduğu için maksimum gücü 2 bin devirde veriyor senin araç maksimum gücünü 4 binde verir. Dolayısıyla bu adamın 2 bin civarında vites değiştirmesi normal çünkü o civarda yaklaşık 160 nm tork veriyor motor. Aynı devirde atmosferik motor 80 90 nm tork verir. Dolayısıyla turbolu araçta normal olan 2-3 bin arası vites değiştirmek. Zaten az yakıyor mevzusuda bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • etozlu kullanıcısına yanıt
    1 hafta kullandiginiz dönemde eğer atmosferik kullandığınız gibi kullandiysaniz yanlış kullanmissiniz demektir. Turbo olan her araçta benzinli veya dizel farketmez turbo yüksek oksijen gücü vererek gücü yani torku düşük devirlerde ortaya çıkarır. Atmosferik motor guclenebilmek için 4 bin devir ve üstünü isterken turbolu araç 1500-2000 devir arasında maksimum torka ulaştırır. Bu yüzden bir üst vitese araçta ki ağırlığa bağlı olarak 2500 devir civarı geçmeniz lazım. Hatta gücü yetiyorsa 2 bin devirde bir üst vitese geçmeniz lazım. Buda size ekonomi olarak geri döner. Ha mucize yaratmaz ama yüzde 20 30 civarında tasarruf yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.