Şimdi Ara

GOLF 7 Sağ Dikiz Ayna Camında Titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Sıfır olarak aldığım 2015 model Golf 7 1.6 TDİ Bluemotion Comfortline 2015'ten beri severek kullanıyorum. Geçtiğimiz gün sıcak/soğuk asfalt parke veya stabilize yol farketmeksizin sağ dikiz ayna camı tiriyor, neredeyse düşecek. Aracım park halindeyken kontrol ettim cam boşta değil yani iç kısım soketlerine olması gerektiği gibi takılı durumda ve ayna kasası çok hafif oynuyor o da normal, ama sol ayna kasası da aynı boşluğa sahip olmasına rağmen onda titreme yok. Bu şeklide bir sorunla karşılaşan dostlarımız varsa görüş ve öneri/tecrübelerinden faydalanmak isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidon00007 -- 5 Haziran 2023; 12:6:43 >



  • hocam benim golf te 2015 model 2 hafta önce sol dikiz ayna titremeye başladı düştü düşecekti arabaya cam film çektirecektim bunu da cam filmciye söyledim siyah silikonla ücretsiz yapıştırdı şimdi bir sorun yok

  • zamir84 kullanıcısına yanıt
    Ben henüz sokmedim nasıl sokulecegini bilsem de. Bu sorunu yaşayan bir tek ben miyim acaba demistim, ama daha can sıkıcı arızalar da var. Sanırım bir süre sonra baslayan sorunlardan bu
  • Benim 2017 golf te de titriyordu 1-2 hafta içinde düşmüştü

  • golf'lerin kronik arızasıdır ayna titremesi  

  • degobar kullanıcısına yanıt
    Çözümü var mıdır hocam?
  • poseidon00007 P kullanıcısına yanıt

    ustanın bir görmesi lazım, benim ki ufak bir işlem ile yapıldı; arkadaşın ki ayna komple yuvası ile birlikte değişmişti.

  • dikiz ayna ve sağ sol aynı birbirinden ayrı şeyler ama yine de siz bilirsiniz  

  • yetkili servise gidersenız ayna komple değişir

    öel servise gidersenız iç takım komple değişir

    sanayiiye gidersenz, çıkma ayna bulur takarlar,

    olması gereken şök azcık silikon sık kapat....

  • Arkadaşlar konuyu ve sıkıntıyı güncelleme olsun ekleme yapıyorum; geçen gün uzun yolculuk yaparken sol ayna da çok hafiften titremeye başladı. Sağ aynaya çok dikkat ettim 80 km/h ten sonra titremeye başlıyor ve sağda oturan babama aynanın dışını tutmasını söyledim titreme devam etti sadece ayna camını tutunca titreme kesildi, yani titreme sadece camın montajlı olduğu kısımda, müdahaleyi oraya yapacağız artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidon00007 -- 18 Temmuz 2023; 21:11:6 >
  • Çözüm çok kolay, sök, silikon ya da 3m ile yapıştır. Devam...
  • zeki_gs Z kullanıcısına yanıt
    Hocam camın oturduğu yeri mi yapıştırıyoruz?
  • Geçtiğimiz hafta sonu Antalya'dan Konya'ya gidiyorken bahsi geçen sorun titremeyi geçti yalpalamaya başladı hemen durdum baktım ki sadece üst kısmında çok az bir yer tutuyor ve ayna camını söktüm aldım. Oto camciya 3 m silikonlu bant ve aralarına da silikon sıktırdım çok sağlam oldu. Aynı işlemi sol aynaya da uyguladık zira yoklayinca o da elimizde kaldı.
    Ancak şimdi başka bir sorun baş gösterdi. Şöyleki yapıştırma işlemini yaparken ayna camlarının yapışık olduğu rezistansli kısmı sökerek yapmıştık aynayı ortalamak ve sağlıklı çalışması için, rezistans fişlerini doğru şekilde de taktik ama, ayna ayarı sağ kontrol modunda sıkıntısız çalışıyor ama sol ayna kontrol tarafına getirince aynaların ikisini de çalıştırıyor. Ustaya sordum bu fişler kontrol ile alakalı dehil sadece ısıtma için, sokup takınca arıza kaydı oluşturuyor bir süre sonra düzelir dedi ama bana pek mantıklı gelmedi. İstiyorsan fislerin yerini değiştireyim yine arıza verir dedi. Ben de bir süre böyle denemeyi seçtim.
    Mübarek karistirdikca arızayı büyütüyor 😁




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.