Şimdi Ara

Google'a göre iPhone'dan Android'e geçmek için nedenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt

    Hocam cihazın kilit süresi ile alakalı olabilir mi? Ekran kilide girince dosya paylaşımını da kesiyor çünkü. S22 Ultra'da büyük dosyalarda bir sıkıntı yaşamıyorum.

    (Type-C to Type-C kablo ile pc'nin Type-C portunda kullanıyorum)

  • Bu ne kardeşim? Ben neden iphonedan androide geçmelisiniz diye oturup iki yazı yazsam daha çok kişi androide geçer.

  • Kısa ve basit çift fiziki sim. Bunlar iphoneda sadece hong kong ve makao bölgesinde satılıyor. Çift fiziki sim olmadığı sürece iphone kullanamam. Diğer özellikler bakımında da android daha çok işime yarıyor. Mesela çift ekran bölmesi..

  • Neden Geçilir;
    * Google Uygulamaları ile android gayet güzel çalışıyor. (özellikle google photos, maps vs.)
    * Aynı miktarda işlemci gücü kamera özelikleri ve diğer donanımsal özelliklere daha ucuza sahip oluyorsunuz.
    * Aynı işletim sistemi için birden fazla marka arasından seçim yapabiliyorsunuz. ve seneye geçtiğiniz diğer android modeline kolayca geçmiş verilerinizi google üzerinden aktarabiliyorsunuz.
    * google tv, andorid cihazlar, akıllı saatler android multimedya sistemleri ile kolayca iletişim kurabiliyorsunuz. Bunun için hepsinin Apple gibi aynı marka ürünler olmasına gerek kalmıyor. Yani birden farklı marka ile istediğiniz cihazları alıp kendi ekosisteminizi yaratabilirsiniz.
    * Özelleştirmeler çok daha kolay ve esnek.
    * Type C

    Neden Geçilmez;
    * Güncelleme veren firmaların desteği Apple kadar uzun ömürlü değil.Cihaz kısa sürede güncelliğini yitiriyor.
    * Aynı markanın ürünlerini alarak Apple gibi bir ekosistem kuramıyorsunuz Samsung dahil aynı şekilde başarılı bir ekosistem yok. (Huawei var sadece)
    * İkinci el değeri
    * Görece daha kolay son kullanıcıya daha hitap edecen bir arayüz.

    Not: Iphone Kullanıyorum.





  • Utanmadan gizlilik ve güvenlik diyebilmisler mi yani?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ben eksikliğini hissetmiyorum hocam. Kullansam da olur kullanmasam da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt

    bahsettiğim tam olarak bu.


    5-10 bin tl'lik 'şişen' android telefon kullanan bir kişi İphone 11'e geçse bile, abii ayfon yaa diyecek


    iphone 11 kullanan kişi iphone 14 pro max'e geçse, abii ayfon yaaa diyecek


    ama iphone kullanan biri gidip s23 ultra alsa gizliden gizliye android fanı olacak ama bunu söyleyemeyecek  

  • Samsung Kore malı mesela Türkiye'de herkesin öve öve bitiremediği cihazı Kore'de kullanan bile yok 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Andoid'ler eskiye göre gayet güzeller.


    Bence tamamen ekosisteme göre bu değişir. Ben Windows kullanan biri olsam, kesinlikle android kullanırım. Uyum gayet iyi.


    Mac kullanan biri isem, kesinlike iPhone.

  • biz ne güzel android olarak huawei kullanıyorduk


    sen mahvettin google

  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt

    Geçen hdd m de yer olmadığı için telefonuma 80gb lik bir dosyayı yapıştırdım. Kendisi Android. İşim bittikten sonra aynı dosyayı tekrar pc ye taşıdım. Hiçbir kesinti de olmadı. Bu kesintiler Android den ziyade, bilgisayarınıza, kullandığınız portlara, kullandığınız işletim sistemine veya kullandığınız uygulamaya göredir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için ilk öncelik uygulama kaldırma hakkının tamamen kullanıcıda olduğu IOS bu konuda çok iyi. Her şeyi silebiliyorsunuz neredeyse. Ama Android bir cihazda bir ton 3. parti uygulama varsayılan olarak sisteme gömülü geliyor. Facebook kullanmıyorum ama kaldırmama izin vermiyor telefon. Bu çok saçma. Parasını verip aldığım cihazda hangi uygulama olacağına benim karar vermem gerekli.


    Android tarafında ise Swiftkey klavye en büyük artı benim için. IOS versiyonu leş gibi ve Iphone kendi klavyesi çok kötü bir klavye. İmla kurallarına uyan insanlar için eziyet resmen.


    Kamera çok kullandığım bir şey değil. O yüzden benim için kamera performansı öyle leş durumda değilse her telefon yeter bana.


    Bir diğer fark 2. el fiyatı elbette. Değer kaybetmek bir yana değer artıyor kullandıkça Iphone cihazlarda.


    Andorid tarafında cihazın belleğini usb bellek gibi kullanmak için hiçbir 3. parti uygulamaya ihtiyaç duyulmaması çok iyi.


    Her iki işletim sistemine sahip cihazları yıllarca kullandım. Aktif olarak Note 10 ve İphone 11 kullanıyorum aynı anda. İkisinin de kendine özgü artıları eksileri var.


    Ama illa birini seçmek zorunda kalsam Iphone seçerim sanırım. Hele bir de şu klavye olayını düzeltseler, adam gibi klavye olsa markette parasıyla da olsa alırım mis gibi olur. Benim canımı en çok sıkan şey bu çünkü.


    Android tarafında ise rom atmadan, root yapmadan adam gibi istediğim her uygulamayı kaldırmama izin vermeleri halinde direkt olarak Andorid'e geçiş yaparım.



    Jailbreak, root, rom vs ile sıfır cihazın garantisini bozmamı beklemeyin lütfen. Bunları ben de biliyorum zaten. JB yapıp cihazı garanti dışı bırakmak mantıklı gelmiyor. Ayrıca rom atılmış onlarca telefon kullandım stok rom her zaman en sorunsuz oluyor.





  • iPhone cihazların tarifsiz bir rahatlığı var kullanmayan bilemez.

  • 2022 Aralık ayına kadar iPhone düşmanı olan ve Android’de orta seviyeden amiral gemilerine kadar birçok farklı telefonu kullanmış biri olarak 2022 Aralık ayında Mi 9T Pro’dan iPhone 12 Pro Max’a geçtim ve şunu diyorum: “Apple büyük bir aptallık yapmadığı sürece Android’e geri dönmeyi asla düşünmüyorum”. Önceden iPhone kullanıcılarına “Neden iPhone?” dediğimde düzgün cevap veremiyorlardı, sebebini iPhone’a geçtiğimde anladım. “Neden iPhone?” sorusunun tek ve güçlü bir cevabı yok, basit görünen ama önemli olan onlarca kullanıcı deneyimi ve kolaylığı üst üste birike birike devasa bir fark oluşturuyor ama bu farkı göstermenin bir yolu bulunmuyor. İnsan deneyimlemeden anlayamıyor. iPhone’un en büyük dezavantajı, genellikle milletin hakkına girdiğimiz APK’ların olmayışı ve App Store’un Play Store’a göre bariz pahalı olması. Ama emin olun buna değer. Zaten haberdeki “Gizlilik ve Güvenlik” meselesini okuyunca beni bir gülme aldı. iPhone bu iki konuda Android cihazlardan fersah fersah ileride. Bırakın başkalarının takip etmesini engellemeyi, dilerseniz Apple’ın takip etmesini bile detaylarıyla engelleyebildiğiniz bir cihaz varken “açık kaynak kodlu takip cihazı” olan Android telefonların “Gizlilik”ten bahsetmesi ilginç… Güvenlik meselesine değinmeye bile gerek yok.





  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt

    Hocam, dosya aktarımında yaşadığınız sorun FAT32 formatlı bir bellek veya hdd kaynaklı olabilir mi?

    Normalde FAT32 formatlı Hdd üzerine kurduğunuz Windows'a 4gb üzeri tek parça dosya yükleyemezsiniz.

    Hdd veya Usb belleğin ExFat veya NFTS formatlarında olması gerekir o boyutlardaki tek dosyaları aktarabilmeniz için.


    Bu arada kablolu veya kablosuz aktarım dışında Android ile Usb Otg kullanarak flaş belleğinize hatta ssd/hdd harici disklerinize doğrudan veri kopyalayabilirsiniz.


    Aslında bu usb otg olayını "uyumlu flaş bellekler ile" ve "kopyalanacak dosyaları sistem dışındaki paylaşıma açık bir alana kopyalamak şartıyla" IOS da yapabiliyor.

    Buradaki püf nokta stabilite ve güvenlik için kendisini bu kadar kapatan Ios ile bir dosyayı kopyalamak için aynı dosyanın 2 kopyasını ve o dosya boyutuna yakın boş bir alanı telefonunuzda sürekli boş bırakmanız gerekli.


    Iphone 13 ile çektiğim 1,5 gblık bir videoyu hem saklamak hem de kaliteli olarak ailemle paylaşabilmek için Google Drive'a yüklemek isterken çektiğim işkenceyi anlatamam. Defalarca upload sırasında kesinti oldu ve iptal oldu.

    Evet, Iphone 13 ile çektiğim video güzeldi, hatta yatay bir açıdan çekmiştim ve sonradan yön düzeltmesi ile açılarını değiştirme kısmında da çok başarılıydı. Ancak dışa aktarımın bu denli zor ve uğraş verici oluşu beni bir kez daha Iphone kullanmadığıma şükrettirdi.


    Şuan kullandığım Android telefonun(Realme GT2 Pro) video, fotoğraf kalitesi, ihtiyacım olan stabilitesi, hızı, şarjı vsvs hiçbir yanı Iphone 13 ile kıyasladığımda kötü sayılmaz. Üzerine de Android'in bana yıllardır sunduğu flaş bellek kullanımı, Android Auto esnekliği, şarj etme hızı, çeşitli kişiselleştirmeler, medya oynatımı konusundaki esnekliği, sizi Ios ekosistemine mahkum etmemesi vs gibi ekler de cabası.





  • Tartusmaya gerek yok iphonenin ekraninj imal Eden kim

  • Kısacası kullanımda işlevsellik istiyorsan, cihazlar arası rahat aktarım istiyorsan android, starbucksda zenginim diye hava atmak istiyorsan apple.

  • asıl IOS'ta ne idüğü belli olmayan uygulama cenneti asıl ios...

  • pahalı iyidir sanan çok...

  • madem iphone güvenli flapping serisi nasıl oldu?...

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.