Şimdi Ara

Görüntü aktarmada bilgili olan biri yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar.

    Masaüstü bilgisayarımdaki çıkışlar: DVI ve S-VIDEO.
    Laptop'umdaki çıkışlar: HDMI ve S-VIDEO.
    TV'mdeki girişler: Kompozit ve Scart.

    Ben Laptop'un S-VIDEO çıkışından gelen görüntüyü televizyona Scart girşinden aktardım ama görüntü çok kötü.
    (Kullandığım araçlar: Çift taraflı S-VIDEO kablosu ve S-VIDEO kablosunu Scart'a çevirici)

    Benim bu yaptığım düzeneğin dışında başka nasıl bir düzenek hazırlarsam görüntüyü daha kaliteli hale getirebilirim.

    DVI veya HDMI çıkışları TV'deki girişlerden herhangi birine dönüştürsek acaba görüntü daha kaliteli hale gelebilir mi? Sadece öylesine bir örnekti bu aslında. Pek bildiğimden değil doğrusu. Eğer tecrübeli arkadaşlar buna benzer fikirlerini belirtirlerse sevinirim.

    İyi günler.







  • Bazı televizyonlarda scart yerine kompozit girişini kullanırsan ekrandaki dalgalanmadan ve siyah tarama çizgilerinden kurtulabilirsin. Tek ucu s-video, diğer ucu kompozit video olan kablo ile bağlamayı denemelisin. Tahminimce CRT TV kullanıyorsun. Standart kablolar haricinde özel korumalı kablolarla belki bir nebze daha kaliteyi arttırabilirsin.
  • Cevabınız için teşekkürler musAKka.

    Televizyonum 73 CRT Ekran. (Flat) Tavsiyenizi en yakın zamanda deneyeceğim. İnternette dolaşırken başka bir ürün daha buldum ve yine tecrübeli kişilere danışayım dedim. :D

    VGA To COMPONENT
     Görüntü aktarmada bilgili olan biri yardım edebilir mi?

    Kaynak:http://urun.gittigidiyor.com/VGA-TO-COMPONENT-KABLO-SIFIR-AMBALAJINDA_W0QQidZZ19239933#aciklama

    Böyle bir kablo ile nasıl bir görüntü elde ederim. Sonuçta bunu CRT veya LCD Monitöre taktığımızda ayna gibi bir görüntü elde ediyoruz. TV'de durum ne olur sizce?

    İyi günler.




  • Kablo işleyiş bakımından güzel olsa da bazen PC'nin TV'yi bu kablo ile görmeme sorunu da olabiliyor. Deneme yanılma ile çözülebilecek birşey. Ya da forumda da bu konuda daha bilgili olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.
  • Kardeş bu zamana kadar çözüm bulmuşsundur belki ama benim gibi arama yapıpta buraya düşenler için cevap yazmak istedim.

    Birincisi tv de yer alan girişler ile daha iyi bir görüntü sağlaman olanaksız. Belki piyasada örnek verdiğin gibi çeviriciler çıkmış olabilir ama ne olursa olsun tv girişi kompozit veya scart ki her ikisi aynı kalite görüntü verir ve farksızdır birbirinden daha kaliteli görüntü alman imkansızdır nerede ise.
    Kalitesiz görüntünün sebebi tvnin çözünürlüğünden kaynaklanmaktadır. Çok düşük ve analog görüntü göstermeye yarar ve tazelem hızı düşüktür (fotoğraf maknanın kamera modunu açıp tv ekranı ile LCD pc ekranınına bakarsan arasındaki farkı anlarsın, bizim çıplak gözle fark etmememiz ise o hızları gözlerimizin yakalayamamasıdır.)

    İkincisi, yeni nesil televizyonların arkasında yer alan girişler kendi teknolojilerinin şayididir. (anlamsız oldu ama anlamışınızdır) Yeni nesil LCD televizyonlar masa üstü veya laptopların daha büyük şeklidir. LCD televizyonun arkasında bir VGA girişinin olması senin laptopından direk paralel kablo ile aldığın görüntüyü LCV TV ye aktarmanı sağlar yani bir nevi laptobın kendi ekranı yerine kullanmanı sağlar. HDI çıkışlar ve girişlerde aynısıdır ve bunlar son teknolojidir. TV de yer alan bu girişler vasıtası ile LCDTV yi PC ekranına kayıpsız ve rahatlıkla çevire bilirsin. (Ekran kartı çözünürlüğü nekadar yüksek olursa o oranda kalitende artacaktır)

    Üçüncüsü ise, altta gördüğün kablo ile yine yeni nesil bir TV ye bağlantı yapabilirsin yada projeksiyon cihazına.

    -Sadete gelirsek, eğer bu zamana kadar TV değiştirmediysen ve hala azimle uğraşıyor isen vaz geçmeni tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.