Şimdi Ara

Görüntü işleme için Laptop veya ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Görüntü işleme projesine başlıyoruz. Eğitim yapabileceğim, sağlam bir CUDA destekli NVIDIA GPU'suna sahip laptop önerisi istiyorum. Quadro'lar ve RTX'ler var. Bu görüntü işlemede hangisi iyi olur? Laptopta birden fazla GPU olmamalı (Intel'in de oluyor bazen gpusu) çünkü Linux kullanılacak ve iki ekran kartı bir arada olduğunda Linux sorun çıkarıyor. Fiyat konusunda şu an bir sınır yok. En iyi performansdan en kötüye doğru sıralayabilir misiniz? Çünkü şu an önemli olan bu eğitimin kısa sürede bitmesi. Laptop olması da önemli çünkü çok tuhaf yerlerde test yapacağız o yüzden taşınabilir olmalı. E-GPU'lar varmış, bu opsiyon da düşünülebilir ama kullanması ne kadar zor Linux ile ne kadar uyumlu o konuyu bilmiyorum bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArgaKhan -- 6 Haziran 2023; 14:35:44 >



  • Alıntı

    metni:
    (Intel'in de oluyor bazen gpusu)


    ifadeniz yanlış. piyasadaki dizüstü bilgisayarların neredeyse tamamında igpu var. yani ekran fiziksel olarak, işlemciye entegre olan grafik kartına baglı. diger nvidia vs dgpu ise yancılık yapıyor. hicbir zaman dgpu'yu tam kapasite kullanamıyorsunuz. eger dgpu'yu ana grafik kartı olarak kullanan dizüstü bilgisayar isterseniz ya g-sync desteklemeli ya da multiplexer(mux) anahtar özelliği olmalı. ki bu ozelliklere sahip dizüstü sayısı piyasada cok az ve genelde markaların en premium modellerinde var. bildigim kadarıyla zephyrus'larda mux switch oluyor ama yine de siz alacagınız zaman kontrol edin artık ne alacaksanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hssapiens -- 6 Haziran 2023; 23:53:7 >
  • hssapiens H kullanıcısına yanıt

    Aslında çok da yanlış sayılmazmış ifadem. Ben bazen oluyor demişim siz de genellikle oluyor demişsiniz, yine de düzeltme için ve ekstra bilgiler için teşekkür ederim.

  • Bulut da kullanabilirsiniz, hiç düşünmüş muydunuz?

    Yani local bir ortamda da geliştirme yapılabilir tabi ama benim tavsiyem uzak bir cihazda yapmanız. Ya da bir masaüstü kullanabilirsiniz. Laptop istemenizin amacı bunu taşıyacak olmanız mi. Yani isten eve falan mi götüreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulutu da düşündük evet ama bütçe uyacak mı emin değiliz şu an o hesaplanıyor. Laptopun amacı da Kamera ile sahada test edip anında gerekli düzenlemeleri yapabilecek konumda olması. Pretrained üzerine sahada hızlı eğitimle tekrar denemelere izin verecek seviyede olmasını da umut ediyorum açıkçası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.