Şimdi Ara

Grafik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amd Opteron 144 S939 , Epox 9NPA3J Anakart, Gigabyte GeForce 6600gt e.kartı(2.el), Kingston 2 gb dual ddr ram (1+1), Maxtor 120 gb hdd (2.el),Lite On Dvd-rw,Everest 450 w psu. Bu donanım bileşenlerine sahip bilgisayarı kurdum ancak ilk açtığımda açılış ekranında karman çorman bir görüntüyle karşılaştım bazı noktalar titriyordu parlak şekilde sonra neyse dedim windows u açtım oyunlarda sapıtmaya başladı değişik yerlerde rengarenk lekeler oluyordu ve bilgisayarı resetliyordu bi müddet sonra. Bi daha ki açışımda yine bios tan tut açılış ekranına kadar renk renk çizgi çizgi ekranla karşılaştım windows a girdiğinde ise ekran hiç açılmıyordu daha sonra güvenli kip ten ekran kartını kaldırdım ekran açıldı ancak yine açılışta sorunlarla karşılaştım. Daha sonra sorunu ekran kartında buldum ekran kartını geri gönderdim. İdareten eski p3 450 pc ye dvd ve hdd mi bağladım pc eski olduğundan hdd yi tanımadı ancak aynı sorun bu seferde eski pc de oluştu hdd ve dvd yi söktüm ancak devam etti. Belki ekran bozuktur diye ekranı değiştirdim ancak yinede değişen birşey yoktu. Sizce sorun ve çözümü nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKuZuNCuKaPI -- 15 Mayıs 2006; 14:02:13 >







  • abı monıtor dene bır sorun yoksa ekran kartı yada ramdır sorunun ekranda cızgıler olması felan falan tyanlış hatırlamıyorsam senın anakartın uzerınde hata gosteren ufak bır gosterge vardı adını unuttum hatırlamıyorum dılımın ucundada gelmıyor orada gostergede harf ve sayılar var onlardan hangısınde duruyor oradakı her harfın ve her sayının sıstemede bır anlamı var hangı harf ve sayı var soyle daha ıyı yardımcı oluruz
  • Maalesef ekran kartını garantiye verdiğimden açamıyorum bilgisayarı o rakamlarada bakamıyorum o yüzden. Ancak sorun monitörden değil denedim. Bahsettiğim gibi arkadaşın bilgisayarı getirdim p3 eski bir bilgisayardı sadece hdd ve dvd-rw mi taktım ondada aynı sorun çıktı acaba dvd-rw den kaynaklanıyor olabilirmi sorun ne anlayamadım hala.
  • İlginç aynı olan ne varsa çıkar eski makinandan öyle dene
  • Çıkardım eski makineyide bozduk demekki sorun devam ediyor :) Bu arada garantiden öğrendim ekran kartıda bozukmuş ancak aynı sorun neden eski makinede çıktı anlamadım acaba bu dvd-rw yada hdd voltajlarını etkileyip donanımları bozabilirmi?
  • Psu(adaptör) sağlıklı beslenemezse bozar lakin öyle bozarsa açılmaz makinan eski makinayı topraklı prize tak başka bir ekran kartı dene.
  • Okke deneyelim bakalım bi ekran kartı bulup.
  • 6600gt garantiden döndü chip değiştirildi diye bi ibare var eski sistemime taktım topraklı prizde kullandım eskisi gibi sorun vermiyor. Ancak oyunları kaldırmıyor far cry ı full özellikli oynayabiliyordum şimdi oynanmıyor sanırım yine bir sorun var. Sizce ne olabilir?
    Sistem özellikleri: Amd Opteron 144 S939 , Epox 9NPA3J Anakart, Gigabyte GeForce 6600gt e.kartı(2.el), Kingston 2 gb dual ddr ram (1+1), Maxtor 160 gb hdd ,LG Dvd-rw,Everest 450 w psu. Şimdiden sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKuZuNCuKaPI -- 20 Haziran 2006; 19:18:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.