Şimdi Ara

GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
34.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN!

    Telefondan herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşssiz adamdan her ay düzenli olarak 88 TL almak vicdansızlıktır bu uygulamayı savunan da vicdansızdır. Yazık Allah kimseyi işsizlikle sınamasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Küçüğüm benim :) istediğini yazabilirsin. Adamlığı öğreteceksen de beklerim her zaman.
  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum, isteyen katılır, isteyen katılmayıp hizmetten faydalanmaz.
    binlerce vatandaşı, rızası ve haberi olmadan borçlu yaptılar.
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    ilgisi yok, Yurttaşın itiraz hakkı Zorunlu Sağlık Sigortası'nda yok. Ama Gelir Testi'ne girme hakkı var. "Benim gelirim zaten çok az, ben fakirim, bu sebeple Gelir Testi'n gireceğim" dersen ve Eğer ailesinin kişi başına düşen geliri asgari ücretin 3'te 1'inden az ise, bu sefer prim ödeme zorunluluğu ortadan kalkar.. Ama geçmişe yönelik borçlar konusunda yapacak bir şey yok. Ya onları ödeyecek, ya evlenecek, ya işe girecek ya da emekli olacak. Başka yolu yok.
  • Gss zorunludur iptal edilmez ama borç değildir, saçmalıktır. İsteyen kim bu borcu? Haraçtan başka birşey değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Robert Ford

    Size bu GSS ile ilgili ilginç bir olayı paylaşayım 2 ay önce yaşadığım.

    Benim GSS borcum hiç bir zaman e-devlette görünmüyordu 25 yaşımı bitireli 1 yıl olmuştu. Ses etmedim neyse devam dedim tam 26 yaşımı bitirirken işe başladım. SMS geldi gss borcunuz oluşturulmuştur anlamına gelen komik ticarethane mesajı gibi bir şeydi. Zaten olayların sonrasında sosyal güvenlik kurumunun adı ile hiç alakası olmadığını kesin olarak gördüm. Tamamen milletin cebindeki üç kuruşa göz diken aşağılık bir ticarethane mantığıyla çalışıyor. Neyse olaya geçelim;

    Gittim sgk ya böyle bir mesaj geldi dedim. Zaten e devlete sms gelince hemen girip baktım 930 tl borç oluşmuş bir anda ve faiziyle oluşmuş. Borcunuz var ödemeniz gerekiyor dedi. Ben de öderim ama haberim olmayan daha önce e-devlette görünmeyen borç şimdi niye faiziyle geldi diyince mantıksız saçma sapan konuşunca oradaki görevli ile iletişim kurmanın anlamsız olduğunu anladım ve tamam dedim ödeyeyim. Bir günlük eksiklik var doğum gününüz işlenmemiş bir gün sonra başlamış dedi onunda işlenmesi gerekiyor vs. saçmaladı onunla ilgili de bir işlem yaptık 3 lira mı ne borç çıktı onu da ödedim. 1 Hafta geçti aradan beni aradılar 600 tl daha borç çıkarmışlar ve bu cümleye dikkat: "Beyfendi siz borçlarınızı ödeyen biri olduğunuz için haber verelim dedik 600 tl daha borcunuz var". Bu cümlenin üzerine forum kuralları dahilinde söylenecek bir cümle zaten yok. Sinirlendim gittim hayırdır dedim. Siz okula 2011 de başlamışsınız 2017 ocakta bitirmişsiniz arada dondurmuş olabilirsiniz diye hesaplama yaptık 6 aylık borç çıkardık demez mi. Bu oradaki çalışan bozuntularının kafalarına göre manuel borç oluşturabildiğini gösteriyor. Zaten kafası çalışsa 6 aylık değil 1.5 yıllık borç çıkarması gerekirdi. Matematiğine göre 6 ay geç bitirmişim okulu. 1 yıl hazırlık vardı + 1 dönem uzattım siz bunu göremiyor musunuz nasıl bir sisteminiz var dedim. Ses yok biz bilemeyiz transkript lazım dedi. Okul transkript için kargoyla dilekçe istedi iyice sinirlendim mail attım dilekçeyi bir kerelik verelim dediler. Mezun transkripti senaryo halinde değil 4 yıllık dersleri normal şekilde gösteriyor ama dersi verdiğin yılı derslerin altlarında ufakça belirtmiş tabi ne zaman aktif olduğum ortaya çıkıyor orada. Ama sgk çalışan bozuntularının beyni yetti mi buna hayır. Aradılar burada sizin 2016 dan sonra okumadığınız görünüyor dedi. Bak şimdi yine güler misin ağlar mısın. Ulan gerizekalı 2016 da tüm dersleri verdin diyelim ben 1 dönem sonra mezun olmak istiyorum diplomamı vermeyin deme şansımız var mı? Millet tecil için parayla yüksek lisansa yazılıyor madem öyle herkes benim gibi versin derslerin hepsini mezun olmasın. Sonra fosforlu kalemle gerekli yerleri çizip 5 yaşında çocuğa anlatır gibi tane tane anlattım ciddiyetimi ve gerginliğimi de hissetti. Tamam ilgilenicem dedi anladı aptallığını ve 2 gün sonra borcum sistemden silindi. Bu ülke böyle aptal sistemsiz bir ülke işte. O verdiğim faiz de hakkı olanların her hücresinden çıksın. Ben o parayı bir günde bahşiş olarak veririm hiç de içim acımaz olay para değil. Zaten GSS borcu olan insanların %90 ı gariban yapılan terbiyesizlik başka bir şey değil.
    Ödeyeni cidden tutup ...

    Ekşideki "ödeyeni .....ler" lafının gerçek hayata uyarlanmış hali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 10 Ocak 2020; 18:43:12 >




  • Bağkur prim sistemi de aynı şekilde isteğe bağlı olmalı. İsteyen emekli olur istemeyen olmaz. İşler kesat zaten ve insanlar ödeme güçlüğü çekiyor. Ödeyemezsen prim borcu birikiyor. Hem ekonomiyi batır hem de bunları zorunlu kıl. Haraç kesiyorlar resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Ocak 2020; 19:9:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil durumlar hariç zorunlu olmasın. Ben üniversite okuyorum sosyal güvencem var aileden 1 yıl boş kalmıştım ondan borç çıkartıp faiz koymuşlar üzerine.Diğer durumlarda hasta olan muayne olmak isteyen cüzzi miktarlarda para ödesin. Maddi imkanı olmayanlarda yeşil kart alsın bedava tedavi olsun. Böyle borçlandırıp faiz bindirmek sadece adam silkmektir başka bişey değil.
  • Acımadı kiii 😂😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abicim hastaneye gidince paramız yoksa e devlete muayene ücreti yansıtılsın tc kimlik no üzerinden. Hepsi bu. Her ay haraca bağlamak nedir yani? E devlet niye var. Çipli kimlik kartları neden var? Sistematik para ödeyip hizmetten yararlanmak isteyene de 500TL katılım payı ile aylık 88TL ödeme alın. Bu kadar işte. Bitti bu yani. Fakir fukaradan ne istiyorsunuz kardeşim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 sonuna uzatma olayi soyleymis diyelim borcun var hastaneye gidicen muayane vs oluyon ama sonra bu masrafi borcunun ustune bindiriyorlar yani odeyene beles odemeyene katmerli he ilac olayinda cepten tamamini oduyon bari onlari da borca ekleseydi hukumet iyiymis

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • headhunter kullanıcısına yanıt
    Mantığınız yanlış.Sen devletmisin bürokratmısın ağamısın? Hak sende olduğunu düşündüren ne? Adı üstünde ZORUNLU GENEL SAĞLIK SİGORTASI olduğuna iptal etme gibi birşey yok.

    GSS savunanlara söylüyorum. Boş konuşuyorsunuz. Haksız olan bir sistemi savunuyum derken kendinizi birşey zannediyorsunuz. En azında yorum yazıp insanlara umutsuzluk aşılamayın. Netref kazandırmaktan başka birşey yapmıyorsunuz.
  • Hastaane muayene ücreti 40 lira cebinden ödesinler . Özgür iradeleri sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcx

    Hastaane muayene ücreti 40 lira cebinden ödesinler . Özgür iradeleri sonuçta.
    Bu saçmalık kaldırılsın ben seve seve cebimden öderim 40 liramı!
  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    Herşey özgür olmalı. Zorunlu herşey mutsuzluk sebebidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hasta değil kendisi, tam bir..................... Burda söylersem dh'den ömür boyu ban kazanacağım için gerek yok işte:))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle oyle.dayatmayla olmaz bu isler.hani sosyal devlet ilkesi nerde.sosyal devlet bu sekildemi oluyor.insanlari zorla borclandirip paralarini almaylami? Allah sizi bildigi gibi yapsin ne diyim.yazik bu ulkenin insanlarina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devletin mafya misali haraç alma sistemini destekleyenler ödesin. ben ödemiyorum. ödemeyeceğim. zaten mal varlığım vs yok. canımımı aalacak ? İPTAL EDİLMEK ZORUNDADIR. ÖDEMEYİN. BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAYIN !
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.