Şimdi Ara

GTA 6 sızıntısının şüphelisi 17 yaşındaki hacker tutuklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çocuk rockstarı değil çalışanları hacklemiş bu arada. Toplum mühendisliği esas marifeti, ki bence hekırlıktan çok daha büyük bir marifet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hacker'lık konusunda dönen tartışma her iki fikri savunan grup için de, bence çok ama çok saçma.

    Hacker'lık bir imkan meselesi değil kesinlikle. Tamamen şahsi ilgi meselesi. Lakin unutmayalım ki Batı Avrupa'daki her genç böyle değil, onlarda ne kadar meraklı varsa bizde de var, hakeza onlardaki Tiktok çekmekle itham ettiğiniz gençlerden sürüyle mutlaka bulunuyordur. Kısaca her iki fikir de temelsiz ve saçma.


    Eğer hacker'lığı bir meslek addedecek olursak Kevin Mitnick bence bu işin babasıdır, haşa tanrısıdır. Bu adam hapishanede iken dışarıya network erişimi bulunmayan hatta lokal networkü bile olmayan, dikkat edin bilgisayar değil , Oviletti marka bir nevi gelişmiş yazar kasa, atomik veri giriş cihazı (stok kaydı vs. giren basit bir cihaz), kullanarak cezaevinde korsan network kurup, internete bağlanabilen buradan bazı bilişim faaliyetleri bile gerçekleştirebilmiş bir adam. Üstelik bu adamın zamanında cezaevinde sabit ankesörlü telefonu bile kullanması yasak idi, sebebi ise savcının, Mitnick'in telefonda çıkaracağı bir ıslık sesi ile füze ateşleyebileceği iddiasına inanmasıydı

    Kevin Mitnick elinde imkan olduğu için başarmadı, meraklı olduğu için başardı. Her yerde meraklı insanlar var ancak eşyanın tabiatı gereği sayıları epey az. Bu işler imkana da, çevreye de bakmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • swat882 kullanıcısına yanıt

    Hocam "Emin ol Türkiye de yaşayan gençlerin Britanyali gençlerden çok daha fazla imkana sahip" cümlesine kadar soluksuz okumuştum halbuki..


    Yazıyı yazan arkadaş muhtemeldir ki ülkedeki genel refah koşullarının gençlere etkisinden bahsetmek istemiş. Yoksa internet-bilgisayar dediğin Kazakistan'da Tacikistan'da da var. Buradaki gençlerin ne eksiği var Britanyalıdan değil mi?

    Birde refah sürekli zenginlikle bağdaştırılıyor ama refah aynı zamanda "rahatlık-huzur" demektir. Britanyalı genç zengin olmasa bile arkadaşın bahsettiği "imkanlar" vasıtasıyla rahatlık ve huzur bulabilir. Kafası rahat huzurlu olunca da o dediğin istekli ve çabalı gençlerin sayısı/oranı artıyor.


    Birde işin eğitim sistemi boyutu onu hiç açmayalım:) En kolayı suçu gençlere atmak bunlar böyle demek. Ne zaman ki "ya evet bizde şurada hata yaptık ondan böyle oluyor" diyeceğiz ancak o zaman umut olacak.





  • @Havya Makinesi ayşegül teyzende de aynısını diyordu, sihaları görünce cin çarpmışa döndü, hadiii yürüüüü ense tıraşını görelim! bir önceki mesajımı uçuran modun...

  • insanı hekleyenlere ses yok, oyun hekleyenlere ceza.


    paraya tapanlar yüzünden helak olacağız.

  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

    İmkan ve refah farklılığı olduğunu inkar etmek hata olur, doğuştan dil avantajını da fakat burada söz konusu temel farklılık eğitim, imkan farklılığı değil esasında hobi farklılığı. 17 yaşında bir genç böylesine dijital bir suçtan tutuklanıyorsa zaten kendisinin uzun vadeli en büyük hobisi bu olduğu için bu alanda uzmanlaşıp böylesine suç işleyebilecek düzeyde gelişmiş olma ihtimali var mı diye tutuklanıyor.


    Yani eleştirdiğiniz parametre yanlış. Kimse de demesin ki bizde hobi mi kaldı? Hobilerimiz var fakat farklı. Bu arada söz konusu gencin yaptığı bir şey övülecek bir şeyde değil. Teknik başarı, suç unsuru oluşturacak bir şeyi yine de iyi, güzel kılacak bir şey değil. Eğer bu genç gerçekten suçluysa Take Two - Rockstar büyük ihtimal çocuğun sülalesini iflas ettirecek düzeyde maddi davaları patır, patır yağdırır. Kimsede ah, vah 17 yaşında ne kadar zekiymişsin sen diye arka çıkmaz 





  • derlemeler kullanıcısına yanıt

    Dostum adam kısmen haklı, niye diyecek olursan. Bir şeyi sevip, bir şeyde kendini geliştirmek ilerletmek isteyenin önünde hiçbir şey engel, mazeret değildir. Forumda elektronik seven, imkanları kısıtlı olup ailesi ile anlaşmazlıklar yaşayan genç bir arkadaşımız vardı benim ile yaşıt eski zamanlarda. Ben o zaman Allah belasını versin meslek lisesinin, nereden meslek lisesine düştüm falan fistan diye söverken, o arkadaşımız devre yapmak istiyordu anadoluda ailesi ile ayrı sorunlar yaşıyordu, anadolu lisesinde ayrı teknik - imkan yetersizlikleri gibi sorunlar yaşıyordu.


    Ne yaptı etti azim etti, o sorunlara rağmen Özel Yetenek Projeleri, Bursları kapsamında Tübitak'ta elde ettiği proje başarısının da minik puan katkısıyla istediği bölümde okumaya başladı diye hatırlıyorum zamanında.


    Ben yazılımla okulda tanışmıştım ama okulda müfredat, arkadaşlarımın dersi sevmemesi işleri çok yavaşlatmaya başladı diye okuluma söverken, o arkadaş anadolu lisesinde öğretmenlerin teknik konularla ilgili yok, alakası yok, imkan yok diye meslek lisesine geçmek istiyordu diye hatırlıyorum. Ben aileme açığa geçip, dışardan kendim yazılım ile ilgili kendimi geliştireceğim okul, siz bana engel olmayın okulda bütün gün mıy, mıy yetersiz müfredat ile zaman kaybediyoruz derken bu dediğimi kabul ettiremeyince hırs yaptım, inat ettim son sene okulu bıraktım. Sonra ne mi oldu ailem haklı çıktı, hiç bir bok yapmadım iyice psikolojim - hayatım, amaçlarım yok oldu gitti. Üniversite bile okumadım, kazanamadım.


    Yani imkansızlıklar kötü bir şey evet ama 4 Mbps internet yerine 500 Mbps internet olunca herkes için süper şeyler olacak yok ne yazık ki. Ben 25'li yaşlardayım, 13 küsür sene önce eve ilk internet geldiğinde FTTB fiber olarak Superonline'dan bağlattığımızda nasıl heyecanlıydım anlatamam. Tabi o zamanlar fiber, bilmem ne o bu şu bilmiyorum da evde internet var diye sevinirken, meğersem ben zengin bir ailenin çocuğu olmasam da çok şanslıymışım ama değerini bilememişim. 10 Mbps, 4 GB kotalıyı bağlatmıştık, SOL 3 ay mı 6 ay mı ne 100 MBPS limitsiz hediye etmişti, IDE Harddisk - Celeron İşlemcili bilgisayar Youtube'da kasıyordu, videolar jet gibi doluyordu bilgisayar kasılıyordu 512 MB ram ile 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 26 Eylül 2022; 21:22:35 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bu bahsettiğiniz kişiler; zeki ve yetenekli kişiler (İstisnalar). Genel herkesi kapsayan bir sistem önemli. Eğitim ve yaşam standartlarının yükseltilmesi herkesi kapsayan bir durum yani. Kaliteli bir eğitim ve kaliteli bir yaşamda orta seviyeli insanlar için bile başarı demektir. İnternet olayına gelince zaman demek her şey demek bu devirde. 2022 yılındayız yeni milenyum yani bu. Milenyum cağında 0.5 upload demek okyanusu sal ile gecmeye çalışmak gibi bir şey. Zamanla yarışıyoruz çok geride kaldık diğer ülkelerden. Yazıcak çok şey var aslında ama neyse. Başlı başına facia bir haldeyiz...

  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    Tam bir turk kafasi. "Komsunun oglu tipi kazandi sen naptin?" bir bitmediniz.. Acaba 17 yasinda sen neler yapiyordun cok merak ediyorum.

  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

    zamanında ananız babanız her poha karışmasaydı bir eğitim sistemi vardı . ödev veriyorsun ,verdin diye şikayet vermiyorsun ,vermiyor diye şikayet . soru bastırıp veriyorsun vay kağıt istedi bizden şikayet. adam dersi sabote ediyor kızıyorsun vay oğluşumun psikolojisini bozdu şikayet . en sonunda saldı öğretmenler veriyor herkese 80 salıyor başından. kafası çalışan zaten kurs ,dershane derken kopup gidiyor.

  • firmanın reklama ihtiyacı olmasada bundan sonraki süreçte arabistan çölünde deve süren bedevinin bile haberi olur çünkü işin içine hack kelimesinin girmesi ile dilden dile yapılan reklamın üstüne reklam yoktur. burda pek gündem olmayıp twitterda patlamasıda tuhaf yani bişekilde çok büyük reklam oldu

  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

    Hindistan daki genclerin cok mu imkanı var da hepsi yazılımcı vs oluyor?

  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

    şşşş. knk şu an ağlıyor sessizce deşme daha fazla.  Sıkıldık artık şöyle her b**a atlayıp rezil olanlardan.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    https://www.donanimhaber.com/marmara-universitesi-ni-hackleyen-hacker-17-yasinda-cikti--154140 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.