Şimdi Ara

Gtx 260 Ekran Kartından Sonra Mavi Ekran Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk önce sistemimi yazayım
    Donanım;
    Intel e6750 işlemci
    Asus p5k se anakart
    Geil 4-4-4-12 ddr2 800mhz ram
    Silverstone 750W psu
    Zotac gtx260 192core
    seagate 320gb HD (st3320620as) + samsung 120gb HD (sp1213c)

    Yazılım;
    Windows XP pro SP3 TR - Windows Vista SP1 - TR
    Nvidia driver sürümü 182.50

    Problemime gelince, bir kaç hafta önce yeni ekran kartımı satın aldım ancak devamlı problemler çıkardı (her problemde bir mavi ekran da çıkıyor, hatalar değişiyor.). en başta grafikler oyunların başlangıcında birbirine giriyordu. biraz araştırma yaptım, yeni psu alınması gerektiğini gördüm. eski 470w lık thermaltake psu mu silverstone 750w lık psu ile değiştirdim. problemlerde azalma oldu, bu sefer oyunu bir süre oynadıktan sonra problemler çıkmaya başladı. biraz daha araştırınca amlerin gerilimini yükseltmek gerektiğini gördüm. bunu da yaptım. ancak yine problemler geçmedi. daha da araştırınca artık her kafadan ayrı bir ses çıktığını gördüm. problemimi buraya yazma ihtiyacı duydum. Ayrıca eski ekran kartımı (zotac amp 8800gt) çıkardıktan sonra, önce nvidia driverlarını uninstall ettim sonra da nasty file remover adlı bir programla tüm nvidia kalıntılarını da temizledikten sonra yeni ekran kartım için driverları kurdum.

    Mavi ekranda
    1) üst tarafta "irql_not_less_or_equal" altta ise nv4_mini.sys yazıyor.
    2) win32k.sys

    yeni hata geldikçe buraya ekleyeceğim.

    bu arada ramlerin stabil çalışması için hangi gerilim değerini uygulamam gerekiyor? bir bilginiz varsa belirtirseniz sevinirim çünkü problemin ramlerin ısınmasından kaynaklandığını düşünen de bir çok insan var.
    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades. -- 26 Nisan 2009; 15:06:21 >







  • her seferınde farkı hatalar alıyorsanız sanırım anakart - ram uyusmazlıgı sorunu yasıyorsunuz ramlerı dual degılde tek tek takarak deneyın hatta sansınız varsa baska ram ıle deneyın
    default ddr2 ramlerde voltaj 1.8v dur sogutuculu kalıtelı ramlerde 1.9 2v ta olabılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 26 Nisan 2009; 12:35:20 >
  • başka ekran kartı deneme şansınız var mı
    ekran kartı bozuk olabilir
    bir zaman önce benim başıma geldi ve ekran kartı bozuktu
  • Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım: Ram gerilimi yükseltme gibi işlemler oc işlemleri başlığı altında incelenebilir. Ancak unutulmamalıdır ki oc ve benzeri "ayarlamalar" sistem stabil halde çalışırken yapılır. Yani her şey yolundayken ayarlarla oynayabilirsiniz. Microsoft sitesinde hatanın sebebi şu şekilde açıklanmış: "This Stop error message usually occurs during installation when there was an attempt in kernel mode to touch pageable memory at too high a process internal request level (IRQL). Typically, this error occurs when a driver uses an incorrect memory address. Other possible causes of this error include an incompatible device driver, a general hardware problem, or incompatible software". Kısaca bir sürücü yanlış bir bellek adresi kullandığında oluşur, diğer olası sebepler uyumsuz bir sürücü, genel bir donanım hatası veya uyumsuz yazılımdır diyor.

    Çözüm: Ben senin yerinde olsam tüm verilerimi güzelce yedekler ve BIOS sıfırlayıp hemen akabinde de format atardım. Formatı attıktan sonra windows geldiğinde yalnızca çok çok gerekli programları yükle. Sadece aygıt sürücüleri ve antivirüs yüklü olsun. Adobe'muş, neroymuş fasaryadan programları hemen yükleme. Test amacıyla 3D Mark ve grafik kastıran bir oyun da yükleyebilirsin. Bir iki gün bu şekilde kullan ve donanımı test et. Yine aynı sorunla karşılaşırsan farklı bir sürücü yüklemeyi dene. Bu da işe yaramazsa ekran kartının ram'lerinin arızalı olduğundan neredeyse emin olabilirsin. Götürüp kartı aldığın yere iade et, yenisini versinler. Kolay gelsin.




  • format atmam çok zor çünkü iş için de kullandığım bir bilgisayar. başka bir öneriniz var mı? aslında ben ramlerin aşırı ısınmasından da şüpheleniyorum. üzerine bir tane sıcaklık sensörü koydum. 50 derece görünüyor. ne zaman problem çıkacağına bakacağım.
  • aslında ramimin üzerinde 1.8 ile 2.3 v arasında çalıştırılabilir yazmış. dediğiniz gerilimde çalıştırdığımda gecikme süreleri ile oynamam gerekiyor aynı zamanda. ona ne önerirsiniz?
    quote:

    Orjinalden alıntı: pegasus1881

    her seferınde farkı hatalar alıyorsanız sanırım anakart - ram uyusmazlıgı sorunu yasıyorsunuz ramlerı dual degılde tek tek takarak deneyın hatta sansınız varsa baska ram ıle deneyın
    default ddr2 ramlerde voltaj 1.8v dur sogutuculu kalıtelı ramlerde 1.9 2v ta olabılıyor
  • stabılıte sorununuz oldugu ıcın ramı ustunde yazan tımıng ve voltaj ıle calıstırın autoda kalırsa ıyı olur manuel ayarlıyorsanızda volttajı 2.0v olarak verıp deneyın derım ama oncelıkle tek olarak slotlarda degıstırerek deneyın ramlerı
  • şimdi win32k.sys hatası verdi. üstte ne yazıyordu göremedim. 4 5 sn sonra reset attı. rami dediğiniz gibi ayarlıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades. -- 26 Nisan 2009; 14:59:11 >
  • tek olarak taktıgınız ramı tum ram slotrarında tektek deneyın tum slotlardada hata verıyormu? verılen hata herseferınde degısıyormu?
  • dün baya hata vermişti. ram ayarlarını değiştirdikten sonra hata vermedi ancak gecikme süreleri 5-5-5-18 şu anda ( otomatik olduğundan ). yalnız ramler de 53 dereceye daha çıkmadı. şu anda stabil 50 - 51 derece arasında. aslında sıcaklığını yükseltebilsem problemin sıcaklıktan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını da görebilirim.şu anda sorun yok, teşekkürler
  • sorun yoksa bu sekılde kalsın manuel gırdıgınız ram tımıng lerınde sorun vardı heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.