Şimdi Ara

gtx680 lightning ln2 bios ile ilgili sorularım.Yardımcı olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün elime gtx680 lightning geçti. Kartta 2 bios varmış kart üstünde ki bir switch yardımıyla ln2 bios denilen 2. biosa geçiliyor. Bu konuda birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

    1- bu ln2 bios tam olarak ne işe yarar?
    2- kart geldiğinde bios ln2'deydi normal biosa alıp reset attım ekran sanki driver yüklü değilmiş gibi koskocaman oldu sonra kendiliğinde aygıt sürücüsü yüklendi dedi res atın dedi attım düzeldi görüntü. Böyle olması normal mi? Yoksa her bios değişiminde driveri kendim manual mi yüklemeliyim?
    3- kartı ln2 biosta günlük kullanmak zararlı mı?



  • oğuz15 O kullanıcısına yanıt
    Bildiklerimi sizinle paylaşayım.

    1-)Standart BIOS ile LN2 arasında şu farklar bulunmaktadır

    Standart BIOS için;

    Voltaj limiti 1175 mv dur ve voltaj bu değerden daha öteye gidemez

    Sadece MSI Afterburner 2.2.3 sürümü ile voltaj artırılabiliyor(bundan sonrakilerde Nvidia'nın Msı a yapmış olduğu baskı nedeniyle power ve voltaja limit getirilmiştir)

    Power Target %133

    Boost Clock Gpuya bağlı olarak değişken

    Msı afterburner 2.2.3 sürümü ile max 1.325 mv voltaj

    600 serisinde var olan belirli bir sıcaklıktan sonra olan hız ve voltaj düşümü(700 serisinde bunlar temp ve power limit olarak değiştirildi ve artık ikisini ayrı olarak izin verilen değerler ölçüsünde ayarlayabiliyoruz)

    LN2 BIOS için;

    Voltaj limiti 1.21 v ve yine bu değerden öteye gidebilmek için msı afterburner 2.2.3 sürümüne ihtiyaç var.

    Bu sürümle verilebilen max voltaj 1.35-1.37 v aralığında

    Power Target %300

    Default halde boost hızı 1202 mhz

    Tüm throttle devre dışı ve ocden maxımum verim alabilme


    2-)LN2 ile standart bıoslar birbirinden farklı olduğu için bıosları değiştirdiğinizde sistemin yeni kart olarak algılaması doğaldır.Mevcut bir karta başka bir bıos attığımızda reset sonrası çözünürlüğün düştüğünü ve sistemin mevcut kartı yeni bir donanım olarak algıladığını görürüz.Sonrasında eğer windows update etkinse doğrudan update aracılığı ile son whql sürücüsünü indirip yüklemeye başlar.Tavsiyem sürücüyü indirip kendinizin kurmasıdır.Çünkü kurarken temiz kurulum ile kurma şansınız var ve bu olası sürücü hatalarını en aza indirirken eski kalıntılarında giderilerek temiz bir kurulum yapmanızı sağlar.

    3-)LN2 bıos adında anlaşılacağı üzere daha fazla oc yapabilmek için kullanılıyor yani rekorlara oynamak için her kartta bulunmazken bulunanlarda oc için gerekli alt yapıya sahip oluyor.Sonuçta ln2 de olsa standartda olsa ıdlede yani kart boştayken hız ve voltaj düşürüleceğinden dolayı kullanmanızda bir sorun oluşmaz.Zaten belirli bir hızda stabil kullanabilmek için voltajı ve power limiti daha yüksek olan bir bıosa ihtiyaç var.

    Kartınıza daha gelişmiş bıoslar atabilmek ve kullanıcılarından daha fazla bilgi almak için;


    http://www.overclock.net/t/1280007/official-msi-gtx-680-lightning-owners-club


    konusunda yer alan yorumlarada bakmanızı öneririm.Kartınızı oc ile gtx 770 yapmak kolay olacaktır hatta denendi ve gtx 680 lere 770 bıosları bile atılmıştı.Belki elinizdeki kart 770 lightnınge dönüşebilir ama bu konuda fazla bilgim olmadığından sizi yanlış yönlendirmek istemem.




  • Hocam açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim.
    Müsadeniz olursa bir kaç sorum daha olacak.

    Kartla birkaç deneme yaptım dün akşam ve sanırım kart ciddi bir şekilde takoz. yani forumlarda,inceleme sitelerinde ln2 bios'ta voltaj arttırmadan 1.3 ghz üstünü çok rahat görmüş herkes ama ben dün kartı 1290 mhz de bile stabil tutamadım. msı afterburner 3.0.0 beta 19 kullanıyorum bununla bir alakası olabilir mi? Amacım stok voltajı geçmeden oc yapmak bu yüzde afterburner'ın sürümü fark etmez diye düşünmüştüm. Sonuçta 2.2.3 sürümü sadece voltaj kontrolü sağlamıyor mu? Ben voltaj da değişiklik yapmasam da 2.2.3 sürümünü kullanmam stabilite sağlar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.