Şimdi Ara

Güç Kaynakları Garantisi Hakkında Önemli Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, uzun süredir bir çok arkadaşın 2 yıllık garanti süresi dolan güç kaynağının bozulduğunu ve hiç bir şey yapmadan yeni ürün almak için yazılar yazdığını ve ben elimden geldiğince ne kadar yazsam da mesajlarımın dikkate alınmadığını görüyorum. Arkadaşlar, brası Türkiye Cumhuriyeti, burası kanun memleketi. Forumlarda firmaları zengin etmeyin, insanları bilinçlendirin. Güç kaynağınız arıza yapsa bile İthalatçı, Güç kaynağınızı Garanti süresi dolduktan 3 ile 5 yıl arasında Yedek Parça bulundurma ve ücretli tamir etme zorunluluğundadır. Hepiniz çok mu zenginsiniz bu hakkınızı kullanmıyorsunuz? 2 sene önce 200-300 liraya aldğınız ürün bozulunca pat diye çöpe atıyorsunuz? Gidin tamir ettrin, hiç olmazsa 2. elde tamir edildiğini belgeleyerek (ücretli tamirde, tamir edilen kısımda bir süre garantili oluyor) gidin satın yeni güç kaynağı alın ya da tamir ettirip kullanın. Lütfen söylediklerime kulak asın, bilinçli olun, bakın madde ne diyor:

    " Tüketici Yasası'na göre, üretici ve ithalatçıların, sattıkları, sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurma, bakım ve onarım hizmetlerini sunma zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca, bir sanayi malının garanti süresi sonrasında arızalanması durumunda da, o malın Bakanlıkça belirlenen azami tamir süresi içerisinde ücretli onarılması gerekiyor."

    Ben de bu sektördenim, İthalat yasası Sanayii Bakanlığınca bize de diyor ki" kardeşim garanti süresi dolsa bile 3 ile 5 yıl arasında yedek parça bulundurup tamir edeceksin" Bu kadar kolay mı ithalat yapılıyor bu ülkede? Forumlara girip "bu ürünü al memnunum süper senin eskisi madem patlamış güç kaynağın at çöpe bak yenisini al" demek bu kadar kolay mı?

    Lütfen arkadaşlar bilinçli olun hakkınızı arayın. Devlet size bu hakkı veriyor, Ananız babanız ya da siz çok mu kolay kazanıyorsunuz? Lütfen bu mesajı yukarıda tutun ki zar zor parasını denkleştirip ürün alıp mağdur olmasın halkımız!







  • Paylaşım için teşekkürler...

    Öncelikle yasanın olmasıyla beraber, ilgili denetim mekanizmasının da beraberinde çalışması gerekiyor, yani böyle bir yasa var ama uygulanıyor mu tüketici gerçekten de korunuyor mu bakmak lazım.

    Sıcak olay, kendi yaşadığım sorunu özetliyorum; Sparkle markalı bir ürün aldım, garantisinin 1 yılı dolmadan yandı söz de servis hizmeti veren MERSA SİSTEM, kartta yanıklar var, "kullanıcı hatası" görülmüştür ve garanti dışı dendi, hiç bir sebep göstermeksizin, ürünü aldığım firma Vatan Bilgisayar ise şu açıklamayı yaptı; "servis böyle dediyse biz ne yapalım" dediler.

    Ürün daha sonra, yapılmak üzere istendi benden yapıldı (ancak ben takıp kullanmadım), ancak bu sefer de garantisi sonlandırıldı.

    * Tüketici hakem heyetinde 1 ay kadar dosya bekledikten sonra ise, karar olumsuz oldu. 15 gün içinde itiraz hakkım var onu değerlendireceğim...

    Detaylar: http://forum.donanimhaber.com/m_38561221/mpage_4/tm.htm

    Malesef yasalarında olması bir şey ifade etmiyor.

    İyi forumlar.




  • Hakkınızı Sanayi bakanlığı nezdinde arayın dostum. Mutlaka cevap alırsınız. Biz bu yola başvurduk ve bize sorunu açan distribütör güzel bir cevap alacak. Kanun varsa ve belirtilmişse, Sanayii Bakanlı nezdinde soruşturma başlatın. Bunu yapmaktan çekinmeyin ki bir şeyler yerine otursun. Bakın firma çalışanıyken ben bunu yazıyorum. Niye yazıyorum çünkü ben de aynı zamanda bir tüketiciyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.