Şimdi Ara

Gümrük Vergisi Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçen hafta Aliexpress den bir alışveriş yaptım. Alışveriş yaparken ödeme ekranında vergilendirme gözükmedi. Kargo da ücretsiz olduğu için dedim sanırım cihaz küçük diye vergi çıkmıyor. Sonradan araştırdığıma göre de gümrükte vergisi kesiliyormuş.


    Sizlere sormak istediğim soru şu bu aldığım ürüne vergi kaç oranında kesilecek ne kadar üzerine eklenecek ve ödemesi nasıl yapılacak. Ürünün linkini ekliyorum yardımcı olur iseniz çok sevinirim teşekkürler.


    https://tr.aliexpress.com/item/1005001764283080.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.3c453d12LbuAJd&gatewayAdapt=glo2tur








  • Muhtemelen tutarı belli eden bir ibare üzerinde var ise onun üzerinden %30 yazabilirler. Eğer ÖTV kanununa tabi bir ürünse ekstra %20 alınabilir diye biliyorum.

    Ancak bedel yazmıyorsa üzerinde ya kendileri bir muhtemel bedel üzerinden %30 çıkarır ya da sizden fatura bilgisi ister onun üzerinden vergisini belirler.

  • antizero kullanıcısına yanıt

    Maşallah hocam böyle bir vergi var ise Türkiye'den alsaydım keşke. Böyle vergilendirme mi olur Allah aşkına kendi üretmediğin bir üründen bu kadar yüksek vergi al ne kadar güzel ve kolay bir kazanç.


    İnşallah fiyat yazmamışlardır üzerine yoksa vay halime...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRache -- 8 Mayıs 2024; 14:28:11 >
  • Gümrük vergilerinin maalesef ayarı kaçtı hocam. Bunlar yokken alışveriş daha güzel daha kolaydı. Vatandaşa ne ters ise onu yapıyorlar.
    Kendin gidip alırsan vergi çıkarmazlar ama , gittiğin yerde de tax free alırsın. Tabi bu şekilde de gidip gelme masrafı mevcut.
    Avrupa içinden gelen ürünlere %18 uyguluyorlar sanırım. Abd ve diğer ülkeler %30 olması gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antizero kullanıcısına yanıt

    Maalesef hocam üç kuruşluk bir mala sahip olmak lüks oldu bir kesim yüzünden... Bu arada hocam ürünü Aliexpress den alıyorum ama Almanya'dan gönderiyor satıcı vergide gene fark eder mi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.