Şimdi Ara

Gümrükten Geçip UKİM'de bekleyen kargo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.601
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Aliexpress'den ürün aldım yaklaşık 21.5 euro tutuyor, yani gümrük sınırına takılmıyor. Fakat ptt sayfasından sorgulama yaptığımda ürünün 3 gündür Ukimde beklediğini görüyorum. Bir de bana 5,1 tl tutarında bir ödeme görünüyor.

    Benim anlamadığım nokta ürün sorgulama ekranında gümrükten geçti dedikten sonra tekrar Ukime gönderilmiş. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Ürünü beklemeli miyim?

    Gümrükten Geçip UKİM'de bekleyen kargoGümrükten Geçip UKİM'de bekleyen kargo







  • edit: aynı durumda olan arkadaşlara yardımcı olması için yazıyorum, UKİM'e ulaştım, internette yazılanların aksine müşteri hizmetlerindeki bayan çok kibar ve ilgili birisiydi.

    Ürününüz gümrükten geçmiş, birkaç güne elinizde olur dedi. ürünü teslim aldığımda buradan güncelleme yapacağım.
  • sebtom kullanıcısına yanıt
    Konuşma esnasında ne gibi bilgiler istiyorlar? Benim telefonda konuşamama sorunum var da başkasına arattırmam gerek. :( 52 dolarlık bir siparişim var ve ukim'e gitti. Babamın adına almıştım. Ben öğrenci olduğumdan birkaç gün sonra şehir dışına çıkacağım. Çıkmadan halletmek istiyorum; babam ilgilenemez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar UKİM (uluslararası kargo işleme merkezi) kargonuz euro ve dolar bazında limit içinde gözükse bile kargonuzu incelemeye alıyor yanı kısaca paket açılıp ürüne bakılıyor. 5.1 tl masraf paket açma masrafı, rakam 5.1 se korkacak birşey yok paket gelir. benim bir ürünüm 1 ay UKİM'de kaldı, sabırlı olduğum için gidip almadım sonunda getirdiler.

    masraf 5.1 den fazlaysa veya belge ile gelin deniyorsa gümrüğe takıldınız demektir, gelen ürün için vergi ödeyeceksiniz. bu konuyla ilgili ptt evinize bildirim gönderiyor diye biliyorum. masrafı ödeyip kargonuzu alabilirsiniz.

    yasakli ürün gümrüğe takıldıysa hemen geri gönderiyorlar zaten.

    bence bu yeni bir gelir kapısı oldu devlet için, son 2 siparişim de UKİM'e alındı ve 10.2 tl masraf ödedim. tek sevincim kutuyu düzgün açıp içindekileri kurcalamamaları ve kargoyu tekrar güzelce kapatmaları.




  • 2 aydir ukimde kargom var. Rekor kimde acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadağlı123

    2 aydir ukimde kargom var. Rekor kimde acaba ?
    2 ay ne ya kafayı yemiyor musun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.