Şimdi Ara

[Güncellendi]Zor karar: SE X10 - HTC Desire - iPhone 3GS (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
8.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Th3Dreamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Th3Dreamer

    varmı başka tavsiye öneri?

    Neden N900'e bakmıyorsunuz? Birde ona bakın.


    Bahsettiğim gibi N900 de capasitive ekran olmamasından dolayı düşünmüyorum. BU saatten sonra resesitive teknolojili telefona vericek param yok ne özelliği olursa olsun


    Mesajınızın başında capasitive ekran istediğinğizi yazmadınız. Onun için önerdim. X6 da alacaklarınız listesindeyse X6 yerine N8'i düşünmenizi öneririm.

    Her dördünde de birçok güzel özellik mevcut.
    Dördünde de full kapasitif ve geniş dokunmatik ekran seçeneği mevcut (benim için en önemli özellik, bu yüzden listede N900 yok)

    yazmşm gördüğün gibi
    N8 Göz boyuyan bir telefon bnce.




  • bence de n8 berbat bir telefon özellliklerine diyecek fazla birşey yok klasik nokia işi olmuş fakat tasarımı iğrenç ötesi böyle telefon mu olur yahu alttan üstten bastırılmış krem peynirli sandiviç havası var
  • N8 göz boyayan bir cihazsa neden seçenekler arasına X6'yı koydunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rachael
    bence de n8 berbat bir telefon özellliklerine diyecek fazla birşey yok klasik nokia işi olmuş fakat tasarımı iğrenç ötesi böyle telefon mu olur yahu alttan üstten bastırılmış krem peynirli sandiviç havası var


    Klasik Nokia işi mi olmuş? Şaka mısınız?

    -Capasitive ekran ve multi-tocuh desteği
    -OLED ekran
    -Kompakt DFM'lerin bile %90'ının 1/2.33" ya da 1/2.5" sensörüne karşılık 1/1.83" sensörü
    -12MP Xenon flaşlı kamerası
    -28mm geniş açısı
    -720p H264 formatında AAC Stereo video kayıt
    -Bluetooth 3.0
    -HDMI girişi
    -USB On-the-Go özelliği

    Hala bu cihazın klasik Nokia işi olduğunu mu düşünüoyrsunuz? Nokia tüm çizgilernin dışına çıkarak all-in-one cihaz yaptı ve hiçbir yerden de kısmadı. Kalkıpta Smybian derseniz gülerim artık

    quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    İşletim sistemi konusunda da söylemek istediğim üç şey var:

    İlki, bir işletim sisteminin bir şey ifade edip etmeyeceği kişisel kullanım amacı ve görsellikle fonksiyonellik arasındaki seçime bağlıdır (ve bu yüzden yukarıdaki ifadeniz yalnızca ama yalnızca sizin için geçerlidir) vehttp://forum.donanimhaber.com/m_35230375/tm.htm adresindeki Mobil İşletim Sistemleri ve Tercih Rehberi'mde bu konuyu enine boyuna irdeledim, incelemenizi şiddetle öneririm..

    İkincisi ortada inkar edilemez bazı gerçekler var, bunlardan ilki (ve N8'i en çok ilgilendireni) Symbian dışında şu anda mevcut mobil işletim sistemlerinden hiçbirinin bu kadar donanımsal özelliği destekleyebilecek ve bunu yaparken de hem stabilliğini hem de fonksiyonelliğini bu kadar koruyabilecek bir işletim sistemi daha olmaması. Bu nedenle Apple iPhone OS, Google Android, Microsoft Windows Mobile, Maemo/MeeGo, Palm WebOS, RIM Blackberry OS ve Symbian arasında (şu anda) yalnızca Symbian'dahttp://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php adresinden erişebileceğiniz özellikler listesini eksiksiz görebilirsiniz.

    Diğerleri donanımsal altyapı pratikte desteklediği halde ya bu kadar yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimini desteklemez (örnek: Blackberry OS), ya (yine donanım desteklediği halde) FM radyo barındırmaz (örnek: Android), ya pratikte 2 günden uzun pil ömrü sunamaz (örnek: neredeyse hepsi), ya demand paging veya benzeri bir swap dosyası kavramından haberleri yoktur (örnek: yine neredeyse hepsi), ya da şu ya da bu derken bu liste uzayıp gider. Sonuçta kendisini beğenseniz de beğenmeseniz de Symbian şu anda bir "akıllı telefon" için en yüksek optimizasyona ve fonksiyonel olgunluğa sahip işletim sistemidir.

    Bu da demek oluyor ki eğer böyle bir cihaz yapıyorsanız istesenizde istemeseniz de Symbian kullanacağınız anlamına geliyor. En azından durum şimdilik böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Mayıs 2010; 23:45:08 >




  • Sugar_klavyeci + 9 .

    Nokia N8 Mükemmel Bir Telefon.Ama ne yazikki Türkiye'De yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldpassword -- 15 Mayıs 2010; 23:47:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YuSuF48
    Sugar_klavyeci + 9 .

    Nokia N8 Mükemmel Bir Telefon.Ama ne yazikki Türkiye'De yok.

    Sadece Türkiye'de değil hiçbir ülkede yok. Çünkü cihaz piyasaya çıkmadı. Ayrıca cihaz Türkiye'ye gelecek bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 16 Mayıs 2010; 2:08:17 >
  • sugar_klavyeci senin için bunlar mı önemli dostum n8 in işlemcisinden haberin yok galiba ben alacaksam tasarımı güzel ve işlemcisi iyi olsun isterim başlarım onun olde ekranına da 12mp kamerasına da.. 680mhz işlemcilik cihazdan ne bekleyebilirsinki hem de symbian işletim sistemliyse bunlar eskidi arkadaşım artık yeni cıkan smartphonelarda 1ghz işlemciden aşağı koymuyorlar. getir bakayım satio 12mp ile n8 i arada 1 yıl var neredeyse ama satio n8 i solda sıfır bırakır. adam gibi lens koymadıktan sonra mp ini seveyim ben onun.
  • quote:

    sugar_klavyeci senin için bunlar mı önemli dostum n8 in işlemcisinden haberin yok galiba ben alacaksam tasarımı güzel ve işlemcisi iyi olsun isterim

    İşlemcisinden haberim var merak etmeyin. 680MHz günümüze göre mobil cihazlar için hiç de düşük bir hız sayılmaz. Tasarım size göre berbat olabilir ama bana göre harika. Kişisel meseledir. Tasarım konusunda görüşünüze birşey demem. Herkesin zevki ve tercihi farklıdır.

    quote:

    680mhz işlemcilik cihazdan ne bekleyebilirsinki hem de symbian işletim sistemliyse bunlar eskidi arkadaşım

    Samsung i8910 Omnia HD, Sony Ericsson Satio, Sony Ericsson Vivaz ve Sony Ericsson Vivaz pro cihazlara bir bakın isterseniz. Hepsi Symbian S60v5 diğer adıyla Symbian^1 işletim sistemli cihazlar ve ne kadar güçlü cihazlar olduğunu herkez bilir. Hepsi de ARM Cortex A8 mimarisi OMAP3 platformlu işlemcileri ile gayet stabil ve hızlı cihazlar.

    quote:

    artık yeni cıkan smartphonelarda 1ghz işlemciden aşağı koymuyorlar.

    En başta verdiğim cevap burada da geçerli. Nokia N900(Maemo), Apple iPhone 3Gs(Mac OS), Samsung i8910 Omnia HD(Symbian^1), Sony Ericsson Satio(Symbian^1) aynı işlemciye sahip cihazlar(600MHz) ve 1GHz cihazların olması bu cihazların yavaş olduğu anlamına gelmez. Sony Ericsson Vivaz ve Sony Ericsson Vivaz pro 720MHz işlemcileriyle(TI OMAP 3630) şu an piyasadaki en hızlı Symbian cihazlar.

    quote:

    getir bakayım satio 12mp ile n8 i arada 1 yıl var neredeyse ama satio n8 i solda sıfır bırakır. adam gibi lens koymadıktan sonra mp ini seveyim ben onun.

    Bu cihazın kompakt DFM'lerle yarışabilecek güçte olduğunu söylüyorum siz kalkmış ne diyorsunuz! Bu kadar büyük bir kamera sensörü hiçbir mobil cihazda yok! Ne Satio'da ne M8910 Pixon12'de ne de başka bir mobil cihazda. Ya ne diyorum bırakın mobil cihazları bu kadar büyük bir sensör kompakt makinaların bile %90'ında yok! Sensör ne kadar büyük olursa kumlanma da o kadar az olur. Cihazın Satio'dan daha iyi çektiği aşikar. Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz? Ya da anlamıyor musunuz? Eğer anlayışınız kıtsa birşey demeyeceğim! Zaten mesajlarınızdan Sony Ericsson fanatiği olduğunuz açıkça belli oluyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: rachael

    iphone için müzik telefonu demek symbian işletim sistemi çok kullanışlı demek gibi birşey. ikisi de yalan :) ben sana ainoyu önerebilirim

    iPhone'nun müzik konusunda kötü olduğunu ima eden gördüğüm ilk kişisiniz. Fanatik olduğunuzu zaten burada açıkça ifşa etmişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 16 Mayıs 2010; 14:58:38 >




  • arkadaşım senin yazdıklarından da nokia fanatiği olduğun o kadar belli oluyor ki anlatamam gerçekten symbian ın büyüsüne kapılmışsın annem n97 mini kullanıyor arada sırada elime alıyorum fakat 15dk sabredemiyorum bu kadar kötü işletim sistemini böyle güzel makinaya neden koyarlar. anlamam.
    ayrıca hangi telefonun daha iyi çektiğini n8 çıktığı zaman görecez bu yazdığımı unutma ve bir telefondan beklentilerin düşükse bunun benim kıtlığımla ne alakası var bak kendi ağzınla söylemişsin sony ericsson gibi bir marka symbian ı kullanmayı biliyor ben nokia samsung motorola sony ericsson ve birkaç marka telefon daha kullandım aralarında en tecrübeli nokia olmasına rağmen neredeyse en berbatı nokia bir yerlerden mantıksızca laf sokmaya bayılıyorsun. sana nokia ile mutluluklar symbian yeni versiyonu çıkar bayram edersiniz hatta androidden üste koyarsınız sana hak veriyorum o kadar para verecen şimdi n8 gelince hiç bişey söyletmezsin bana xperia x10 un eksiklerini söyle sana cevabını vereyim ama böyle telefon çıkmadan kağıttaki bilgilerle bana cevap yazma




  • Htc desirede multi touch desteği varmı beyler?..
  • arkadaslar herkese merhaba bencede artık kullanıcılar yeni şeyler görmek istiyor nokyanın hangi telini elinize alırsanız alın aaa benim kiyle aynı diyor millet ben artık sıkıldım ve 1 aydır arastırma yaptım x 10 da karar kıldım bu ayın 20 sinde geliyor Allah nasip ederse. önce ayım telefon orada 2 gün kullanılmış yani ikinci el garantili ama teyzemin oğlu ebaydan almış.tel türkiyeye girdiginde pasaporta işletmezsek kapanırmı bir bilginiz varmı yada işletmek mi gerekiyor malum tel orada kullanılmış. you tube de yüzlerce video izledim x 10 internette gerçekten çok hızlı ve ekranı muhteşem iphone da vardı ama tercih etmedim artık herkesin elinde ve piyasa çin çakmalarıyla dolu aklıma gelmişken soyleyeyim benim bi huyumda bu herkesin elinde olan sey hoşuma gitmiyor simdiden teşekkür cevap bekliyorum :)
  • @zakkuivi
    evet destekliyor

    @ilhan santos
    Çok komik fakat gerçekten doğru söylediklerin

    @sugar_klavyeci
    Alıntı yaptığın rehberdeki gibi bir işletim sisteminin iyiliği kullanıcısına bağlı.
    Nokia nın kalitesini beğendiğimden başka telefonlara gitmedim pek. Gittiklerimde hüsran oldu. Bu yüzden listede x6 da var. Ve Bu güne kadar Symbiandan vazgeçmemş biriyim ben.Hemen hemen bütün versiyonlarını kullandım. Uygulamaları programları vs. herşeyi hakkında bilgim olduğunu söyleyebilirim.Ama insan artık yeni tatlar istiyor. Symbian ın gideceği yer sınırlı. İsterse v10 çksn. Symbiandan artk pek bi beklentim yok.
    Ve hali hazırda Android teknolojisi varken gidipte Symbian telefon almak ne kadar mantıklı sorarım sana?
    Bu yüzden N8 i istemiyorum. N900 yine bir derece ama N8 bence ölü bir telefon.
    Saydığın özelliklerin hepsi sencede göz boyama değil mi?

    Nokianın herzaman yaptığı gibi birşey sadece. Ne zaman bi yerden kaybetse diğer yerden kazanmaya çalışır.
    İşletim sistemi ve işlemciden kaybettiği açığı , kamera ve görüntü destekleriyle kapatmaya çalışmış bu modelde de .
    Bunları bile bile N8 i savunmak ne kadar doğru ? Tartışılır...




  • Th3Dreamer sağol kardeş..
  • quote:

    arkadaşım senin yazdıklarından da nokia fanatiği olduğun o kadar belli oluyor ki anlatamam gerçekten symbian ın büyüsüne kapılmışsın

    Ben burada fanatiklik yapmıyorum. Doğru olanları söylüyorum. Doğruyu söylemek ne zamandan beri fanatiklik oldu? İsterseniz sayfanın başına bakın orada cevabım var ve arkadaşa X10'u önerdim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    X6'yı hemen ele içlerinden, ben SE X10 alırdım. X6'nın hiç şansı yok bu cihazların yanında

    Eğer fanatik biri olsaydım X6'yı önerirdim.

    quote:

    annem n97 mini kullanıyor arada sırada elime alıyorum fakat 15dk sabredemiyorum bu kadar kötü işletim sistemini böyle güzel makinaya neden koyarlar. anlamam.

    Symbian^1'in iyi bir işletim sistemi olduğunu ima eden yok zaten, ama sağlam bir işlemci koyduğun zaman bu işletim sistemi bile düzelebiliyor. Samsung i8910 Omnia HD, Sony Ericsson Satio, Sony Ericsson Vivaz ve Sony Ericsson Vivaz pro da aynı işletim sistemine sahip olmasına rağmen işletim sistemleri gayet stabil çalışıyor.

    quote:

    bir telefondan beklentilerin düşükse bunun benim kıtlığımla ne alakası var

    Beklentilerimin düşük olduğu sonucunu neye dayanarak söylediniz açıklar mısınız? Kıtlık konusuna gelince, cihazın donanımsal özelliklerini söylüyoruz ve siz;
    quote:

    başlarım onun olde ekranına da 12mp kamerasına da..

    gibi bir cevap veriyorsunuz?

    quote:

    680mhz işlemcilik cihazdan ne bekleyebilirsinki hem de symbian işletim sistemliyse

    Yazdıklarınızla sürekli çelişiyorsunuz ve fanatikliğinizi gösteriyorsunuz. Satio da Symbian işletim sistemine sahip bir cihaz ama nedense ona toz kondurtmuyorsunuz? O zaman siz 600MHz'lik cihazdan ne bekliyorsunuz üstelik Symbian işletim sistemli? Hem daha yavaş hem de işletim sistemi daha eski N8'e göre.

    quote:

    bir yerlerden mantıksızca laf sokmaya bayılıyorsun.

    Ben burada laf sokmaya çalışmıyorum. Sizin yaptığınız bu saçmalıklara cevap veriyorum.

    quote:

    sana nokia ile mutluluklar symbian yeni versiyonu çıkar bayram edersiniz hatta androidden üste koyarsınız

    Android'den üste koyduğumu ispatlayabilir misiniz? Böyle bir mesajım var mı? En başta alıntıladım Symbian'lı X6'yı bu cihazların arasından çıkartmasını yazdım ve Android'li X10'u önerdim.

    quote:

    sana hak veriyorum o kadar para verecen şimdi n8 gelince hiç bişey söyletmezsin bana

    Paramı sonuna kadar hakeden bir cihaz olduktan sonra neden o parayı vermeyeyim ki? Özelliklerine baktığımızda cihazda hiçbir yerden kısıtlama yapılmamış. Hangi cihazda bu kadar geniş donanımsal özellikler var söyler misiniz?

    quote:

    bana xperia x10 un eksiklerini söyle sana cevabını vereyim

    X10'un tek eksiği multi-touch'tu. Android 2.1 güncellemesiyle multi-touch desteği de gelmiş durumda ve şuan tadından yenmez kıvama geldi.

    Şimdi kim fanatikmiş söyler misiniz? Bu kadar insan yazışmalarımızı görüyor ve kimin fanatik olduğu ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 17 Mayıs 2010; 8:40:15 >




  • Symbian olan telefona telefon demiyorum. Yıllarca nokia kullandım ama çocuktum bilmiyordum şuan çok pişmanım aldığıma ama İPhone olsun android li herhangibir cep mesela evo 4g benim yeni favorilerim. 2.2 evo 4g de olursa o telefon tadından yenmez windows 7 phone zaten bilmiyorum da bence çok iyi değil.Bana kalırsa İPhone derim ama x6 asla önermem. X10 güzel gözüküyor tabi seçim senin (: Bizi bu kadar yordun artık telefon alınca senden detaylı bir inceleme isteriz :) :) :)
  • Th3Dreamer, sizin yazdıklarınızda da kendi içinizde çelişen kısımlar var. Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.

    Hem böyle bir cevap yazıyorsunuz:
    quote:

    Nokia nın kalitesini beğendiğimden başka telefonlara gitmedim pek. Gittiklerimde hüsran oldu. Bu yüzden listede x6 da var.

    Daha sonra:
    quote:

    Ve hali hazırda Android teknolojisi varken gidipte Symbian telefon almak ne kadar mantıklı sorarım sana?

    Böyle bir cevap veriyorsunuz? Madem Symbian cihaz almak mantıksızlık ne diye X6'yı koydunuz oraya? Mantıksızlık etmiş olmuyor musunuz bu durumda?

    quote:

    N900 yine bir derece ama N8 bence ölü bir telefon.
    Saydığın özelliklerin hepsi sencede göz boyama değil mi?

    Cidden bu saçmalık nedir böyle anlamış değilim. Hem N8'e (sizin tabirinizle)ölü diyorsunuz hem de seçenekleriniz arasına daha ölü bir cihaz olan X6'yı koyuyorsunuz? Kamera şakası falan mı yapıyorsunuz bana? N8 madem ölü bir telefon neden ondan daha ölü bir cihaz olan X6'yı almak istiyorsunuz? Bu mantıksızlık nedir böyle?

    quote:

    Nokianın herzaman yaptığı gibi birşey sadece. Ne zaman bi yerden kaybetse diğer yerden kazanmaya çalışır.
    İşletim sistemi ve işlemciden kaybettiği açığı , kamera ve görüntü destekleriyle kapatmaya çalışmış bu modelde de . Bunları bile bile N8 i savunmak ne kadar doğru ? Tartışılır...

    Daha önceki cevabımda da bunu söyledim. Eğer bu kadar geniş özelliğe sahip bir cihaz yapıyorsanız Symbian kullanmak zorundasınız. Kaç kere söylemem gerekecek bunu?

    Symbian dışında şu anda mevcut mobil işletim sistemlerinden hiçbirisi bu kadar donanımsal özelliği destekleyebilecek ve bunu yaparken de hem stabilliğini hem de fonksiyonelliğini bu kadar koruyabilecek bir işletim sistemi olmamalarından kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 16 Mayıs 2010; 22:03:51 >




  • @Sugar_klavyeci

    İlk mesajın tarihine bakarsan neden X6 yı koyduğumu anlarsın.
    Ben bu telefonları karşılaştırırken X6 Nokia nın en iyisi olarak görünüyordu ve N8 da resmi olarak açıklanmamıştı. Yanlızca ortalıkta dolaşan asparagas haberler vardı. Ve bu yüzden Symbian sevmeme karşın X6 da beğendiğim telefonlar içinde. Dediğim gibi "Nokia Kalitesi"
    Sonra resmi açıklamadan sonra da telefonu beğenmediğim için listeyi yenilemedim N8 ile.

    Fakat senn dediklerinden birinde yeterli bilgim yok.
    Neden o senin "bu kadar özellik" dediğim özellikleri sadece Symbian işletim sistemi destekleyebiliyor? Bu konuda o kadar teknik bilgim yok fakar doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer böyleyse neden? Anlatırsan sevinirim.
  • quote:

    Ben bu telefonları karşılaştırırken X6 Nokia nın en iyisi olarak görünüyordu

    Nokia'nın en iyisi N900'dür şu anda. Overclock ile 1GHz'e çıkartıldı. Ayrıca X6 Symbian içinde de Nokia'nın en iyisi değil bence. Nokia'nın en iyi cihazları S60v3 platformu olan cihazlarıdır.

    quote:

    Ve bu yüzden Symbian sevmeme karşın X6 da beğendiğim telefonlar içinde. Dediğim gibi "Nokia Kalitesi"
    Sonra resmi açıklamadan sonra da telefonu beğenmediğim için listeyi yenilemedim N8 ile.

    X6'yı beğenmenizin sebepleri ile N8'i beğenmemenizin sebeplerini açıklar mısınız?

    quote:

    Neden o senin "bu kadar özellik" dediğim özellikleri sadece Symbian işletim sistemi destekleyebiliyor? Bu konuda o kadar teknik bilgim yok fakar doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer böyleyse neden? Anlatırsan sevinirim.

    Normalde diğer işletim sistemleri destekliyor ama pratikte bunu yaparsanız cihaz stabilititesini ve fonksiyonelliğini koruyamaz.

    Yine alıntı yaparak bunun yeterince açıklayıcı olduğunu düşünüyorum:
    quote:

    Diğerleri donanımsal altyapı pratikte desteklediği halde ya bu kadar yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimini desteklemez (örnek: Blackberry OS), ya (yine donanım desteklediği halde) FM radyo barındırmaz (örnek: Android), ya pratikte 2 günden uzun pil ömrü sunamaz (örnek: neredeyse hepsi), ya demand paging veya benzeri bir swap dosyası kavramından haberleri yoktur (örnek: yine neredeyse hepsi), ya da şu ya da bu derken bu liste uzayıp gider. Sonuçta kendisini beğenseniz de beğenmeseniz de Symbian şu anda bir "akıllı telefon" için en yüksek optimizasyona ve fonksiyonel olgunluğa sahip işletim sistemidir.




  • Teknik açıklama için teşekkürler.
    Fakat inatla söylüyorum. N900 listede yok çünkü capasitive ekrana sahip değil.
    X6 ile - N8 i karşılaştırmadım farkndaysan?
    X6 ben araştırırken capasitive ekranlı tek Nokiaydı bu yüzden listeye ekledim.
    N8 araştırmalarımı bitirp konuyu açtıktan sonra kesinliğe kavuştu.
    Açıklayıcı oldumu yeteri kadarı?
  • Bende zaten N900 alın demedim ki. Eğer capacitive ekran istiyorsanız N900'u eleyebilirsiniz.

    X6 ile N8'i karşılaştırdığınızı söylemedim. Mesajınızda X6'yı begendiginizi ve N8'i beğenmediğinizi yazdınız. Bende bunu merak ederek sordum. X6'yı beğenmenizdeki sebepler ile N8'i beğenmemenizdeki sebepleri sordum yeterince açık oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.