Şimdi Ara

Güneydoğu anadolu gezisi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ailecek yilda en az bir defa kültür turizmi gibi yurtiçi bir bölge gezmek gibi bir hedefimiz var. Bu yil güneydoğu-güney seyahati yapmayı planlıyoruz ancak daha önce bölgeye gitmediğimiz için kafamızda soru işaretleri var. Burada bize yardımcı olacak birileri vardır diye ümit ediyorum. Ayrıca benzer gezi düşünenlere referans olabilir.

    İki alternatif rota düşünüyoruz

    1. alternatif Antep-Urfa-Viranşehir-Mardin-Diyarbakır-Antep şeklinde. Antep'e uçak ile gidip, havaalanından araç kiralayıp gezmeyi düşünüyoruz. Bu rota için fiziki yol durumu nasıldır? Rahat bir parkur mudur? Ayrıca malum bölge biraz hassas bir konumda, güvenlik anlamında sıkıntı yaşar mıyız? Oradan gitme buradan git dediğiniz bir alternatif rota var mı?

    2. alternatif Antep-Adana-İskenderun-Hatay-Antep şeklinde. Bu rota güvenlik anlamında daha sıkıntısız olarak biliyorum ancak çok bir fikrim de yok.

    Bölgede yaşayan ya da bölgeyi bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler mi acaba?

    Teşekkürler







  • Güneydoğu anadolu bölgesi halkı bu tarihlerde herkes bunaltıcı sıcaktan dolayı şehrinden kaçar siz bu taraflara mı gelmek istiyorsunuz? Şanlıurfa'da sıcaklık 60 dereceyi gördü. Şanlıurfa'da Haziranda gök yanmaya başlar temmuzda yer yanmaya başlar ağustosta heryer yanar. Ancak karar sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Kusura bakmayın ilk mesajda belirtmeyi unutmuşum, bu geziyi Ekim ayinda yapmayı planlıyoruz. Şimdiden araştırmalara başladım sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    güneydoğu-doğu anadolu bölgesini en iyi gezeceğiniz dömnem nisan'ın 3. haftası ile haziran'ın 2. haftası arasıdır.

    seyahat acenteleri ve tur operatörleri ise yaklaşık 7-8 yıldır bölgenin hassasiyetinden ötürü o bölgeye tur düzenlemiyor ne iç pazara nede dış pazara en fazla yaptıkları butik turlar oda 4-10 kişilik bir grubu uçakla indiriyor vip vito artaçla otele bırakıyor yine gezilecek yerlere araçla geçerek yani 40-45 kişiye değilde 3-5 çiftle mardin gurme turu, şanlıurfa gap fotoğraf turu vb. gibi.

    cesaretiniz için tebrik ederim o bölgeyi de bilirim ama tavsiyem bu planınızı ertelememizdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.