Şimdi Ara

Habit Tik Deformesi (Yamuk Tırnak) Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
12.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Başıma böyle bir bela geldi. İki elimin de baş parmağında oluştu sadece. Görüntü olarak baya rahatsız ediciydi bende tırnaklarımı törpüledim bu çizgiler kalktı fakat bu seferde tırnağın bir tarafı yüksek bir tarafı alçak gibi farklı bir bozukluk oluştu. Şu anda tedavi olarak flormar'ın oje benzeri bir şey kullanıyorum tırnak güçlendirici etkili. Başına gelip de bu olaydan kurtulabilen var mı ? Teşekkürler :)
     Habit Tik Deformesi (Yamuk Tırnak) Sorunu







  • Selam dostum benim de basima boyle bir olay geldi bu hafta doktora gittim strese ve tirnak cevresi etleri koparma oynama sonucu Ortaya cikiyormus. 3 ayda duzelir dedi ilaclari verdi. Foto da ekliyorum bir bak aynisi mi beninkiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyberscorpion66 kullanıcısına yanıt
    hocam et, tırnak koparma olayı bende de vardı çok uğraşırdım ancak bir süredir kurtuldum sayılır yapmıyorum ve ilacı da birkaç günde bir sürüyorum birkaç aydır önemli bir düzelme var yani bu fotoğraftaki görüntüyle alakası yok artık 1-2 ufak şekil bozukluğu var ama büyük oranda düzelme var normal bir tırnağa döndü diyebilirim ama ojenin sıkıntısı arada rahatsız olup silmek istiyorum bunu törpüyle yapınca da tekrar şekli bozuluyor tırnağın o yüzden sürekli ojeyle geziyorum aseton almaya da üşendim hep :D daha iyi durumda en azından birkaç haftaya tamamen normale döner
  • Bende bu hastalık 10 yıldır var,en son 10 sene önce doktora gittim bununla ilgili.Böyle tuz kokulu sıvı bir ilaç verdiler oje gibi tırnaklara sürülüyordu.Düzenli kullanmadım,unuttum gitti kullanmayı.Yıllardır öyle duruyor artık alıştığım için fark etmiyorum bile ama yabancı birisi senin tırnaklarına ne oldu deyince söyleyecek cevap bulamıyorum.Fakat çok gariptir ki ilaç kullanmadığım halde senenin belirli bir döneminde kendi kendine kayboluyor yaklaşık 6 civarı,ondan sonra tekrar meydana çıkıyor 6 boyunca.Bu sorunu nasıl atlattınız lütfen yardım edin
  • hocam dediğim gibi acı oje mevzusuyla. flormar'ın acı ojesini almıştım bu sene düzenli kullanmaya başladım ve bendeki sıkıntı tırnak yemeyi bırakınca baş parmağımı soyuyordum öbür tırnaklarla. şimdi uzadıkça tırnakları kestiğim için pek koparamıyorum etleri ve ojeyi de bıraktım fazla et koparmadığım için şu anda şekil olarak gayet düzgün bir halde. yani bu işe alışmayın derim, zamanla çözülüyor ben otobüse minibüse bindiğimde birileri tırnaklarımı görmesin diye saklayarak giderdim bunun psikolojisinden kurtulmak için bile bu işle uğraşılır. uzun bir süreç ama düzeliyor bence bir zorlayın kendinizi
  • Aynen kardeşim.. orta okul yıllarında 10 parmağımı yiyordum. Utancımdan ellerimi yerin dibine sokasım geliyordu. O günlerde bıraktım, 2 başparmağa yüklendim. 7-8 yıl öyle devam etti, Sonra sol eli de kurtardım.

    Şimdi 41 yaşındayım, gayet prezentablim. Sağ basparmak yok mu çok fena bir görüntü !!!



    Son 6 haftadır eczanede tesadüfen şu oje benzeri tırnak ilacını gördüm. 45 TL verip aldım. 6 haftadır her akşam sürüyorum. 1 kere yine tırnak dibi koparma Vs saldırıda bulundum, Sonra pişman oldum ama iyi gidiyor.

    Yememekten de olabilir ilacın da faydası olabilir. Ama gerçek şu ki ilaç sayesinde ağzımdan korudum sanıyorum.. resim de ekleyeceğim sol ve sağ parmağa ait.



    Tırnak yiyen herkese sesleniyorum ki "Nereye sokarsan şok ama asla yeme" parmak insanlıktan çıkıyor.



    Herkese geçmiş olsun

    Sevgiler

     Habit Tik Deformesi (Yamuk Tırnak) Sorunu

     Habit Tik Deformesi (Yamuk Tırnak) Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, aynı sorunu ben de yaşıyorum. Dün geceden itibaren faydalı olacağını düşündüğüm bir karışım kullanmaya başladım. Bir ay sonra farkı birlikte görücez. Obsesif kişilerde görülen bir rahatsızlık.. Tırnak kenarındaki etleri koparmakla başlıyor ve zamanla daha da kötüye gidiyor. 20 yıldır yaşıyorum, malesef kalıcı olarak yenemedim. Bir ölçü gliserin, bir ölçü limon suyunu karıştırıp, sabah akşam tırnak yüzeyine yediriyorum. Yardımcı olmak adına iki adet görsel paylaşıyorum, umarım faydası olur..

     Habit Tik Deformesi (Yamuk Tırnak) Sorunu

     Habit Tik Deformesi (Yamuk Tırnak) Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekahramangenc -- 24 Mart 2018; 10:8:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu durum bilinçli veya bilinçsiz olarak tırnak köküne uyguladığınız baskı sonucu yeni oluşan tırnağı deforme etmenizden kaynaklanır. Bu tikten kurtulmanız durumunda yeni çıkan tırnak düzgün çıkacaktır. Krem vs. kullanmanız gerekmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.