Şimdi Ara

Hak din İslam hakkında... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Gerçek olan bu niye kibir olsun ki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    Gerçek olan o değil ama hepiniz kekliyorlar. Gerçek olan senin evrenin büyüklüğü karşısında bir toz zerresi kadar öneminin olmaması.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Kardeş çok yanlış düşünüyorsunuz Allah bizi kendine muhatap almasaydı ne peygamber gönderirdi ne de kutsal kitap bizim Cehennem'e gitmemizi istemiyor ki bizi her türlü ikaz ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    Göndermedi zaten. Bunu kuranın içeriğinden bile anlayabilirsin. Sadece bütün evreni sizin için yarattık demesi bile yeterlidir aslında. Buna inanan bir insanın bütün içinin çok büyük bir kibirle dolmuş olması lazım ki kibir en büyük günahlardan biridir. Kitap kendisiyle çelişiyor.


    Cehennem konusuna gelirsek:

    Sırf cehennem de yakmak için idrakı eksik insanlar yaratan sonra da bu kendi yarattığı insanlara hakaret eden(onlar hayvanlar gibidir gafillerdir) bir tanrı nasıl bizim cehenneme gitmemizi istemiyor?



    Alıntı

    metni:
     Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.



    Böyle insanlar için cehennemi yarattık dese bir nebze anlarım. Ama önce cehennemi yaratmış. Sonra da cehennemde yakmak için idrakı eksik insan yaratmış.

    Dikkatini çekerim "cehennemi böyle insanlar için yarattık" demiyor. Böyle insanları cehennem için yarattık diyor.


    Yani bilerek kasıtlı olarak idrakı eksik insan yaratmış ki cehennemde yakabilsin. Bütün evreni yaratmış bir tanrı böyle psikopat olabilir mi?





  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Kardeş siz işinize geldiği gibi anlıyorsunuz burada bahsedilen idraki eksik insan zeka özürlü engelli insanlar değil bilakis aklı şeytanlığa çalışan ve ibadet etmek zor geldiği için Allah'ı inkar eden nefsine uymuş çok kültürlü insanlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Sadece bütün evreni sizin için yarattık demesi bile yeterlidir aslında. Buna inanan bir insanın bütün içinin çok büyük bir kibirle dolmuş olması lazım ki kibir en büyük günahlardan biridir."


    "Evrende yaratılan diğer varlıkların insanların emrine verilmesi" + "Yeryüzündekiler insanlar(insanın ihtiyaç içinde yaratıldığı göz önünde bulundurularak) için yaratıldı" bunlara inanmak için neden kibirle dolu olmak gerektiğini anlayamadım. İnsanların arasında bile yönetici ve emrindeki çalışan ayrımı yaşanıyor. Dediğine göre bütün yöneticiler/üstler kibirle doludur ve günahkardırlar mı dememiz gerekiyor mesela ? Ya da bir tavuğu kesip yerken nasıl bir kibirlenme yaşıyoruz anlatır mısın bize? İslam'da nefs terbiyesi ve tezkiyesi en önemli hususlardandır. Kibirle islamı birbiriyle bağdaştırmak çok anlamsız gerçekten.


    Ahzâb 72 "Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik, ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan korktular ve onu insan yüklendi. Kuşkusuz insan çok zalim, çok bilgisizdir."


    Bakara, 156 "Onlar ki; kendilerine bir musibet isabet ettiği zaman; "Biz muhakkak ki Allah içiniz (Allah için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız)" dediler." 


    Alıntı

    metni:
    Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler


    Alıntı

    metni:
    Yani bilerek kasıtlı olarak idrakı eksik insan yaratmış ki cehennemde yakabilsin


    Ayetten insanın eksik idraklı yaratılmış olduğu anlamı çıkmıyor yalnız. Örn. insana kalbiyle kavrayabilme yetisi verilmiş. Bu yetiyi kullanabilmenin önkoşulu ise özgür iradeyle doğru seçimin yapılması (Tek Yaratıcı'ya inanmak, kendine O'na muhtaç görüp O'na teslim olmak). Yanlış seçim yapılırsa bu yeti kaybediliyor. "Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar"


    Mesele eksik idrakla yaratılmış olmak değil yani; doğru-yanlış seçim söz konusu. Ama yanlış seçimi yapanlara da kapılar tamamen kapanmıyor. Yaratan onları hayatları boyunca kendisine alenen veya gizlice çağırmaya devam ediyor. Ta ki son nefese kadar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 15 Aralık 2021; 22:35:41 >




  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    Bütün evreni sizin için yarattık diyen bir tanrıya inanmanın zaten gönül ile alakalı değil kibir ile alakalı olduğunu söyledim. Yoksa ben kuran öyle bişey demiyor demedim zaten.


    Alıntı

    metni:
    Ayetten insanın eksik idraklı yaratılmış olduğu anlamı çıkmıyor yalnız.


    Biz bunları cehennem için yarattık sözünden ne anlıyorsun? Eğer bir tanrı bir takım canlıları sırf cehennemde yakmak için yaratacaksa neyini eksik koyar sence?


    Ayrıca islamda özgür irade diye bişey yoktur. Özgür irade tatlı su müslümanlarının ya da işine gelmeyenlerin safsatasıdır.


    Alıntı

    metni:
    Enam 39Âyetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içinde kalmış sağırlar ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır; dilediği kimseyi de doğru yola iletir.


    Apaçık ortadaki şaşırtma(aynı zamanda inanmayanı doğru yola sokma) olayı bizzat Allah tarafından yapılıyor. Burada insanın özgür iradesiyle seçimi falan söz konusu değil.



    Yine kuranda özgür irade olmadığının apaçık kanıtı :


    Alıntı

    metni:
    Tekvir 27-28-29O herkes için bir öğüttür; Özellikle sizden doğru yolda gitmek isteyenler için. Fakat âlemlerin rabbi Allah dilemedikçe siz (hiçbir şey) dileyemezsiniz!


    Benim bir şey istemem Allah izin verdiğinde oluyor kendi özgür iradem ile yaptığım seçimle değil.


    Yine inanmayanların aslında neden inanmadıklarını apaçık gösteren bir ayet :


    Alıntı

    metni:
    Bakara 6-7 İnkâr edenleri uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, asla iman etmezler.  Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.


    İki tane ayet koyup bak burada da seçim var demek abesle iştigaldir. Zira istersen 15 tane ayet koy bak burada seçim var diye. Bu ayetleri ne yapacaz? O zaman kuran kendisiyle çelişmiş olmayacak mı?


    Uzun lafın kısası islamda seçim falan yoktur. Allah istediği insanın seçmesini sağlamış istemediği insanı da ya seçmeyecek şekilde yaratmış ya da daha sonradan seçmesini engellemek için bir takım müdahalelerde bulunmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 16 Aralık 2021; 1:4:57 >




  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    İşine geldiği gibi anlayan sensin ben değilim. Herhangi bir dine inanmamak benim işime gelmiyor çünkü. İnanmış olsaydım bu dünyada karşılaştığım adaletsizliğin en azından öbür dünyada en azından hesabının sorulacağını bilip bir nebze rahat ederdim.


    Ya da arada sırada yıldızlara bakıp vay be şu yıldızlara bak bunların hepsi benim için yaratıldı diye düşünüp kibirlenirdim götüm falan kalkardı.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Enam 39Âyetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içinde kalmış sağırlar ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır; dilediği kimseyi de doğru yola iletir.


    Aynı şey burada da anlatılıyor işte. (Zaten bildiğin gerçeği yalanlama=yanlış seçim) > (sonuç: kalple kavrayabilme yetisini kaybetme). Bu durum aynı fizik kanunları gibi işliyor emin ol, etkisi net. Gerçeği yalanlamak, Yaratanla bağı koparmaktır, kendine zulmetmektir. Dünya ve ahiretteki bütün pişmanlık ve azabın kaynağı da kendine zulümdür zaten. Allah'ın doğru yola ilettiği kişiler henüz dünyadayken pişmanlığı yaşıyor. Çağrısı herkese, çağrıya hiçbir şekilde cevap vermeyecek şekilde yarattığı insanların sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Tanrılık iddiasında bulunan firavun bile yumuşak sözle uyarılıyor. Ama rahmetten kovulmuş(lanetlenmiş) iblis gibi bile bile Yaratan'ın emrine karşı gelip, sonra suçu kendi nefsinden değil de Yaratan'dan bilenler(iblisin Yaratana "Beni sen saptırdın" demesi) için kapılar kapanmış olabilir doğrudur. Kibir bu yüzden en büyük günahlardan biridir belki de.


    Alıntı

    metni:
    Bütün evreni sizin için yarattık


    İnsan yaratılmadan önce cinler ve diğer varlıklar vardı. Benim yazdıklarımı anlamamışsın. "İnsanın emrine verilmesi" ile "evreni sizin için yarattık" aynı şeyler değil.


    "O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı."





  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    Emrine verilmesi daha da büyük kibir zaten.


    Özgür iradeye tekrar gelirsek. Özgür iradeyi reddeden bir dine inanmak zaten varoluşa ters bir kere. Böyle saçma sapan bir dine inansan ne olacak inanmasan ne olacak. Dinin gerçek olduğunu varsayarsak inanmak ya da inanmamak bile insanın kendi elinde değilken yaptığın eylemlerin ya da fikirlerinin ne önemi var? Sonuçta karşıda canı isterse seni doğru yola sokan tanrı var. Bir de geçmiş dalga geçer gibi çağrı yapıyor. O çağrıya cevap veren insan sayısı da giderek azalıyor. Dünyada müslümanlıktan dönen insan sayısı sonradan müslüman olanların 1000 katı falandır. Siz hala kendinizi avutun hak dini falan diye.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    İlahi adalet var zaten merak Allah dünyada yapılan her kötülüğün ve zulmün hesabını soracak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    İlahi adalet diye bişey yok. Tanrı varsa da umrunda bile değilsin. O senin kendini avutma ile elde ettiğin bir konfor alanı sadece.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Allah olmasaydı olmazdık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın ya ne diye inandırmaya çalışıyorsunuz ki.
    İnanmıyorsa inanmaz.
    Biz nasıl inandık.
    Hani kim forumda ateist iken müslüman olmuş kim müslüman iken ateist olmuş, adam her şeye bir kulp bir bahane buluyor bırakın cehenneme odun lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Aynen kardeşim ya ama bu ateist arkadaşlarımıza çok üzülüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt
    Üzülmen çok anlamsız niye üzülüyorsun ki sana ne, bana ne. Adamın kendi tercihi istediği gibi yaşar Allah özgür bırakmış baksana herşeye bir kulp bir bahane buluyor, ben mi diyorum git bahane bul diye.
    Sen idda ettikçe Allah onların küfürlerini arttırıyor işte ayet var adam her defasında daha çok küfür edip ayetleri doğruluyor ondan da haberi yok söylesen azarı yiyen sen oluyorsun, bırak ne halleri varsa görsünler kendi kafasından inanç ahlak uydurup kendi psiliklerinde yaşasınlar herşey kendi kendine olmuş diye ortada dolansınlar, sene 2022 olacak seksen tane fizik kanunu var Bigbang var hala inkar ediyor bırak ahirette yansınlar Allah'ın emri bu, bize ne oluyor dönüp bakarsam ne olayım. Allah'tan tek isteğim eğer ben de cehenneme gidersem şayet bunlarla beraber olmayayaım tek istediğim bu başka isteğim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 18 Aralık 2021; 0:10:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.