Şimdi Ara

Halo Infinite (2021) [PC ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
6.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun içindeki Manage Game menüsünde.


    Campaign Modu işaretleyip "Apply" a tıklayınca indirme başlıyor.

  • Oyunu ön yükleme yapsamda Campaign modu için ek bir indirme daha gerekiyor. Oyuna girdiğinizde sadece Multiplayer içeriği ve HD Dokular yüklüydü fakat hikaye içeriği yüklü gelmiyor. Bunun için ana menüye gelip Campaign seçerek indirmeniz gerekli, ek bir 20 GB daha indirme yapılacak ve diskte yeterli yer yoksa indirme yapılamıyor.  

  • 1 saate yakın oynadım daha karşıma neler çıkar bilmem ama ilk izlenimim çok iyi değildi Doom Eternal dan sonra

  • Oyunun açılış kısmını oynadım. Hikaye güzel bir sinematikle açılıyor ve ardından daha önceki trailerlarda gördüğümüz ara sahne ile devam edip kontrolü bize bırakıyor. İlk bölüm epey hareketli ve oyunun daha çok alıştırma kısmı, oynamadan önce teknik konularda güvenilir olan bazı sitelerin incelemelerine baktığımda bahsettikleri sorunları birebir gözlemledim. Oyunun teknik olarak optimizasyonu pek iyi değil, aşırı yüksek işlemci kullanımı, frame pacing sorunu ve stutter mevcut, grafiksel olarak bu yıl oynadığım oyunlardan çok geri duruyor ama nedense sistemi o oyunlara göre aşırı derecede fazla kullanıyor. Fps olarak bir sorun yok ama akıcılık olmadıktan sonra fps nin bir önemi yok. Kapalı alanlarda böyleyse açık Dünya' ya geçince durum daha kötüye gider. Sistem gereksinimlerinden zaten belliydi ve bu grafiğe böyle gereksinim çok fazla, son dönemin oyunları gibi önce sorunlu çıkıp sonra düzeltme yoluna gidecekler gibi duruyor çünkü oyunun optimizasyon olarak hiç iyi durumda görünmüyor.  





  • 3060 laptop var 15 fps akıyorum
  • framepacing konusunda önerim min. fps ayarlayın (ne istiyorsanız ya da donanımızın neyi kaldıracağını düşünüyorsanız), max fps'yi unlocked yapın. rivatuner'dan min. fps değerini girin


    örn:


    min. fps 80

    max. fps unlocked

    rivatuner fps 80

    vsync off

    vrr on (öbür türlü vsync+60 fps/144 fps vesaire ne varsa)


    bu şekilde ben akıcı oynanış elde ettim

  • Ben bu kadar ışıklandırmayı kötü kullanan oyun daha görmedim. Kapalı ortamlarda önümü göremiyorum ama fener açınca bu sefer ışık yüksekliğinden yine göremiyorum. Anladık yani oyunda ray tracing yok ama bu ne arkadaş ya! Kıpkırmızı ortamda ışık düşmana düşmüyor bile.
    Grafik olarak zaten Halo hiç bu konuda öne çıkmadı ama yine de diğer oyunlarına göre sıçrama büyük. Fakat çakal MS yine Xbox’u parlatmak için mi bilmem ama yine kasım kasım kasan bir oyun. Yine klasik FH 5 gibi PC oyuncularını üzecek bir oyun.
  • İlk 2 saati b.kum gibi olan oyun. Series x te oynuyorum.
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt

    HDR açık, ultra oynadım bir saat kadar inanılmaz iyi olmuş. pc portu gayet iyi donanıma bakar gerisi. 3080 ile 120 fps altına düşmedi 2k ultrada 7gb vram yiyor.

  • speedycihan kullanıcısına yanıt
    Dışarı çıkınca yalan oluyor o mükemmel ötesi performans. 120 dediğin karanlık ve detaysız yerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLiNe MaNaGeR -- 9 Aralık 2021; 14:34:50 >
  • Saçma sapan stutter yüzünden oynanmıyor aman aman grafikte yok nvidia kartlarında özellikle daha kötü çalışıyor oyun. Sildim. Son zamanlarda çıkan oyunların çoğu maalesef performans yada bug sıkıntısı yaşıyor. Microsoft da Forza'da pek iyi çıkış yapmadı aynı şekilde Halo da. Öte yandan Bf2042 zaten rezaletti. 10-15k kartlarda oyunlar böyle çalışıyorsa vay halimize:) Adam gibi oynamak için 3080+ kart şartı koşulacaksa satalım Pcleri.

    2k oynamaya çalışıyordum bu arada fps 60'lara kadar düşüyordu oyunda 3070ti 5600x ile. 1080p'de oynamak için almadık bu kartları.

  • dün oynadığım oyuna ne olduysa masaüstü ikonu beyaz oldu. açmaya çalışınca microsoft store da oyun hizmetlerine giriyor. açamadım oyunu bi türlü. aynı sorunu yaşayan varmıdır?

  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Bana da aynısı oldu, dün gece saatlerce oynadım, oyun çok hoşuma da gitti. Bugün oyun ikonuna girince oyun servisleri açılıyor. İşe yarayan bi çözüm bulamadım 😩

  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Bende dün çıktığı gibi oynadım fakat şuan oyuna girmiyor. Windows store'daki "oyun hizmetlerine" yönlendirip duruyor. bir ton şey yaptım düzelmedi. Zaten bir oyunu 50 parta bölüp zar zor çıkarttılar onu bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

  • Oyunu şöyle 2 saat kadar oynadım ve Prologue kısmını bitirip açık dünya da ki ilk kampı da açtım. Birkaç cümle etmek gerekirse oldukça güzel bir oyun olduğunu söylemem lazım. Hikaye anlatımı güzel, oynanış ise oturaklı. Ama yine de optimizasyon sorunlu bir oyun olduğu belli. Öyle ki RDR2 de Medium - High ayarlarda oynatan 1650'im bu oyunda VRAM'i yetmediğinden dolayı low'dan yukarı çıkamıyor. Yine de buna rağmen çeşitli ayarları medium'a çekerek 35-45 arası fps alabiliyorum. Hala ayarları kurcaladığımdan aynı ekran kartı sahiplerine bir ayar öneremiyorum. Herhangi bir stutter sorunu ise yaşamadım şahsen. Yine de umarım ilerde ki güncellemelerle VRAM kullanımını düşürmeyi sağlarlar. Halo bu haliyle oynanış ve hikaye olarak çok güzel bir oyun ama birkaç güncellemeye ihtiyacı var. Kısa sürede getireceklerdir.


    Ayrıca oyunu Game Pass den oynuyorum ve sağolsun Xbox App'i o kadar aptalca ki internetten bakarak nasıl indireceğimi buldum. Eğer oyun içinden indirmek istemiyorsanız Xbox App'inden Halo Infinite (Campaign) sayfasına girin ve sağda üç noktaya tıklayıp "oyunu yönet" kısmına basın. Oyunun hikaye modu oyuna DLC olarak eklendiğinden indirmeden önce oradan seçmeniz lazım. Zaten oyunun standart sürümü 26 GB iken bu ekranda altta Campaing kısmına tik atarsanız onu da ekliyor ve toplamda 35.87 GB indirme yapıyor. Şayet çok yüksek sisteminiz yoksa High Res Textures indirmenizi de önermem.





  • shad0w kullanıcısına yanıt

    Çözdüm. Önce windows ayarlarından uygulamalar kısmına girin ordan halo yu bulup gelişmiş seçeneklerden sıfırla diyeceksiniz. Ardından xbox uygulamasını açıp haloyu yükle dedikten sonra normale dönüyor.

  • Arkadaşlar ilk kez Halo serisi oynuyorum ve zorluğu legendary yaptım. Sizce yanlış mı yaptım yoksa sıkıntı olmaz mı? Oyunun başındayım ona göre baştan başlayabilirim.

  • mtnei kullanıcısına yanıt

    menuden load diyince zorluğu değiştirebilirsin.

  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim, işe yaradı. Az daha silip bir daha indirecektim 47 gb mı ne. Tekrar olursa da kapatırdım bu Halo Infinite defterini.

    Bu arada oyunu ben baya beğendim. 2. Bölümdeyim ve şimdilik çok hoşuma gitti, keşke türkçe altyazı olsaydı…

  • xbox series x de kullanıcı puanı: 2.7

    pc de kullanıcı puanı: 0.5


    metacritic 87 diye hype olmuştum ama anlaşılan olmamak lazım kullanıcı puanı önemli baya gömülmüş. Gears 5 demek ki çok daha kaliteli oyun.


    birisi ''şimdiye kadar oynadığım en kötü nişancı oyunlarından biri. atış teknisyeni modası geçmiş hissediyor ve tatmin edici değil''


    Bu oyun hakkında söyleyebileceğim tek şey oynamaya değmez. Modası geçmiş. Hiç hikayesi yok diyebilirim. silah sesi eski. grafik 7 yıllık bir oyuna benziyor.


    gibi gibi genelde xbox app den şikayetçi olanlarda uygulamayı yerin dibine sokmuş.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.