Şimdi Ara

HALO INFINITE - XBOX ANA KONU (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.348
Cevap
27
Favori
101.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iaaynaci kullanıcısına yanıt
    Gears a altyazı geliyorsa halo ya da gelir, gelmemesi için bir neden yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halo İnfinite nin yapımına tam 500 milyon dolar harcanmış.

    Sony'nin satın aldığı insomnicac 229 milyon dolar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funder

    Bunu fat Xbox one'ımda oynayacağım muhtemelen. 4k gaming benim için ütopya halen. 1080p ile 1-2 sene daha devam
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phil Spencer Halo Infinite'in Esports Engine ile ortaklık yaptığını duyurdu.

    Halo İnfinite Resmi Esport oyunu olacak.

    https://esportsinsider.com/2020/02/esports-engine-halo-infinite/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 22 Şubat 2020; 9:15:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlıkta çok hareketsiz kalmış. Şu videoyu şuraya bırakayım daha sonra Halo'yla ilgili yorumlar yazacağım.

  • serıes x te rüya gibi yaşıyacağız
  • Evet arkadaşlar konumuz çok sönük, ülkemizde maalesef bu güzel serinin bir Gow kadar bilinirliği yok, bunun nedeni de aslında Xbox'ın popülerliği ve bilinirliği az olduğu için. Malum Türkiye konsol piyasasını şu an Sony yönlendiriyor, hangi oyun sitesine, Youtube oyun kanallarına ya da oyunla ilgili mecralara girersek girelim sürekli Playstation, Gow, Last of Us gibi oyunları görüyoruz. Xbox ve oyunları bir nevi üvey evlat muamelesi görüyor ama muhtemelen Series X'le birlikte ben bir çok şeyin değişeceğini düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın Gow'u severek oynayıp bitirdim ama sürekli gözümüze sokulduğu için bu da Gow'un değerini düşürmektedir. Artık insanları "ne Gowmuş arkadaş yav" kıvamına getiriyorlar.

    Bu karantina muhabbetlerinden ötürü sizlere biraz Halo'yu anlatayım dedim. Baştan söyleyeyim Halo'yla ilgili Türkçe kaynaklar oldukça kısıtlı eğer yanlışım, hatam, yanlış bildiğim yer olursa beni düzeltin lütfen, çünkü bende anladığım kadarıyla aktarmaya çalışacağım. Bir Halo fanı kadar bilmem mümkün değil zaten kaba taslak kafanızda bir Halo evreni oluşsun yeterli.

    Arkadaşlar Halo'dan önce bu evrende bizi ilgilendiren bilmemiz gereken dört canlı türü var. Bunlar;

    -İnsanlar
    -Covenant
    -Forerunner
    -The Flood

    İnsanları zaten biliyorsunuz sürekli birbirimizle savaşırız, savaşmayı bıraktığımız zamanlarda teknolojik ve bilimsel olarak ilerlemeye başlıyoruz. Halo oyunu da bunu anlatıyor zaten 2500 yıllarına doğru gittiğimizde insanlık teknoloji ve bilimsel olarak kendini oldukça geliştirdi ve kafamızı yıldızlara çevirdik galakside yayılmaya başladık. Ancak bu yine bizim birbirimizle savaşmamıza engel olmadı tabi ne kadar gelişirsek gelişelim o ilkel içgüdü hiçbir zaman kaybolmuyor.

    İşte biz galakside yayılırken ve birbirimizle didikleşirken bizden başka canlı türü olan uzaylılarla yani Covenant'larla ilk temasımızı gerçekleştiriyoruz. Tabi bu temas çiçekli böcekli şeklinde değil insan ırkını topyekün kaldırma girişiminde bulunarak başlıyor. Covenant'lar bir dini örgüt adı altında birleşmiş bir çok farklı ırktan, türden oluşmaktadır. Ve bizlere saldırırken "İnsanlar sizin yok oluşunuz tanrıların isteği, ve biz onların aracıyız" mesajını gönderdiler. "Yer mi lan insan çocuğu" deyip saldıracaktık ki adamların teknolojik olarak bizden çok daha ileride olduklarını da gördük tabi. Daha başlar başlamaz milyonlarca insanı, gezegenleri yok ettiler. Ve tabi burada devreye Spartan porjesi ve Master Chief girdi. Bu konuyu daha sonra anlatacağım şimdilik girmeyeceğim.

    Covenantlar Forerunner ırkı ve Forerunner'lar tarafından yapılan halka şeklindeki bu yapılara tapıyorlar ve onlara Halo diyorlardı. Peki bu Forerunner'lar kim ve neden bunları inşa ettiler? Forerunner'lar yaklaşık 100.000 yıl önce Saman yolu galaksisinde yaşamış bir ırktı. Kendilerini var olan her şeyin koruyucusu olarak nitelendiriyorlardı. Samanyolu galaksisinde milyonlarca gezegene yayılmışlardı oldukça zekilerdi, bir sürü yapılar inşa ettiler. Ünlü yapay zekamız Cortana Forerunner'lar için “Forrunnerlar akıllı, son derece zeki, asil varlıklardı adalete ve barışa inanmışlardı düşmanla cesurca yüzleştiler. Onu yok etmeye çalıştılar" demiştir.

    Tabi arkadaşlar bu külliyat oldukça detaylı burada sadece üstünkörü geçiyorum aklınızda sadece bir Halo şablonu oluşsun yeterli. Halo denildiği zaman bu temel şeyler kafanızda canlanırsa tamamdır üstüne sonradan eklemeler yapılır.

    Peki Halo'yu neden yaptılar? Bunun için The Flood adlı canlıya bakacağız. Evrenin en tehlikeli canlısıdır, aslında bir parazittir tek bir sporu komple bir türü kökünden yok edebilir. Kendini yaşayan her canlıya adapte edebilir, yerleştiği canlının zekasını bile kullanabiliyordu, ondan daha zeki bir hale gelebiliyor ve onun güçlerini ona karşı kullanabiliyordu. Yani bir canlıya musallat olan bir Flood varsa helvasını yiyebiliriz, tabi Flood'un olduğu yerde helva yapacak canlı türü kalmışsa. İşte bu tehlikeli yaratıkla Forerunner'lar maalesef karşı karşıya geldiler, ilk başlarda Flood'u hafife aldılar ama Flood onların bedenine yerleşerek büyümeye onların zekasını kullanmaya devam etti ve onlardan daha akıllı olmaya devam etti. Galakside her tarafa yayılmaya başladı ve durdurulamadı.

    En sonunda Forerunner'lar her şeyi denedikten sonra artık yenemeyeceklerini iyice anlayınca Flood'a değil Flood'un besinini yok etmeyi amaçladılar yani galaksideki canlı türlerini, bu sayede Flood'u açlıktan öldüreceklerdi. Bunun için 12 tane Halo'yu (Halo Array'de deniliyor ama ben Halo diyorum) yaptılar, The Librarian adındaki bir Forerunner her canlı türünden aldığı nadide örneği sakladı, Shield World adı verilen kalkanlı ve Halo silahının etki edemediği sığınaklı Dünya'lar yaptılar (bu kısım da biraz karmaşık tabi Forerunnerların ikiye ayrıldığı bazıları daha savunma odaklı olunmasını bazıları da Halo'ların yapılmasını önermişti), bu sığınakların açılabilmesi için öncelikle Halo'nun aktif edilmesi gerekmekte ancak buralara farklı yollardan da girilebiliyor tabi . Halo'yu aktif ederek galaksideki canlıları yok ettiler. Sonra canlılardan alınan örnekler tekrar gezegenlere bırakıldı. Bu sayede Flood belasından kurtulduk (!) ve bu çok şeye mal oldu. Halo'nun gizemi de böyle arkadaşlar, oyunun adı da bu halkalardan geliyor.

    Şimdilik bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Başta yazdığım gibi eksik, hatalı yanlış gördüğünüz yerler varsa lütfen uyarın ona göre düzenlemeyi yaparım. Daha sonra Master Chief ve Spartan konusuna da değineceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Nisan 2020; 23:51:29 >




  • Güzel olmuş emeğine sağlık, forum ruhunu yansıtan bir yazı devamını bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TsubasaXP

    Güzel olmuş emeğine sağlık, forum ruhunu yansıtan bir yazı devamını bekliyoruz.
    Sağolun hocam, konuyu Halo'yla ilgili sürekli güncel tutmaya çalışacağım. İlk başta oyuna girip "cafcaflı çocuk oyunu bu" deyip bir daha bakmayan arkadaşların da ön yargılarını kırmayı düşünüyorum.
  • Seslerin nasıl kaydedildiğine dair videolar buldum ;





    Favorim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam oyunu Slipspace adındaki yeni grafik motoruyla yapıyorlar onunla ilgili çalışmalar muhtemelen. Son oyun muhtemelen açık dünya olacak, Halo 5'i genel olarak beğensem de eski serilerle karşılaştırırsak onlara göre başarısız bir yapımdı oyun dinamikleri de onlar kadar iyi değildi. Ders almış olacaklar ki hem grafik motorunu değiştiriyorlar hem de hikaye açısında bence çok başarılı iş çıkartacaklar yayınlanan iki videoda o izlenimi verdiler. Halo Infinite muhtemelen yeni bir serinin de taptaze başlangıcı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 8 Nisan 2020; 23:21:56 >
  • Konunun yavaş yavaş canlanması iyi oldu bende sabırsızlıkla bekliyorum yeni bu arada gamepass da son oyun var diye hatırlıyorum karantina günlerinde vakit geçirmek için iyi alternatif olabilir.
  • Yeni oyun motoru ve yapımcıların konuşmalarını izleyebilirsiniz baya zevkli bir video olmuş.

  • Harbi şaka gibi. Dünya kafayı yiyor Halo diye burdakilerin umrunda bile değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultratopkek

    Harbi şaka gibi. Dünya kafayı yiyor Halo diye burdakilerin umrunda bile değil
    Ne yapalım hocam oturup kös kös ağlayalım mı? Tedbirimizi aldık, sokağa bugün bir kere çıktım, uyarıları dinliyoruz başka ne yapalım ne önerirsin mesela?
  • Yanlış anlamışsın adamın dediğini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Hocam oyunu Slipspace adındaki yeni grafik motoruyla yapıyorlar onunla ilgili çalışmalar muhtemelen. Son oyun muhtemelen açık dünya olacak, Halo 5'i genel olarak beğensem de eski serilerle karşılaştırırsak onlara göre başarısız bir yapımdı oyun dinamikleri de onlar kadar iyi değildi. Ders almış olacaklar ki hem grafik motorunu değiştiriyorlar hem de hikaye açısında bence çok başarılı iş çıkartacaklar yayınlanan iki videoda o izlenimi verdiler. Halo Infinite muhtemelen yeni bir serinin de taptaze başlangıcı olacak.
    Bu oyun motoru ve Infinite'in geliştirme maliyeti 500 milyon dolar'ı geçebileceği ve oyun tarihinin en pahalı oyunu olabileceği konuşuluyor. MS konu Halo olunca hiçbir maliyetten kaçınmıyor ki kaçınmaması da lazım Xbox=Halo'dur

    Bu motorun değişmesinin dışında en önemli özellik oyunun tema olarak da Halo 1-3 zamanına geri dönmesi bence, Halo 4-5 de 343 kendine göre farklı bir dizayn getirmişti ama 1'den Reach'e kadar olan dönemden biraz uzak kalmıştı.Tekrar eski temaya geri dönmesi çok doğru bir karar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funder

    Yanlış anlamışsın adamın dediğini
    Hakikaten, işte virgülün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. :)

    Serinin sıkı hayranları beğenmedi oyunları, özellikle multiplayer kısmı baya eleştirildi. 500 milyon dolar çok büyük bir para Rdr2 çok daha azına geliştirilmiş diye biliyorum acayip bir oyun görebiliriz. Ha tabi bunun içine yeni oyun motorunun maliyetini de eklemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halo evreni bir Star Wars bir Star Trek evreni kadar geniş hatta bana göre bu evrenlerden daha geniş, derin ve bence iki yapıttan daha oturaklı bir içeriğe sahip. Bunca zaman Hollywood neden bu Halo'yla ilgili herhangi bir kayda değer film ya da dizi yapmadı bilmiyorum ancak Steven Spielberg bunu görmüş olacak ki Halo evreniyle ilgili bir dizi çalışmasına başladı ve 2021 yılında erteleme olmazsa yayınlanacak. Merak edenler için IMDB sayfasına bakabilirler.

    Spartan Projesi nedir?

    Evet arkadaşlar günümüzde de gördüğünüz üzere gelecekte de insanlar birbirleri arasında çatışmaya devam ediyor, isyanlar çıkıyor, savaşlar olmaya devam ediyordu. Bunları fazla insan gücü kullanmadan engellemek için nokta operasyonları yapabilmek için bir dizi projeyi hayata geçirmeye karar verdiler. United Nation Space Command (UNSC- Birleşmiş Milletler Uzay Komutanlığı) tarafından hem fiziksel olarak çok güçlü hem de genetik ve zihinsel bakımından normal insandan çok daha ileride bir “süper asker” projesi başlatıldı.

    Temelleri 22. yüzyılın sonlarına doğru atıldı, ilk çalışması ise Office of Naval Intelligence (Deniz Harp İstihbarat Ofisi- ONI)tarafından ORION projesi adı altında 2321'de yapıldı ancak başarısızlıkla sonuçlandı. Projenin ismi de bu arada 300 Spartalı hikayesine dayanmaktadır ve ayrıca 300 kişi üzerinde de bu çalışmalar yapılmıştır.

    Başarısızlıktan sonra uzun yıllar proje rafa kalktı ta ki 2491 yılına kadar. ONI tekrar Colonial Military Administration (CMA-Koloni Askeri Yönetimi) ile birlikte ORION projesini gizli bir şekilde yeniden başlattı. Ordunun özel gönüllü askerleri üstünde yaptıkları fiziksel ve zihinsel deneylerde 165 askerde başarı sağlandı. İsyancıların,Eridanus II gezegeninde yaşayan koloninin, hükümet yetkililerine saldırıları sonucunda bu 165 asker isyancılara karşı bölgeye sevk edildi ve ilk operasyonlarını yaptılar. Operasyon başarılı oldu ve sadece 1 yaralı dışında can kaybı olmadı. Başka bir operasyon olan Veritas operasyonu sırasında isyancıların CMA’ya sızdıkları ve bazılarının çifte ajan olduğu ortaya çıktı, bundan ötürü UNSC CMA’yı kapatıp projeyi 2506 yılında iptal etti.

    Proje iptal edildi ancak isyancılar bitmedi UNSC'nin isyancıların üstündeki etkisi gün geçtikçe azalmaya başladı, caydırıcı güç halinden uzaklaşmaya başladılar ve isyancılara karşı operasyonlar da başarısız oldular. İsyancılar yayılmaya ve genişlemeye devam etti böyle giderse büyük bir savaş kapıya dayanacaktı. Bu da UNSC’yi tedirgin etti ve Spartan 2 projesi 2517’de hayata geçirildi. DR. Catherine Halsey projenin başındaydı. Dr Halsey projede bir sürü radikal değişiklik yaptı. Önce bir gen havuzu çıkardı, bu gen havuzundaki insanlar diğer insanlardan hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha güçlü olmalıydı, sonra askerlerin 6 yaşından itibaren eğitilmesi gerekiyordu. Bu bir sürü tartışmaları da beraberinde getirdi ancak yapılması da zorunluydu proje büyük bir gizlilik gerektiriyordu. Ayrıca eş zamanlı olarak bu yetiştirilecek askerlere bir dış iskelet ve zırh yapılması planlandı (MJOLNIR zırhı). Bu zırhları kullanabilecek kapasitede insanlar yetiştirilmesi gerekmekteydi tabi.

    ONI bu projeye yeşil ışık yaktı 75 kişiye kadar finansman desteği verdi, kurtarılacak hayatlar daha ağır bastığı için bir nevi istemeden de olsa bu projeyi hayata geçirdiler. 75 çocuk ONI tarafından kaçırıldı ve yerlerine aynı klonları koyuldu bu klonlar bir süre sonra geçirecekleri komplikasyonlardan dolayı öleceklerdi. Kaçırılan çocuklar ardından Reach gezegenine götürüldü ve orada Subay Mendez tarafından eğitildiler. Oldukça zor ve ağır bir eğitimden geçirildiler. Matematik, fizik, bilim, savaşlar, askeri taktikler içeren bir sürü eğitime de tabi tutuldular. Mendez tarafından 2525 yılına kadar eğitildiler yani 14 yaşına kadar.

    14 yaşından sonra biyolojik büyütme prosedürleri uygulandı ve bu en acı kısmıydı, bu operasyon sırasında 75 çocuktan 30’dan fazlası ölecek kimileri de felç kalacaktı. İçlerinde çok önemli birisi vardı, hem fiziksel hem de zihinsel özellikleri onu diğer Spartalılardan ayırıyor, liderlik karakteri ağır basıyordu. Cortana’nın (yapay zeka) onu özgürce seçmesine izin verdikleri kişiydi, John 117 kod adlı bu kişi evrenin kaderini değiştirecekti…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 13 Nisan 2020; 17:1:24 >




  • Aşağı yukarı 2 yıldır xbox one x kullanıcısıyım. Halo 5 kutulu vardı denedim sıkıldım bıraktım ama içimde hep bi merak vardı Halo konusu evrenine dair. Türkçe kaynak bulamadım. Şimdi sen anlatınca vay be dedim mastee chief collection'ı indirmeye başladım 90 gb civarıydı. Bilim kurgu ve uzat gibi konular ilgimi çekmez, star wars bir film bile izlemedim. Ama bu konu çok ilginç geldi. Umarım oyun da aynı şekilde cezbeder. Çok teşekkür ederim ilk mesajını da ikinci mesajını da eksiksiz okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.