Şimdi Ara

Halojen far yerine led far takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: Halojen farlar için tasarlanmış olan far yuvaları reflektör tasarımlı oluyormuş. Ancak LED'ler için tasarımlar daha yuvarlak, nokta kaynaktan dağılacak şekilde tasarlanmış. Reflektörlü tasarımda LED ışığı çok fazla saçacağı için diğer sürücülere parlıyor ve trafiği tehlikeye atıyor. Bu yüzden halojen sarı ampül yerine beyaz ampül takmayı düşünüyorum.



    Halojen far yerine led far takmaksoftroadingthewestyoutube
    LASFIT sent me some LED replacement headlights to test and review. Here are my impressions and conclusions. WERE MY HEADLIGHTS AIMED TOO HIGH IN THIS VIDEO? Maybe. I gave it another go after adjusting my headlights down: https://www.youtube.com/watch?v=DmKrg3aZxfM If your patience is tested by me attempting to be thorough, here's how to skip past stuff: Brief Unboxing: 0:39 Quick Installation Overview: 2:12 LED vs Halogen brightness tests: 5:12 LED vs Halogen glare to oncoming drivers: 7:28 More about installing LEDs in halogen reflectors: 10:01 Final review/conclusions: 16:23
    https://www.youtube.com/watch?v=l5ELFtGtX5Y&t=721s



    6 ay önce sıfır vw t-cross araç aldım. Aracım life paket olduğundan halojen farlar ile geliyor. Sadece led far için de üst paketi almak istememiştim ancak şuan led far görünümü hoşuma gittiğinden halojenleri led ile değiştirmek istiyorum. Çizgi ledin farın komple değişimi olmadan takılamıyordur ancak en azından halojen ampülü led ile değiştirebilirim diye düşünüyorum. Osram nightbreaker h7 modelinin önerildiğini birkaç yerden okudum ancak bu araç özelinde ampül değişimi her ne kadar kolay da olsa araç ekranında hata mesajı çıkmasına neden oluyormuş. Direnç ekletmek vs gibi güven endişesi yaratmadan basitçe değişim ile bu yükseltmeyi gerçekleştiremez miyim? Aslında yapmaya çalıştığım şey tam olarak aşağıdaki videodaki gibi.



    Halojen far yerine led far takmakMtlCarGarageyoutube
    VW T-Cross, MY2022 – light warning removal with Osram H7 LED retrofit After the retrofit of Osram LED H7 bulbs, the light warning comes on. With suitable recoding the warning is removed and thus unproblematic use ob these bulbs is possible. VW T-Cross, letnik 2022 – odprava napake pri vgradnji Osram H7 LED žarnic Pri vgradnji Osram LED H7 žarnic za kratke luči se pojavi obvestilo o napaki na žarnici. Z ustrezno nastavitvijo se to opozorilo odstrani in tako omogoči neproblematično uporabo Osram LED H7 žarnic. ©MtlCarGarage
    https://www.youtube.com/watch?v=lTFPYvTfuFo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 22 Aralık 2023; 19:36:54 >







  • 2023 model bir araçta hala halojen far olması çok komik
  • Merhaba;

    İstanbul’da Atölye Semih var, mercekli led far yapıyorlar. Citroen C-Elysee araca yaptırdık aydınlatmasından çok memnun kaldık açıkçası. Hem aydınlatma konusunda mükemmel, hem de mercek sayesinde karşıdan gelenlerin gözünü almıyor. Şiddetle tavsiye ederim

    Edit: Daha önce başka bir araca da mercek far taktırmak istedik fakat far ayarı tutmamıştı ama son yaptırdığımız farın ayarı ip gibi düzgün


    Halojen far yerine led far takmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 22 Aralık 2023; 2:27:56 >




  • Aynı sorun golf 7 aracımda var LED takmak istiyorum herşeye hata veriyor.
    Plaka lambası bile LED taktım hata verdi .
    Araştırmalarım photon milestone yönünde kullananlar memnun
  • mercek olmayan fara led takarsanız çok kulaklarınız çınlar benden demesi

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

    Evet aslında bunu da soracaktım. Farlarım mercekli mi onu da bilmiyorum. Onu bir öğreneyim. Değilse zaten ya komple far degişecek ya da vszgeçeceğim.

  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    Bu işlem ne kadara mal oldu Hocam?

  • Ayarını düzgün yaptırın da ananızın babanızın kulakları çınlamasın.
  • osram nightbreaker su an gerekli yasal onaylara sahip tek ampul. o da araca gore degisiyor. gerektigi durumda osramin kendi hata onleme aparatlari da var. uyumluluk ve aparat gerekliligi ile bir sayfasi olmasi lazim ancak su an bulamadim.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    https://www.osram.com.tr/ecat/NIGHT%20BREAKER%20H7-LED-LED%20lamps%20(street-legal)-Car%20lighting-Automotive/tr/en/GPS01_3401765/ZMP_4062000/


    Buldum hocam. Bahsettigimiz gibi ledcap04 diye de bir aksesuarı var. Detaylıca bakacağım tesekkurler.

  • Dostum selamlar, bir yerde okuduğum kadarıyla aklımda vw grubu araçlarda bu tarz elektronik aksamların ECU kontrollü olduğu dolayısıyla fabrikasyon şeylerin haricinde ekipman takıldığında arıza yaktığını söyleyenler vardı. Keza yukarıda bir arkadaşımız da aynı sorundan muzdarip olmuş.


    Konu içerisinde 1-2 adet merceksiz fara led takıldığında sorun yaşanacağını söyleyen arkadaşlar olmuş. Kısmen haksız olduklarını söylemek isterim. Far şapkalı far tasına sahipsen ve odaklı olmak şartıyla alacağın her ledi güzelce takabilirsin. Bizim sokaklarda gözümüzün ırzına geçen tipler en ucuz dandirik ledleri kullandığı için böyle oluyor.

    Çok kısa tecrübemden bahsedeyim, aracımdaki halojen ampulleri ledlerle değiştirmek istediğimde komşu ledci arkadaşım kısalara orta kalite uzunlara ise çok kullanıp kullanmadığımı sorduktan sonra ekonomik olsun diye düşük kalite ürün takmayı önerdi. Kısalar ideal, aydınlatma olarak halojenin %10-15 fazlası ve beyaz renk, ancak uzunları bir yakıyorum dağı taşı aydınlatıyor ışık noktasal olarak ilerlemiyor. Şehir içindeki tebalalar aydınlanıyor ama öndeki insanın arkasında sadece flaş patlamış gibi oluyor. Ertesi gün gidip, kısalardaki orta kaliteyi uzunlara, kısalara ise biraz daha orta-üst kalite taktırdım ve 1-1.5 sene kadar öyle kullandım. O süreçte bir kişiden selektör, uyarı almadım farların gözümü alıyor diye. Çünkü bu bahsettiğim ürünlerde düşük kalite harici hepsi odaklı led ampüllerdi (piyasada böyle geçiyormuş başka bir açıklaması var mıdır bilemem) ve o dönem odaksız dediklerim 200₺ iken orta kalite dediklerim 500₺ idi öyle devasa bir farkta yoktu. Sokakta karşımızdan gelipte kendine sövdürenler işte odaksız dediğim ucuz ürünleri kullananlar.

    Ledleri kullandığım dönemden kalma bir fotoğrafım var kafanda ürünler arası nasıl bir fark olur diye soru işareti kalıyorsa paylaşabilirim. Güzelinden aldığın taktirde kesme çizgisine sahip bir farın olacağından şüphen olmasın çünkü bende öyleydi.


    Ha sonrasında araştırıp, birde orjinal farlarıma kıyıp kendime çok güzel uzunlarda lazer desteği olan mercekli bi-led lazer far alıp montaj yaptım. Şimdi sorsan halojene veya led fara dönüp bakar mıyım asla

    Halojen far yerine led far takmak 


    O yüzden sana nacizane tavsiyem şu olur, yukarıda başka bi arkadaşın söylediği gibi atölye semih, OFFICIAL AUTO DESIGN, Azc Car Style gibi yerleden şöyle güzel mercekli bir far tasarım yaptırırsın ama biraz paraya kıyman gerekebilir. Eğer elim yatkındır sök tak yaparım diyorsan yurt dışından kendine mercekli far araştır burda kendin tak, en az yarısına işi çözersin.


    Bu arada aracında mercek yok.


    Hatta şöyle paylaşayım:

    Led zamanından kalma bir fotoğrafım:

    Halojen far yerine led far takmak

    Parlamayı kessin diye pozlamayı - ye çekmiştim, çizginin ne kadar düz olduğuna bakarsan anlarsın zaten

    Bu da mercekli farlarım zaten kesme çizgisi falan ip gibi:


    Halojen far yerine led far takmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 22 Aralık 2023; 20:4:41 >




  • Csp led galiba takmanız gereken.
  • Mr.Rich M kullanıcısına yanıt

    Detaylı açıklamalarinız için çok tesekkürler hocam. Reflektörden ışık dagıldıgından mercek olmadan led takmak olmaz. Dediğiniz gibi mercek yaptırıp ugraşmak lazim. Ancak tüm bu işlemleri garanti bitene kadar yaptıramam sanırım. Yoksa garanti dışı kalır araç.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tefennili

    Bu işlem ne kadara mal oldu Hocam?

    Ben orijinalliği bozulursa diye endişe edip 1 takım sıfır far aldım yetkili servisten, farlara yaklaşık 7.500 TL verdim. Kısa farlara mercek ve bi-led takıldı uzun fara da merceksiz Led taktılar toplamda malzeme+işçilik olarak 8.500 TL verdim. Genel toplam 16.000 TL oldu.

    Hatta şöyle ki; bu aracı evimizde temizlik ve yemek işlerine bakan hanımefendi ve bahçe işlerimize bakan eşinin daha rahat eve gidip gelebilmesi için kendilerine vermiştim, yaşları gereği akşam sürüşlerinde far aydınlatmasının yeterli gelmediğini söyledikten sonra bu işlemleri yaptırdım, şu an gayet memnun kaldıklarından bahsedip dua ediyorlar. Tabi bende arabayı değiştirmekten kurtulmuş oldum :)




  • Rica ederim, valla bildiğim kadarıyla reflektör zaten içindeki desenlerle ışığı dağıtacağı alana yollamaya yarıyor, artık günümüzde herhangi tipteki bir halojen ampulün flaman konumuna denk gelecek şekilde led üretimi yapıyorlar.

    Görselle anlatmam gerekirse:


    Halojen far yerine led far takmak

    Bu görsele baktığın zaman zaten teorik olarak bu ışığın karşıdaki insanın gözünü alması pek mümkün değil çünkü o standart halojen ampüldeki flaman 30mm ilerideyse, ampül üzerindeki led aynı mesafede konumlandırılmış, dolayısıyla far reflektörüne vuran ışığın sadece şiddeti ve kelvini değişmiş oluyor, açısı değil.


    @Podgoritsa arkadaşımızın önerdiğini bende önerecektim ama dediğim gibi yine bütçe meselesi, bu işin en sağlıklı çözümü bence 1 takım daha far alıp o fara kaliteli bir işçilikle mercek taktırmak ki araçların fiyatları zaten uçtu milyonluk arabaya halojen veya led yakışmaz. Benimde en dikkat ettiğim, önem verdiğim şeylerden biri aydınlatma diğeri lastik zaten bunlara arabanın dış dünyayla iletişimi diyebiliriz. Garanti konusunu da bilemiyorum 16-17 sene olmuştur garantiden çıkalı Halojen far yerine led far takmak 





  • Bu ampül işlerini bir türlü öğrenemedim. Hangisi led oluyor, hangisi halojen oluyor, hangisi zenon oluyor. Mercekli ne oluyor, merceksiz ne oluyor. Garip garip terimler.

  • arkadaşlar isterseniz gidin en pahalı ve kaliteli ledi alın ama mercek olmadan hepsi çöp..ve bu ledler yağmurda çamurda bir gram bile fayda sağlamıyor 3 tane marka değiştirdim en sonunda yine holojene döndüm

  • Mercekli fara aliexpressten taktigim ledler, 2 metreyi zor aydinlatiyordu sari halojen

    Halojen far yerine led far takmak
  • philips diamond vision halojen h7 alabilirsiniz. üstünde mavi kaplama var. bayağı beyaza yakın renk gözüküyor uzaktan bakınca ama aydınlatma şiddeti düşük.

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    3000K ve ya 4300K renk sıcaklığına sahip LED ürün denediniz mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.