Şimdi Ara

Hangi aracı alacağıma karar veremiyorum. SUV veya Küçük SUV benzeri araç tavsiyesi için YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Milyon 1900 bin TL bütçem var. Bu bütçeye uygun bir SUV veya Küçük SUV dedikleri modellerden bakıyorum. Önerilerinize ihtiyacım var. Bir araçta aradığım en önemli şeyleri sıralayayım:


    - En büyük takıntılarımdan biri size garip gelebilir ama "vites topuzu" ben vites topuzlu araç istemiyorum arabayı daha demode gösterdiğini ve 2 milyona yakın bir para vereceğim için vites seçici olsun istiyorum.

    - SUV modellerde yakıt konusunda kafam çok karışık kimi diyor ki dizel al, kimi diyor ki benzinli hybrid modellerden al. Benzinli ne kadar da olsa çok yakar diyen var dizel 10 yıl sonra kalkacak diyen de var. Bu konuda da tavsiye verebilirsiniz. Yakıt olarak da çok yakmasını istemiyorum 8-9 litreler bana çok yüksek geliyor.

    - İç dizayn için de; kişilik olarak teknoloji sever biri olduğumdan büyük LED ekranlar veya kullanışlı tasarım olursa daha iyi olur. Koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma gibi özellikler çok hoşuma gidiyor ekstra paket de olsa alabilirim.

    - Aracımı 4-5 yıl sonra satarken değeri çok ölmesin istiyorum genel anlamda Peugeout gibi fransız markalarda bu yaşanıyormuş ama alman grubunda yaşanmıyor deniliyor. Diğer Hyundai veya Honda grubunu bilmiyorum.

    - Bagaj hacmi de geniş olmasını istiyorum çünkü geniş bir aileyiz çok eşya götürüyoruz bir yerlere giderken.

    - Güvenlik açısından EuronCap testlerinden 5 yıldız olsun istiyorum.


    Bu bilgiler ışığında baktığım ve vazgeçtiğim arabalar:

    Peugeot 408: Aracı çok beğendim ama çevremden bir kaç kişiye sorduğumda. Fransızdan uzak dur malzeme kalitesi kötü dediler EuroNCap testinden de 4 yıldız almış güvenlik açısından da zayıf olunca kaçtım.

    T-Roc: Evet güzel ama bagaj hacmi az ve iç donanım özellikleri açısından çok zayıf. Sadece hız sabitleyici var ama adı ALMAN. 1.9 M verip sadece sabitleyicili araba kullanmak istemedim.

    Seat ATECA: Araç hoşuma gitti vites topuzu hariç hadi onu da tolere edeyim derken bu sefer de SEAT markası kalkacak CUPRA olacak satarken satamazsın dediler. Yoksa araç yakıt cimrisi ve donanım güzel.

    Tiguan: T-roc ile aynı sebeplerden dolayı vazgeçtim.

    Hyundai Tucson: İçi dışı özellikleri tam istediğim gibi ama yakıt konusunda ve ikinci el değeri konusunda çok kafam karıştı.

    Nissan Qasqai E-Power: İçi dışı çok güzel evet ama yeni bir teknoloji olduğu için korkutuyor. İçinde dinamo var motor dinamoyu besliyor o da pilleri. Bir kaç yorum okudum yorumlarda arızaları görünce midem bulandı.


    Bunların dışında bir kaç araç daha baktım ama kafam iyice çorba oldu. Bu bilgiler ışığında bana önerilerde bulunabilirseniz çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2024 yılının otomobil pazarı için sıkıntılı geçeceği söyleniyor. Yani geçmişteki araç bulunamayan durum olmayacak, bayiler araç satmak için uğraşacak. Bu yüzden ben olsam yeni kasa Tiguanı beklerdim. Ya da şimdi alacaksanız Tucson veya Sportage alın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki yakıt konusunda ne düşünüyorsunuz bu önerdiğiniz modeller için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demigod0 D kullanıcısına yanıt

    Paranız çoksa değer de kaybetmesin hatta mümkünse artsın diyorsanız yani araci almadan satmayi düşünüyorsanız tavsiyem sifir olarak formentor ikinci el olarak tiguan

    Ama teknolojiye açığım arac fiyat performans olsun motoru güçlü donanımı bol olsun yakiti varsın 2 litre fazla olsun zaten çok ucuza aliyorum derseniz chery suvlara bayide bakmanızı öneririm...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Chery sular konusunda çıkan haberler yüzünden midemi bulandırdı bakmadım. Formentor için de uzun süreli kullanan kişilerden aldığım yorumlara göre göründüğü kadar kaliteli bir araç değil dediler. tiguan hoşuma gidiyor ama iç tasarımı çok eski. VW maalesef bu konuda çok geride kalıyor. Vites topuzu ortadan fırlıyor sadece sabitleyicisi var başka da bir iç donanım özelliği yok. Sadece adı alman gerisi yok.

  • demigod0 D kullanıcısına yanıt
    Ben yakıtı kafaya takacak bir insan değilim o yüzden benzinli tercih ederim ama yakıt sizi zorlayacak ise C Suv kesinlikle dizel alınmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.9 milyona SUV alıp 8-9 litre yakmasına çok diyorsan SUV almayacaksın. Dizeli bile 6,5-7 litre altına düşmez.

  • toplu taşıma kullan paranı harcama

  • Hem devasa bir SUV olsun hemde az yaksın . Yok öyle bir dünya ! Bir araca 2 milyon veriyorsun yakıta mi para veremiyorsun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet moueson'dan da azarınızı yediyseniz sizi izmir maaşıyla ugurlayalım.

  • Piyasa arabası: qasqhai
    Piyasa arabası: Honda CR-V
    Piyasa arabası: Tiguan
    Diğer söylediğiniz arabaların alayı boşa yazılmış
    Bu listeden alınacak araba qasqhai 1.33 4x4 olabilir
    Cr v 0 gibi 1.5 VTEC 4x4 olur
    Tiguan kasa değişti
    Honda veya Nissan alacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    hahaha ya evet öyle olmuş biraz :) aslında az yaksından kastım diğer suvlara oranla az yaksın demek istemiştim arkadaşın ters günündeyiz galiba.

  • kiraz sapına, armudun çöpüne takılırsan bu kafa ile araç sahibi olamazsın; zaten piyasada da ha deyince istediğin arabayı bulamıyorsun, cebindeki paraya göre bulduğun arabayı alacaksın

  • degobar kullanıcısına yanıt

    araç bulamama sorunu kalmadı arıyorum bayiler araç dolu :) sen 2-3 ay geriden geliyorsun sanırım.

  • demigod0 D kullanıcısına yanıt

    yok 1 hafta geriden geliyorum; ay başında avek audi ye gittim siyah a3 alacağım yakında gelir dediler

  • 408 alınabilir, gayet hoş bir araç. Özellikle SUV olarak Fransızlar iyi kâr ettirdiler. Kalite olarak da iyi bence ama tasarımları göz yorabiliyor, sorun değil derseniz olabilir. Veya yeni 3008’i bekleyebilirsiniz.

    Troc gibi ufacık arabaya 2M bağlanmaz.

    Ateca çok eskidi artık. Onu da geçin.

    Tiguan’ın yeni kasası çıktı o da kalsın.

    Qq yeni kasası tutmadı. Donanım olarak aşırı kısmışlar be E-Power motor söyledikleri kadar verimli çalışmıyor.

    Benim önerim Kia Sportage veya Skoda Kodiaq düşünebilirsiniz. Kodiaq yeni kasa değiştirdi. 24’ün ilk çeyreği gelecek deniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 408 ve 3008 hariç diğer söylediklerinize harfiyen katılıyorum. sanırım dediğiniz gibi ya Sportage alacağım ya da kodiaq'ı bekleyeceğim.

  • Yeni 408 sahibiyim araci alali 1 ay oldu. 3 kez sehir disina ciktim 3k km yaptim. Ortalamam 6.7lt. Bagaj on numara bebek arabasi + 2kabin boy bagaj + 3-4 sirt cantasi rahat aliyor. Astra 1.6 cdti 136 dan gectim, lyl ki de gecmisim. Bu zamanda alinabilecek en f/p arac derim koseme cekilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • demigod0 D kullanıcısına yanıt
    Bu arada abimde yeni sportsge aldi 4x4 cok guzel araba paraniz yeterse alon ama 8lt asagisini hayal etmeyin derim🤣

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hibrid Kia Sportage..paran yetmezse Qashqai Desingnpack

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.