Şimdi Ara

Hangi Marka Klimayı, Hangi Firma Üretiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
9
Favori
117.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ToTeM kullanıcısına yanıt
    Hocam airfel kotu klima degildir lakin daikin guvencesinde olsa da daikin kalitesinde de degildir.



    Baymaki ben tuketicilerin olumlu geri donusleri ve uzun garantisi nedeniyle bu klasmanda one cikartirim.



    Airfel garanti konusunda inatla buyuk hata yapiyor. 2 yil garanti nedir arkadaş





    Yalniz baymak icin de lutfen ic dis komple 5 yil garanti olsugunu teyit ediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam airfel kotu klima degildir lakin daikin guvencesinde olsa da daikin kalitesinde de degildir.



    Baymaki ben tuketicilerin olumlu geri donusleri ve uzun garantisi nedeniyle bu klasmanda one cikartirim.



    Airfel garanti konusunda inatla buyuk hata yapiyor. 2 yil garanti nedir arkadaş





    Yalniz baymak icin de lutfen ic dis komple 5 yil garanti olsugunu teyit ediniz.



    Tamamdır hocam istediğim cevabı aldım sayenizde ve iç dış garanti 5 yıl ise tercihim Baymak olacak. Eksik olmayın, hayırlı akşamlar ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam airfel kotu klima degildir lakin daikin guvencesinde olsa da daikin kalitesinde de degildir.



    Baymaki ben tuketicilerin olumlu geri donusleri ve uzun garantisi nedeniyle bu klasmanda one cikartirim.



    Airfel garanti konusunda inatla buyuk hata yapiyor. 2 yil garanti nedir arkadaş





    Yalniz baymak icin de lutfen ic dis komple 5 yil garanti olsugunu teyit ediniz.



    Hocam tekrar merhabalar, bu gün Baymak bölge dağıtıcısı ile telefonda kısa da olsa görüşme imkanı buldum.

    İç / dış ünite 5 yıl garanti + 5 Mt. bakır boru şeklinde kurulum yapılıyormuş.

    2.650 TL gibi bir fiyata 6 taksit olarak alabiliyorum.

    Karar verilmiştir : ) ...




  • ToTeM kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı bir karar olmuş. Şimdiden güle güle kullanınız.
  • ToTeM kullanıcısına yanıt
    Sonuç nedir ?
  • Hocam öndelikle açmış oldğunuz konu için ve emeğiniz için teşekkür ederiz. Benimde aklıma 2 klima modeli var sağlamlık ve verimlilik(tasarruf/performans) açısından hangisini alsam kararsız kaldım.Hocam SAMSUNG AR18MSSDCWK modeli ile Airfel LTXN50U 18 modelleri için ne söyleyebilirsiniz?Samsungda motora 10 yıl garanti veriyor iç ünitesine 3 yıl ama kondansatörü alüminyum. airfielinki bakırmıdır yoksa alüm.mudur onu bilmiyorum ama Airfielin arkasında daikin var tabi servis desteği olarak bu böyle demişsiniz.Bir de tabi samsungun güç tüketimi airfiele göre daha iyi(1.45 kW 'a 2.36 kW). deniliyor.Fiyatlara gelince Samsung AR7500 18=3.350,00 TL Airfel LTXN50U 18=2.900,00 TL tüm bu değişkenleri hesaba kattığımızda sağlamlık ve verimlilik açısından hangisi ön plana çıkar?
    Fikirleriniz benim için çok önemli olacaktır.
  • extrem_x E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam faydası oluyorsa ne mutlu bize.

    Şimdi alüminyum konusu forumda çok yazıldı çizildi umuyorum takip etmişsinizdir, veya aşağıdaki linkten detaylı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125531942

    Bu yazı çok uzun gelir sıkılırsanız buradan da 1-2 kelam ederim elbette.

    Şimdi bakınız genelde kimsenin dikkat etmediği veya işine gelmeyen bir çok konuya değinir, bir çok açıdan bakarız biz olaylara. Biz sabit fikirli insanlar değiliz, zaman değişken, olaylar değişken, yaşamın kendisi değişken bu durumda istenen veya belirli şartlar oluşursa bizim de fikrimiz değişir elbette ve bunu da utanmadan sıkılmadan söyler ''Yıllar önce fikrimiz şuydu lakin gelişen şu mevzular nedeniyle artık bu'' diyebiliriz gönül rahatlığı ile.

    Sorun şu ki alüminyum konusunda halen benim fikrim değişmiş değil. uzun süre değişeceğe de benzemiyor zira gerek Londra metal morsası, gerek İstanbul metal borsası seyri, BAKIR madeninin halen altın gibi yükselişte olduğunu gösteriyor. Ben geçen sene yazmıştım yine yazayım, BÜTÜN MARKALAR öyle veya böyle alüminyum ile tanıştı, tanışmaya devam edecek, alıştı, alışmaya devam edecek zira paranın yüzü tatlıdır. Değişik varyasyonlar, değişik uygulamalr, farklı teknolojik yapılar, en iç katmana 0.27 mikron kesitte bakır üzerine alüminyüm ve onun üzerine yine 0.48 mikron bakır kaplayıp öyle veya böyle bir şekilde mutlaka alüminyumu hayatlarına sokacaklar.

    Bakınız aşağıda sadece son 1 yılın bakır rakamsal grafiğini göreceksiniz.

     Hangi Marka Klimayı, Hangi Firma Üretiyor?

    Ben yine bir kaç ay evvel yazmıştım ve demiştim ki ''bakır tarihin en büyük zammını yedi, bir kerede %9''


    Ne demek biliyormusunuz bir kerede %9 fiyat güncellemesi? tabi ki o bir kerelik %9 ile de kalmadı bu iş. rakamlar ortada. Bu gün 2.68usd bakırın borsadaki işlem değeri.

    Tarih Fiyat(TL/Kg) Fiyat(USD/Ons) Fiyat(EURO/Ons)
    10.01.2014 51.585,23 736,00 541,34
    29.06.2017 97.034,06 859,00 752,58

    Peki buna paralel geçen seneki klima fiyatları ile bu seneki fiyatları da kıyaslarmısınız rica etsem?

    Bakır bu derece zamlanıyorken klima fiyatları aynı senkronizasyonda ilerlemiyorsa bunun açıklaması ne olabilir sizce?

    Hani malum bir çok marka kendisine toz kondurmuyor ve ''Ben bakır kullanıyorum'' diyor ya o bakımdan bu noktaya dikkat çekmek istedim.

    Yine belli aralıklarla sorarım. ''Bakır kullanıyorum'' diyen firmalar cevher bakır mı kullanır yoksa geri dönüşümden bakır mı?

    Yine aynı şekilde sorarım, cevher veya geri dönüşüm her ne olursa olsun saf bakır mı kullanır yoksa alaşım bakır mı?

    Tüketici için dışarıdan bakıp sarıyı görüp, 1-2 uyanık geçinenin verdiği akıl ile (Kimseye atıfta bulunmuyorum forumda herkes birbirine bu bilgiyi veriyor) izolenin ortasından yırtıp boruyu anahtarla kazıyıp boyanın çıkıp çıkmadığına bakmak da fayda değildir bu durumlarda zira bakırın %kaç oranda cevher bakır veya alaşımsız bakır olduğunun anlaşılması için anahtar değil boru anahtarı kullansanız yine bir sonuç elde edemezsiniz.

    yazımın başlarında belirtmiştim hocam biz öyle sadece klima ürünlerine saplanıp, markaların peşinden koşan insanlar değiliz. Bizimkisi ileri derecede merak, ticari bir beklentimiz olmaması nedeniyle (Bu işten ekmek yiyenlere lafım yok yanlış anlaşılmasın kimseye laf söylemiyorum sadece kendimizi ifade etmeye çalışıyorum) kimseden de çekinmediğimiz için her markaya her firmaya her oluşuma rahatlıkla içimizden geçenleri diplomatik bir lisan ile dile getirebiliyoruz. Bu anlamda biz sadece klimanın önünde yazan markaya değil, o klimanın üretimine, üretim aşamasındaki kullanılan konponentlere, üretimde kullanılan madenlere, polipropilen hammaddesine vs vs vs her yere ulaşmaya ve bilgi edinmeye çalışıyoruz.

    Yoksa bizim ne işimiz olur Londra metal borsası ile hocam? benim takip etme sebebim, madem ki burada bir yorum yapıyor ve insanlara fikir veriyor yardımcı olmaya çalışıyoruz, o halde bu bilginin temelini sağlamlaştırmak içeriğini doldurmak gerekir bu nedenle her yeri kurcalıyoruz.

    İşte tüm bu bilgiler ışığında size söyleyebilirim ki, bir klima alacağınız zaman şu bakır/alüminyum konusuna çok takılmayınız, zaten bir kaç seneye kalmaz gerek gizli yöntemler ve gerekse aleni bütün markalar alüminyuma geçecekler. Geçmezlerse mal satamazlar zira ucuza üretim yapamazlar vs.

    Benim bu fikrim pek kabul görmez ancak yeni dünya düzeni AL/KULLAN/AT mantığındadır, bu nedenle bir ürüne yüksek bedeller ödeyip ''20 yıl kullanırım aaabi'' demek yerine, ucuza alır 5-7 yıl kullanır gider yenisini alırım zira yeni üretim teknolojilsinde artık dayanıklılık yerine işlevsellik ön plandadır.

    Eskiden 1 TV alır 20 sene kullanırdınız doğru. Çünkü 20 sene boyunca yayın teknolojisi değişmezdi. Şimdi ise öyle değil. 1 adet TV alıyorsunuz aynı tv ile internet, usb- widi-3d-çift ekran-kablolu yayın-uydulu tv vs vs vs diye dallanıp budaklanıp gidiyor. İşlevsellik on numara, çok yüksek özellikler var. fakat forumun tv bölümünü gezin binlerce insanın 5-6 yaşına gelmiş tv lerini gerek arıza ve gerekse eski teknoloji nedeniyle değiştirdiğini görürsünüz.

    Klimada da durum farklı değil, ben tabi ki ''Aman ne iyi oldu her yerde kısa ömürlü klimalar yapıyorlar'' demiyorum. Tabi ki alüminyumu savunmuyorum sadece geleceği size şimdiden söylüyorum bunun için de kimsenin bana kızmaya hakkı yok. ben bunları yazınca sanki ben devlet başkanıyım ben söylüyorum üreticiler yapıyor gibi bir algı çıkıyor, bana na kızıyorsunuz kardeşim üreticilerin yedikleri naneleri yazıyorum ben sadece.

    Bu anlamda hocam benden marka model firma tavsiyesi beklemeyin. Benim tarzım bellidir, En iyi özellikli ürünü (En yüksek kalite diyemiyorum maalesef neticede üretim kaliteleri ortada) En uzun garanti ile, en uygun fiyata, en iyi servis hizmeti ile kim veriyorsa bana en kral marka o dur. Siz de kararınızı bu doğrultuda verebilirsiniz arzu ederseniz.


    Haydi gelin bu yazıyı şöyle güzel bir video ile sonlandırayım. Makine Mühendisi olan bacanaktan bayramda aldım, ''Aha tam bizlik'' dedim ve yükledim.

    Durum bu videodakinden farklı değil hocam, biz halen bakır mı alüminyum mu diye forumda birbirimizi yiyoruz





  • En iyi özellikli ürünü (En yüksek kalite diyemiyorum maalesef neticede üretim kaliteleri ortada) En uzun garanti ile, en uygun fiyata, en iyi servis hizmeti ile kim veriyorsa bana en kral marka o dur.

    keşke bunu bilsek :)
    zaten kararsızlığımız da bundan ileri geliyor. Herkes bir şeyler söylüyor sizin fikirleriniz mantıklı dayanaklarınız bu bilgi kirliliği içinde bizim gibi teknik bilgiye vakıf olmayan insanlar için yol gösterici olacaktır. O marka bu marka demeden sadece artıları eksilerini yazsaydınız en azından biz kararımızı verir ne sizi zan altında bırakırdık ne de firma kötülemiş olurdunuz.Saygılar
  • extrem_x E kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında özellikle sık yazıyorum ki klima işi marka değil koşul işidir.

    Evet biliyorum markalar arasında üretim kalitesi de var, malzeme kalitesi de var. Ancak yine biliyorum ki 'ben çok kaliteliyim'' diyenler de de aslında o eski kalite yok, onlar sadece eskiden gelen marka isim hakkını pazarlıyorlar artık. Bu nedenle ben markadan ziyade koşullara odaklanmayı tercih ederim.

    Mesela sizin koşullarınız çok zorlu ise, Eviniz birinci katta güney cephe, günde 8 saat güneş alıyor yalıtım yok, camlar tek, doğramalar ahşap vs ise bu sizin koşullarınızın çok zorlu olduğu anlamı taşır ve Mühendisliklerinin kalitesini zaten inkar etmediğimiz lider markalara yönelmenizi sağlardık.

    Mesela sizin koşullarınız çok ılımlı, bölgeniz Karadeniz, evin cephesi kuzey, binada yalıtım var, ara kat, pvc,ısıcam ise bu durumda gidin en çinin en kenar mahallesinde üretilen ürünü alın hocam zaten 5 yıl sorunsuz çalışacaktır o ürün. Satın alım maliyetinizde ortada, 2.000TL para verip klima almış 5 yıl kullanmışsınız, 5 yıl sonra bu klima patlasa ne olur çatlasa ne olur yani :)

    İlla ki marka analizi istiyorsanız, Koşullarınız ÇOK ÇOK zorlu ise ME, ÇOK zorlu ise MHI, zorlu ise DAIKIN alın.

    Yok benim evimde mantolama var aynı zamanda her türlü yalıtım da var, koşullarımda o kadar zorlu değil diyorsanız BAYMAK-UĞUR-VESTEL-ARÇELİK-AİRFEL bakabilirsiniz.




  • samasung çağrı merkezini ile görüştüm -15lerde dış ünite buzlanma yaparmı dedim yok yapmaz dediler bakır borumu yoksa alaşımmı kullanıyorsunuz 2-3 metreye kadar ücretsiz bakır boru daha uzun olursa üstündeki kısmı ücretli veririz diyorlar. şimdi bütçem 3bin-3bin500 civarı şanlıurfada yüksek giriş yalıtımsız güney cephede oturuyorum daikin bana çok tuzlu geliyor. samsung bana cazip geliyor ama buzlanma bir dışarda kot farkından dolayı yollardan kalkan toz topragı da düşününce alüminyum kondansatörleri düşünnemiyorum. adamlar gerçi motora 10 yıl garanti veriyorlar kalın plakalar kullandık diyorlar ama tecrübe başka bir şey bilen eden biri olsa yol gösterse dua edecem :)
  • airfielin servisi daikin kendisi gaziantepli :) elektirk tüketimi ve sesi biraz fazla bu yüzden Samsung almak istiyorum ama dış ünitenin kışın -15,-20lerde buzlanmasından yazında kot farkından dolayı yolun tozu toprağından çabuk arıza vermesindne çekiniyorum.tecrübe başka ben bilgiden ziyade işi bilen birinden yardımcı olmasını istiyorum.yani sizden :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Sonuç nedir ?

    Hocam ayın 10' unda taşınacağım. Yeni eve geçtiğimde sonucu yazarım ...
  • extrem_x E kullanıcısına yanıt
    Hocam airfel mi yoksa samsung mu diye soruyorsaniz acikcasi ben samsung derim.



    Tozu topragi var ama yagmuruda var bu isin :)
  • ToTeM kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hayirlisi olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Tamamdir hayirlisi olsun

    Ado hocam bende 12 btu klima alacam sadece marka olarak airfel mi? Samsung Ar4500 mu? Baymak mı? İklimsa sigma Plus mı ? Uğur mu ?dersiniz fiyatları nerdeyse aynı👍
  • soner001 kullanıcısına yanıt
    garantisi uzun olanı sizin açınızdan avantajlıdır, geri kalanı zaten al birini vur öbürüne :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    garantisi uzun olanı sizin açınızdan avantajlıdır, geri kalanı zaten al birini vur öbürüne :)

    Samsung on yıl motor garantisi veriyor , baymak 5 yıl iç dış garantili



    Garanti haricindede sigma Plus modelin değerleri gayet iyi özellikle ısıtmada





    Teşekkürler yorumlarınız için cevabınız bekliyorum bitsin artık bu çile :)
  • soner001 kullanıcısına yanıt
    Bakınız ben servis hayatım boyunca daha 1 tane inverter motor değiştirmiş değilim zira IPM kontrollü olmaları nedeniyle çok sıradışı durum olmadıkça arıza yapmazlar. Elbette 10 yıl motor garantisi çok güzel lakin bize GENEL garanti lazım zira asıl korktuğumuz yer elektronik donanımı.

    SIGMA daha tercih sebebidir ona lafım yok :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Bakınız ben servis hayatım boyunca daha 1 tane inverter motor değiştirmiş değilim zira IPM kontrollü olmaları nedeniyle çok sıradışı durum olmadıkça arıza yapmazlar. Elbette 10 yıl motor garantisi çok güzel lakin bize GENEL garanti lazım zira asıl korktuğumuz yer elektronik donanımı.

    SIGMA daha tercih sebebidir ona lafım yok :)

    Ustan ozaman şöyle diyim sigma Plus modelde bir dostum vasıtasıyla 1900TL fiyat aldım nakit olarak , Samsung 1950TL ,Baymak 1759TL geliyor bunlar arasından hangisi garanti ve performans göze alındığında öne çıkıyor :)
  • soner001 kullanıcısına yanıt
    İçlerinde en vasatı yine BAYMAK kalır o bir gerçek. SAMSUNG mu BAYMAK mı desen yine de BAYMAK derdin ama listede SIGMA varsa o daha akılcı tercih olur. Haaa ben alırmıydım? almam hocam bana göre her ürün en az 5 yıl garantili olmalı televizyonundan dolabından klimasına kadar. 2 yıl garanti nedir kardeşim, AİRFEL markasını da çok eleştiririm bu garanti mevzusu nedeniyle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.