Şimdi Ara

Hangi sosyal-medya sitesi daha ırkçı veya Türklere karşı daha adaletsiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hangi sosyal-medya sitesi daha ırkçı veya Türklere karşı daha adaletsiz?


(En Son Oy Tarihi: 5.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • Sizce hangisi daha anti-Türk? Bence en kötüsü reddit.




  • Her horoz kendi çöplüğünde öter. O nedenle uluslararası sosyal medyada Türkiye'ye ve Türklere karşı yapılan ırkçılık yarışının sonu yok.

  • O zaman tarafsız bir sosyal-medya oluştursak? Yerli?

  • Devletimiz Türkiye lehine uluslararası lobicilik faaliyetlerine daha çok önem vermeli ve daha çok yatırım yapmalı. Bunun haricinde bireysel olarak yapabileceklerimiz ne yazık ki boşa kürek çekmekten ibaret.

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    Devletimiz malesef şu anda tüm medya/sosyal gücünü vatandaşına karşı kullanıyor.

  • Wikipedia ve Reddit arasında kaldım.
  • Facebook özellikle.. kullanılacak mecra değil yeminle akraba dost arkadaşlar olmasa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mave®ick -- 2 Mayıs 2024; 21:46:57 >
  • reddit : liboş amerikalı veletlerin mekanı. dedelerinin milyon dolarlık evlerinde yaşayan pempe totolu vetletlerin "zenciler ezülüyü hüüüğğğğüüü" diye algı kastığı en cahil ortamlardan birisi.



    bizim amerikancı veletler de orada takılıyorlar :) bir tanesi vardı oradan okuduğunu vs burada paylaşıyordu. bunlara sorunca "ameriga özghürlük elçüsü" diyen tiplerdir.

  • Reddit bir çöplüktür. Wikipedia da lağım.

  • Redditteki eksileme düğmesi silah olarak kullanılıyor sanki yanlışmış gibi. Aslında popüler fikri belirtiyor o kadar. Popüler olup yanlış olan herşey için kullanılıyor.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    rus aleti sevenler hangi sitede takılıyor?

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Sözünü ettiğim mesele kanaat önderlerini sosyal medyada örgütlemekten ziyade Ermenistan'ın Fransa ve ABD gibi ülkelerde yaptığı gibi gurbetçi Türklerden örgütlü bir diaspora meydana getirmek. Bu meselede yol almak elbette bulunduğu ülkede sosyal demokrat partilere oy verip Türkiye seçimleri söz konusu olduğunda malum partiye oy verenlerle mümkün olmaz. Ancak uluslararası lobicilik faaliyetlerine büyük önem veren bir hükümetin başa gelip bu talihsiz tabloyu Türkiye lehine değiştirmek için somut çabalara girişmesi durumunda bu tarz bir hükümetin olumlu bir sonuç alması da imkânsız değil.

  • Redditin politik tartışma dönen worldnews ve europe kısmı baya Türkofobik ama teknik bilgi paylaşılan subları da baya kaliteli oluyor.

    Mesela bir mouse alacaksın mouse nerdleri bulabiliyosun. Wikipedia da baya Türkofobik, Türklere göz açtırmıyolar Ermeniler istediği maddeyi

    istediği yere ekliyor falan. Avrupada o kadar soykırım yapmış devlet var, hiçbirinin ana sayfasında tek kelime "genocide" geçmezken bizim sayfaya ip gibi dizmişler.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Eksi özelliği çoğu yerden o yüzden kalkıyor artık, mesajın içeriği yanlış diye değil konuyla ilgisi olmayan haterlar da basabiliyor.

    Bu forumdan ve youtubedan da o yüzden kalktı.

  • Vain kullanıcısına yanıt

    Artılama da çok gerekli birşey değil aslında. Artılama olmasa insanlar boş yapmak yerine daha yararlı şeyler yazarlar.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    o kadar bayraklarını koymuşsun... en son rus kornetlerinin tadına bakıyorlardı.  

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Bence de çok gerekli değil ancak platformlar etkileşim olsun diye insanları mesaj yazmaya yönlendirmek için yapıyor.

  • Bir de watsapp var, kesin bizi dinliyordur. Data topluyordur.

  • Sosyal medyada Türklere karşı ırkçılığı destekleyen ve bu amaçla üye/yazar kadrosu oluşturan Türk düşmanı birçok örgüt var.Mesela ABD'yi üs belleyen Ermeni lobisi ve onların destekledikleri 'ANCA' isimli örgüt sosyal medyanın neredeyse tamamında Türk düşmanlığı yapıyor ve sosyal medyayı yalan yanlış anti Türk söylemlerle dolduruyor.Bunların tamamı da ingilizce olacak şekilde yapılıyor yani adamlar ingilizce bilen her topluma ulaşmayı hedef ediniyorlar.Vikipedide de oldukça etkinler...Sözde Ermeni soykırıma karşı bir görüş siteye yazıldığı an siteden kaldırtıyorlar.Aynı şekilde Youtube'ye ingilizce sözde Ermeni soykırımına karşı görüşler bildiren video yüklerseniz bu videolarıda anında kaldırtıyorlar.Redditte vs girmiyorum bile...Aynı benzer yapılanma PKK içinde geçerli...Özellikle Avrupa'da örgütlenen PKK destekli oluşumlar bulundukları ülkelerin sosyal medyalarını anti Türk söylemlerle dolduruyorlar ve karşı söyleme neredeyse hiç imkan tanımıyorlar...Hatta bunlar son yıllarda uzak doğuda da örgütlenmeye başladılar.Özellikle Türkiye ile yakın ilişkileri olan G.Kore ve Japon halkını Türkiye'ye ve Türk milletine karşı doldurmak için özel çaba harcıyorlar...Buna bir tek Japonlar tepki göstermeye başladı.Zaten forumda da Japonyadaki durumlar hakkında sıkça konular açılıyor.


    Açıkçası sosyal medyada anti Türk ve Türkiye söylemlerine karşı mücadele etmek için devletin özel bir strateji geliştirmesi ve sırf bu amaçla anti propaganda üretecek ve bunları sosyal medyada yayacak bir yapılanma kurması gerekiyor.Bu iş için iyi ingilizce bilen kişiler bulunup sırf sosyal medyada anti Türk söylemlerine karşı mücadele edecek bir ekip kurulabilir..2019 Barış Pınarı Harekatında Türkiye'nin sosyal medyada nasıl kara propagandaya maruz kaldığını ve buna karşılık hiçbir şey yapılamadığını unutmamak gerekiyor.Gerçi hoş biz daha geleneksel medyada kendi propagandamızı yapamıyor ve derdimizi anlatamıyoruz ya neyse...





  • Sosyal Medya foseptik gibi, youtuber'lar, twitter, instagram, reddit herkes ve herşey ban üzerine çalışıyor.


    Doğruyu söyleyince herkesin yüzü beş karış.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.