Şimdi Ara

Hangi Vaio?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler, mevcut 4 yıllık notebookum artık birçok işi görmemeye başladığı için yeni bir notebook alacağım. Kalite benim için en önemli kriter. Bu sebeple önce bir macbook düşündüm. Fakat fiyatları bu kadar anlamsız ürünler görmedim hayatımda. Neyse nette yaptığım birkaç günlük araştırmanın ardından bana en uygun seceneklerin Vaiolar olduğu kanısına vardım. Şu 3 model ön planda benim için:

    1)VGN-SZ4MTN - 1826 ytl

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-SZ4MTN-B-2-GB-NOTEBOOK,3059.html

    2)VGN-FZ21E - 1433 ytl

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ21E-2-GB-NOTEBOOK,3393.html

    3)VGN-BX396XP - 1637 ytl

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-BX396XP-2-GB-NOTEBOOK,3239.html

    Bu işi ve Vaioları bilen arkadaşlar, siz hangisini önerirsiniz? Ya da başka alternatifler de önerebilirsiniz.Bu arada linkteki fiyatlardan daha uygun rakamlar var mı nette ya da Ankara'da?

    Önceliklerim şöyle.

    - Bütçem 2000 ytl
    - Garantisiz mala güvenim yok
    - Ekran kalitesi(bütün komponentlerin birleşimi sonucunda en mükemmel görüntüyü alabilmek)
    - Ses kalitesi
    - Sessiz olması
    - Isınma problemi olmaması
    - Kasa, klavye malzeme kalitesi ve sağlamlığı
    - Şekli şemali, yakışıklı bir alet olması:)
    - Hard disk önemsiz zira harici hard diskim var
    - Sürat, işlemci performansı vs bir yere kadar önemli.(biraz açmam gerekirse makine şunlar için kullanılacak:internet, film izlemek, müzik dinlemek, office programları, amatör foto işlemleri, diablo, totalwar, heroes tarzı oyunlar)

    Evet bu bilgiler ışığında fikirleriniz nedir?







  • fz 21 i istanbul bilişim kusurlu urun odugu için satmıyor. yani hepsi degil ama kısmen problemli bi seri. sony avrupa da bu açıklamayı yaptı. ısınma vs cok derdi varmış. arastırınca gorursun.

    3 hafta once fz340e/b aldım. şuan verdiğim fiyatın altında bi fiyatla bi ust model istanbul bilişimde var. fz440

    yakışıklılık desen aynı yakışıklılığı baska markayı bırak vaio da bile goremedim. ve gorenler wow çekiyor. 15" ekran olmasına rahmen asus laptop ın yanında yarısı gibi. asus kocaman bi kasa yapmış nerdeyse. ama ölçtüm 7-8 mm ekran dar ama çok onemli degil. totalde cok cok zarif ve yakışıklı duruyor.

    7 saat surekli açık kaldıgını yani kullandıgımı soyleyebilirim. ısınmak nedemek hala ogrenemedim.

    250 gb hdd, 3gb ram ve toplamda 1500 mb(harici 512mb) ekran kartı destegi için bahsettiğin oyunlar için sorun çıkacagını sanmıyorum. oyunlarla ilgilenmem ama test için Need for Speed Pro Street kurdum canavar gibi. 758 ram ve 128 ekran kartlı amd 3400 masaustunde oynayamadım bu oyunu ben.

    saglamlık için youtube veya benzeri sitelerde hatta istanbul bilişimin sitesindede "vaio crash test" ler var.

    Ses zaten yok.

    yani 100-120 ytl ye daha kıy ve bu makineyi bulursan al. ben fz340 ından gayet memnunum sende fz440 dan memnun olursun.




  • Detaylı ve bilgilendirici cevabın için teşekkür ederim. Zaten başlığı açtıktan sonra forumda bu modellerin araştırmasını yaparken fz21xx serisinde problemlerden bahsedildiğini gördüm ve bu seçeneği eledim. Senin önerin de yeni alternatiflerimden biri oldu.

    Bu arada istanbul bilişimde makinelerle gelen işletim sistemleri hep ingilizce gibi görünüyor. Türkçe seçebilme sansı yok mudur? Ve bunun nedeni ne olabilir? Bilen var mı?
  • Benim 2000YTL param olacakta VGN-FZ38M almayacam.penryn işlemcili ve blu-ray disc okuyucusu var.Bi de baktım ki senin sölediğin rakamlarda tam.Cuk oturdu.
  • sitelerini incelediğinde tüm ürünlerde ingilizce ve türkçe işletim sistemi opsiyonlarını görebilirsin...


    quote:

    Orjinalden alıntı: Galathian

    Detaylı ve bilgilendirici cevabın için teşekkür ederim. Zaten başlığı açtıktan sonra forumda bu modellerin araştırmasını yaparken fz21xx serisinde problemlerden bahsedildiğini gördüm ve bu seçeneği eledim. Senin önerin de yeni alternatiflerimden biri oldu.

    Bu arada istanbul bilişimde makinelerle gelen işletim sistemleri hep ingilizce gibi görünüyor. Türkçe seçebilme sansı yok mudur? Ve bunun nedeni ne olabilir? Bilen var mı?
  • FZ340E/B'i ben de kullanıyorum. Şuan da üst versiyonları çıkmış. FZ38M Fiyat avantajı ile gerçekten tercih edilebilecek bir Notebook.
    Blu-ray'de bulunmakta. Bana kalırsa bu cihazı öneririm. Arkadaşlarda onay verecektir diye tahmin ediyorum
  • katılıyorum sana dostum


    quote:

    Orjinalden alıntı: rj45

    FZ340E/B'i ben de kullanıyorum. Şuan da üst versiyonları çıkmış. FZ38M Fiyat avantajı ile gerçekten tercih edilebilecek bir Notebook.
    Blu-ray'de bulunmakta. Bana kalırsa bu cihazı öneririm. Arkadaşlarda onay verecektir diye tahmin ediyorum
  • 2. el almak yerine de bu cihaz düşünülebilir. FZ11M eski bi cihaz... Garanti önemli!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rj45 -- 9 Mayıs 2008; 19:29:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Galathian

    Detaylı ve bilgilendirici cevabın için teşekkür ederim. Zaten başlığı açtıktan sonra forumda bu modellerin araştırmasını yaparken fz21xx serisinde problemlerden bahsedildiğini gördüm ve bu seçeneği eledim. Senin önerin de yeni alternatiflerimden biri oldu.

    Bu arada istanbul bilişimde makinelerle gelen işletim sistemleri hep ingilizce gibi görünüyor. Türkçe seçebilme sansı yok mudur? Ve bunun nedeni ne olabilir? Bilen var mı?


    turkçe işletim sistemi için 300-350 ytl fark var ist bilişimde. ama zaten lisanssız da olur dersen ing al sil ve hatta hdd yi bolerek biçimlendir git vista ultimate yahut xp kur. ben bastım formatı hdd yi biçimlendirip 2 yeboldum ve suan xp kullanıyorum. driverlara, ilk orjinal vistada windows klasorunun altında driver klasorunu yedekleyerek sahip olabilirsin. ayrıca internette de mevcut.


    ayrıca fz38 için tek artı ozellik blu-ray olması ki dusundugunde bunun şimdiyi bırak 2 3 seneye kadar kullanılabilir olması şüpheli. tek avantaj bu destekte film bulup izleyebilmen. yoksa haaa 25 gb kayıt der ve kaydedersen verini, 4.7 dvd ler bile kısa omurlu ve guvenilir değilken, bu blu-ray den ne kazanırsın bilmem.

    ayrıca ekran kartı 256 mb ve totalde 1024 u buluyor. ram 2 gb hdd 200 gb.

    fz 340 ise 3 gb ram 250 gb hdd ve 512 ekran kartı totalde 1500 mb ı buluyor. aralarında şu an 80 ytl fark var. dersen ki 1 gb ram alırım o paraya fz38 de 3 gb olur. ve 200 hdd zaten cok...

    bu durumda fz38 de blu ray ve fz340 a göre dusuk ekran kartı farkı kalıyor.

    karar sizin




  • Beyler, değerli tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Başlığı açtıktan sonra bu forumda ve netteki araştırmalarıma devam ettim. Ayrıca cihazları canlı görmek için Ankara Vatan, Mavi Bilgisayar, Cepa Teknosa ve Cepa'daki bir Sony bayiine gittim. Yaptığım araştırmalar sonucu fz serisindeki problemler, Sony'nin Avrupa ürünlerinde sorunlara rastlanması ve benim hangi modelin us hangi modelin eu olduğunu bilmemem, İst Bilişim hakkındaki spekülasyonlar ve gittiğim mağazalarda Sony'nin bir fz modeli hariç(o da sadece Vatan'da) 2000 ytl altında diğer modellerini bulamam sonucunda diğer bir incelemeye aldığım marka ve model olan Benq'nun S41 modelinde karar kıldım ve Ankara Vatan'dan nakit 2,134 ytl'ye aldım.

    Seçimimi etkileyen en önemli noktalar. bu cihazdaki muhteşem malzeme ve işçilik kalitesi, ekran komponentleri(ultra vivid ekran teknolojisi, ekran kartının nvidia 8600gs olması), srs dolby stereo ses sitemine sahip olması oldu. Diğer belirleyici noktalar ise santa rosa t7500 2.2 ghz işlemci, 2gb ram, hdmi çıkışı ve tüm bu özelliklere rağmen benzer düzeydeki rakiplerinden 500-600 ytl daha uygun fiyatı oldu. Ayrıca incelediğim testlerde de çok methediliyor. Ürünü aldıktan sonraki ilk izlenimlerim, ısınma sorunu olmaması, neredeyse ses diye bir olgunun olmaması, inanılmaz parlak ekran ve mükemmel ses kalitesi. Henüz oyun vs oynamadığım ve 3-5 programı bir arada çalıştırmadığım için performansını gözlemleyemedim. Cihazı incelemek isteyenler şu linkten faydalanabilirler:

    http://www.benq.com.tr/products/joybook/?product=1073

    Hepinize tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Umarım herkesin alışverişi gönlüne göre olur...




  • Ben fz440e/b aldım yeni.
    Vaio güzel makina,tasarımı çok şık,ve verdiği programlar çok orjinal.

    fz38 den tek eksik yanı bluray ama ekran kartı turbo cache 500 mb daha fazla ve harddisck 50 gb daha büyük ram de artı 1 gb. fiyatta 20 euro oynuyor.
    bilgin olsun diye yazıyorum.

    tercih senin...
  • arkadaşlar madem pc ler yeni pcmark05 kurup bi test edermisiniz ? skorunuz nedir bilelim.
  • eve gidince denerim turank,
    vista puanlarında en düşük 5 onu ram aldı. en yüksekte 5.9 vardı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: febastan

    eve gidince denerim turank,
    vista puanlarında en düşük 5 onu ram aldı. en yüksekte 5.9 vardı.


    fz340 ın vista performansıda 4.9 du.

    asus un 200 dollar pahalı bi modeli 9300 ekran kartlıydı galiba ve 2.4 işlemci ile performansı 3.9 du. baya gulmuştum. arkadaşla aynı anda almıştık. vaio işte bu dedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Galathian

    Beyler, değerli tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Başlığı açtıktan sonra bu forumda ve netteki araştırmalarıma devam ettim. Ayrıca cihazları canlı görmek için Ankara Vatan, Mavi Bilgisayar, Cepa Teknosa ve Cepa'daki bir Sony bayiine gittim. Yaptığım araştırmalar sonucu fz serisindeki problemler, Sony'nin Avrupa ürünlerinde sorunlara rastlanması ve benim hangi modelin us hangi modelin eu olduğunu bilmemem, İst Bilişim hakkındaki spekülasyonlar ve gittiğim mağazalarda Sony'nin bir fz modeli hariç(o da sadece Vatan'da) 2000 ytl altında diğer modellerini bulamam sonucunda diğer bir incelemeye aldığım marka ve model olan Benq'nun S41 modelinde karar kıldım ve Ankara Vatan'dan nakit 2,134 ytl'ye aldım.

    Seçimimi etkileyen en önemli noktalar. bu cihazdaki muhteşem malzeme ve işçilik kalitesi, ekran komponentleri(ultra vivid ekran teknolojisi, ekran kartının nvidia 8600gs olması), srs dolby stereo ses sitemine sahip olması oldu. Diğer belirleyici noktalar ise santa rosa t7500 2.2 ghz işlemci, 2gb ram, hdmi çıkışı ve tüm bu özelliklere rağmen benzer düzeydeki rakiplerinden 500-600 ytl daha uygun fiyatı oldu. Ayrıca incelediğim testlerde de çok methediliyor. Ürünü aldıktan sonraki ilk izlenimlerim, ısınma sorunu olmaması, neredeyse ses diye bir olgunun olmaması, inanılmaz parlak ekran ve mükemmel ses kalitesi. Henüz oyun vs oynamadığım ve 3-5 programı bir arada çalıştırmadığım için performansını gözlemleyemedim. Cihazı incelemek isteyenler şu linkten faydalanabilirler:

    http://www.benq.com.tr/products/joybook/?product=1073

    Hepinize tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Umarım herkesin alışverişi gönlüne göre olur...

    hayırlı olsun dostum güle güle kullan ama bence o fiyata fz38m yada fz440 gibi birşeyde alabilirdin ayrıca o sony shoplarda istanbul bilişimle ilgili söylenenlere pek inanmamak gerek bence çünkü geçen bende gittim kadın bana fz21m in fiyatını 2,450 ytl dedi niye bu akdar pahalı dedim kadın hemen sony bu bunun fiyatı budur bazı firmalar var onlar ucuza satıyorlar dedi bende ib mi dedim evet o sonynin en büyük kaçakçısı sadece kasa sony içi ne olduğu belli değil falan dedi bende dedim 2 hafta öncesine kadar sony vaia türkiye distrübitörüydü bu firma hadi onu geçtim ithal ürün getiriyorlar sanayi ve ticaret bakanlığının onayı, denetlemsi olmadan nasıl becerebilecekler bu işi dedim kem küm etmeye başladı sonra carrefourda bile 1,700 ytlye satıldı bu makina o da mı kaçak geldi deyince iyice köşeye sıkıştı biz sadece aracıyız ne fiyat belirlerse o fiyattan satarız demeye falan başladı
    Ama neyse dotum tekrar hayırlı olsun sorunsuz sıkıntısız kullanırsın inşallah
    Bunlarda senin makinenin test sonuçlarıymı ben pek anlamam ama anlayan arkadaşlar yorumda bulunu belki
     Hangi Vaio?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Galathian

    Beyler, değerli tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Başlığı açtıktan sonra bu forumda ve netteki araştırmalarıma devam ettim. Ayrıca cihazları canlı görmek için Ankara Vatan, Mavi Bilgisayar, Cepa Teknosa ve Cepa'daki bir Sony bayiine gittim. Yaptığım araştırmalar sonucu fz serisindeki problemler, Sony'nin Avrupa ürünlerinde sorunlara rastlanması ve benim hangi modelin us hangi modelin eu olduğunu bilmemem, İst Bilişim hakkındaki spekülasyonlar ve gittiğim mağazalarda Sony'nin bir fz modeli hariç(o da sadece Vatan'da) 2000 ytl altında diğer modellerini bulamam sonucunda diğer bir incelemeye aldığım marka ve model olan Benq'nun S41 modelinde karar kıldım ve Ankara Vatan'dan nakit 2,134 ytl'ye aldım.

    Seçimimi etkileyen en önemli noktalar. bu cihazdaki muhteşem malzeme ve işçilik kalitesi, ekran komponentleri(ultra vivid ekran teknolojisi, ekran kartının nvidia 8600gs olması), srs dolby stereo ses sitemine sahip olması oldu. Diğer belirleyici noktalar ise santa rosa t7500 2.2 ghz işlemci, 2gb ram, hdmi çıkışı ve tüm bu özelliklere rağmen benzer düzeydeki rakiplerinden 500-600 ytl daha uygun fiyatı oldu. Ayrıca incelediğim testlerde de çok methediliyor. Ürünü aldıktan sonraki ilk izlenimlerim, ısınma sorunu olmaması, neredeyse ses diye bir olgunun olmaması, inanılmaz parlak ekran ve mükemmel ses kalitesi. Henüz oyun vs oynamadığım ve 3-5 programı bir arada çalıştırmadığım için performansını gözlemleyemedim. Cihazı incelemek isteyenler şu linkten faydalanabilirler:

    http://www.benq.com.tr/products/joybook/?product=1073

    Hepinize tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Umarım herkesin alışverişi gönlüne göre olur...



    inşAllah hayırlı bi tercih yapmışsındır. okadar ugrastırdın bizi sony sony diye diye.

    ama bakıyorumda fz340 yahut 440 bu pc den cok daha iyi duruyor. keşke ozellikleri birebir karşılaştırsaydın. nesi var + olarak ?




  • Ben de hayırlı olmasını umarım. Öncelikle puanlamalara gelecek olursak;

    PCMARK05: 5172(umarım doğru uygulamışımdır süreci)

    Vista:

    - İşlemci: 5.1
    - Bellek: 4.8
    - Grafikler: 5.9
    - Oyun Grafikleri: 5.3
    - Birincil Sabit Disk: 4.9

    Neden Vaio'nun FZ serisi yerine Benq S41 tercih ettiğime gelince; öncelikle FZ340 ve 440 teknosa, vatan, mavi bilg., ve Sony yetkili satıcısında yoktu. Sadece İst Bilişim'de vardı. Çıplak gözle görüp inceleyemediğim bir ürün almak istemedim. Ayrıca İst Bilişim hakkında okuduğum kimi yorumlar midemi bulandırdı. Vista'sı Türkçe değildi. Bu forum dahil birçok yerde FZ serisinin kimi modellerinde sorunlar olduğu ve bunu Sony'nin de kabul ettiğinden bahsediliyordu. Avrupa pazarı için üretimin genelde sorunlu ABD pazarı için üretilenlerin sorunsuz olduğu yorumlarına rastladım. Hangi ürün ABD için hangisi AB için üretilmiş, ayırt edecek durumda değilim. Yani beni caydıran birincil başlık "güvensizlik" oldu. İkinci konu ise Vatan'da gördüğüm farklı bir FZ modeli ile S41 arasında inceleyerek kıyas yapabilme imkanımdı. Bu kısım göreceli ama sanki Benq'nun kasa-klavye-ekran malzeme ve işçilik kalitesi daha iyi gibi geldi bana. Üstelik daha sağlamlık hissi veren ve estetik bir görüntüsü vardı. Ayrıca okuduğum birkaç incelemede(profesyonel incelemeler)S41 epey methediliyordu.

    Teknik özellikleri kıyaslayacak olursak Benq'nun artıları;(bilebildiğim kadarıyla)
    1)Daha iyi işlemci
    2)Daha iyi ekran kartı
    3)300 gr. daha hafif
    4)Daha kompakt bir yapıda(14.1")
    5)Lamine alüminyum kasa
    6)Tahminen fiyat(İst Bilişimden başka yerde fiyatını göremedim zira)

    FZ 340 ve 440'a göre eksileri;
    1)90 gb daha az kapasiteli hd(zaten 120 gb harici harddiskim var)
    2)3gb yerine 2gb ram(istersem 60-70 ylt vererek 4 gb yapabilirim)
    3)Marka prestiji

    Benzer üstün özellikleri de var;
    1)Vaio'da X-Brite, Benq Joybook S41'de Ultra Vivid ekran teknolojileri(S41 artı olarak 16 ms tepkime süresine sahip)
    2)Gelişmiş ses ve hoparlör teknolojileri(uzun isimleri var)
    3)HDMI çıkışları

    Sony elbette mükemmel bir marka. En az herkesin evinde Sony'nin bir ürünü vardır sanırım. Ve elbette notebook serisi olan Vaio'lar da çok iyi ürünler. Ama Sony kimin yetkili satıcı olduğu karmaşasını, fiyat karmaşasını ve ABD için iyi ürün-Avrupa için sorunlu olabilen ürün gibi kimi olumsuzlukları gidermeli. Zira Vaio almaya hazır bir tüketici olarak ve listemin ilk üç sırasını onlardan oluşturan bir tüketici olarak benim temel cayma sebeplerim bunlar oldu. Yüksek fiyat ödeyip alacağım bir ürünün sorun çıkarabilme potansiyelinin yüksek olması ve sorun çıkarsa iyi hizmet alamayacağım endişesi(forumdaki topiclerde okuyabilirsiniz) beni vazgeçmeye sevketti. Yoksa işlemci 2.2 yerine 2.0 olmuş, 300 gr. hafif olmuş gibi şeyler pek de önemsediğim ve fark yaratıcı şeyler değil.

    Belki de ben biraz eski kafalı ve çok huyluyum. Kimbilir?:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 11 Mayıs 2008; 6:06:35 >




  • Eyvallah saolasın. ben ist bilişimden fz340 aldım ve gayet memnunum. benimde ilk tercih sebeplerimin başında bir marka olması iki youtube da ve ist bilişim sitesinde izlediğim "vaio crash test" i idi. dayanıklılık testi hakkaten adamın aklını uçurur cinstendi.

    Tekrar hayırl olsun diyorum.

    ve buda benim PCMark05 test sonucum
     Hangi Vaio?
  • Hocam hayırlı olsun.
    Ben de çok sıkıntı çektim,her tarafı incik cincik ettim.
    nette bir sürü şeyler yazılıp çiziliyor hepsine kulak asarsak hiç bir ürünü alamayız.
    aha şimdi bir wireless modem alcam yine şaşırmış durumdayım,biri öyle diyor biri böyle : )
  • arkadaşım o ürünlerin artık üretimi bitti, ben senin yerinde olsam yeni penryn işlemcili sz serisinden sz740n3 modelini alırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.