Şimdi Ara

Hani Allah yok ya ? Din de doplumu düzenlemek için uydurulmuş kurallar ya ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
4
Favori
8.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir konu açmaktaki amacın nedir? Dininde üstün olacağını mı düşünüyorsun? Birilerine doğru bildiğin şeyi anlatınca sevap kazandığını mı düşünüyorsun? Başka birisi donanımhaber dinine inanıyorum bizim dinimiz çok güzel gel dese vereceğiniz tepki ne olacaktı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukken herhangi bir din kitabında anlatılan "ibretlik" hikayeleri merak ve hayretle dinler şaşkınlık içinde kalırdım. Korkuyla karışık bir hayranlık duyardım anlatılanlara...



    Diğer yandan islamın öyle bir anlatılışı vardı ki (sürekli cehennemde başımıza geleceklerin anlatılması ve cennete gitmenin neredeyse imkansız gibi görünmesi), çoğu gece kabuslar içinde uyandığımı bilirim. Psikolojim bozulmuştu. Müslüman olmayan herkese sebepsiz yere düşmanlık besliyordum. Diğer taraftan cehenneme gidebilirim endişesiyle inşallah ergenliğe erişmeden ölürüm (bluğ çağına erişene kadar tüm çocuklar günahsızdı - cehenneme gitmeyeceklerdi) diye düşüncelere kapılmıştım.



    Zaman içinde İslami kitaplar dışında da kitaplar okumaya, merak ettiğim konuları araştırmaya başladım. Tarih, antropoloji, sosyoloji, biyoloji, evrim, coğrafya, felsefe vs.



    Bunları okudukça, farklı kültürlerle tanıştıkça, farklı dinleri, düşünce akımlarını gördükçe, dünyaya farklı açılardan bakınca, çocukluğumda anlatılan şeyler o kadarda ilgi çekici, hayret verici gelmemeye başladı. Dahası hayattaki her olayın, her olgunun doğal bir açıklamasının olabileceğini gördüm.



    Dinlerle ilgili temel sorular?



    1. Herşeye kadir olan Allah, neden insanı yarattı? Herşeyi bilen Allah neden bizi Cennet-Cehennemle sınıyor? Kimin cennete kimin cennete gideceği zaten belliyken, cehemmende yakmak için neden Ateistleri yaratıyor? Yada 1 milyar müslümana karşın 5 milyar cehennemliği neden yaratıyor?

    2. Herkesin aklı ve seçme şansıyla İslamı bulabileceğı dolayısıyla islamı seçmiyorlarsa cehenneme gitmeyi hakediyorlar şeklinde yorumluyorlar 1. soruyu. Bu durumda şöyle bir soru geliyor. Dünya üzerindeki tüm dinler hatta aynı dinin 3-5 kişinin takip ettiği bir tarikatı bile tek gerçek iman edenin kendileri olduğunu iddia ediyor ve diğerlerinin cehenneme gideceğini söylüyorlar. Peki diğer insanları kendi dinimizi araştırıp seçmemekle suçluyoruz ama içinizden kaçınız "acaba gerçek din islam olmayabilir ben gidip diğer dinleri de bir araştırayım" diye bir düşünceyi aklından geçiriyor? Bu durumda Portekizin bir köyünde doğan bir hristiyan çocuk neden hristiyanlığın yanlış olduğunu düşünsün?

    3. İslam evrensel bir din deniyor ama Kuran'da ki ayetlerin çoğu sadece ortadoğu coğrafyasının şartlarına göre düzenlenmiş. En bariz olanı orucun durumu. Yani kutuplara yaklaştıkça kurandaki tanımıyla oruç tutmak imkansız hale geliyor.

    4. Kuran da hiç kimseyi ilgilendirmeyen sadece Muhammed'in şahsi işleriyle ilgili bir çok ayet var. İnsanlığa indirilmiş bir kitapta Muhammed'in savaşta ne kadar ganimet alacağı ile ilgili ayetlerin olması akıllarda soru işareti bırakıyor.

    5. Cihat konusu. Dinde zorlama yoktur ama islamı yaymak için "Allah yolunda kan dökebilirsiniz". Kılıç zoruyla müslümanlık. "Allah için savaşa" sloganı hala çok popüler ve bana Allah ve savaş, öldürmek kelimelerinin yan yana gelmesi çok anlamsız geliyor.

    6. Dünyanın düz olduğunun iddia edilmesi, dünyanın yaşının yaklaşık 6000 yıl olması, dünyanın 6 günde yaratılması, evrime inanmıyorum ama biyoloji araştırmalarında kullanıyorum :) gibi bilimsel gerçeklerle çelişen ayetler ve/veya bunların yorumları

    7. Muhammed doğduğunda ve daha sonra yaptığı iddia edilen mucizeler hakkında islamın din kitapları dışında hiçbir kayda rastlanamaması. Örneğin Muhammed'in ayı ikiye bölmesi olayı. Eğer ay gerçekten ikiye bölündüyse dünyanın her yerinden görülmüş olması gerekir. Bu durumda dünyanın diğer yerlerindeki medeniyetlerin bunları kaydetmiş olması gerekir. Örneğin insanlık tarihinin en kapsamlı tarih kayıtlarını tutan (nehir taşmalarını, festivalleri vs otun bokun herşeyin kaydını tutan) Çinliler neden böyle inanılmaz bir olaydan hiç bahsetmez? (Örneğin Biz türklerin tüm tarihini çin kayıtlarından biliyoruz.)

    8. Dünyada cinsel ilişki ve içki cehenneme gitme sebebiyken, cennette vadedilenin de şaraplar akan ırmaklar ve onlarca huri olması çok komiktir.



    Aklıma daha çok başlık geliyor ama yoruldum yazmaktan.



    Kimseye sataşmak, polemik yaratmak gibi bir niyetim yok. Kim neye inanıyorsa ona inansın.



    Yalnız şu bir gerçek ki bir yaratıcı olsa bile bu tanrının bugüne kadar gelmiş geçmiş dinlerde anlatılan tanrılarla hiçbir alakası yok. Bize anlatılan herşey yalan.

    Dünya da krallıklar kurulmaya başlandıktan sonra değişmeyen bir kural vardır; kaynakların %90'ını halkın %10'luk bir kesimi kullanırken geri kalan %10'luk kaynakla halkın %90'ı yaşamak zorunda bırakılmıştır. Halkın çoğunluğunu oluşturan bu %90'lık kesim açlık, sefalet, baskı ve zulüm içinde acılar içindedir. Dinler, bu insanlar isyan edip haklarını almaya kalkışmasınlar diye öte dünyada sonsuz mutluluk vaadiyle %10'luk zengin kesim tarafından uydurulmuş/kullanılmış/yaşatılmıştır. İşin özeti budur aslında. Bugün de değişen birşey yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chepni21

    O iş öyle değil yanlız.Şöyle düşün. Sen ve ben aynı denizin içindeyiz:

    Ben derine yakınım inşallah sen de yüzeydesin. Yukardan bakıyorsun etrafına senin gibi olan çok! Tabii normal geliyor. Ama derine bakınca bize BAKABİLİYORSUN içinden geçiriyorsun "şunlara bak ne kadar da aptallar onlar Allaha inanıyor boş yere ibadet ediyorlar felan diyorsun" Sen kafanın içinde rahatsın tabii Allah yok sana göre günah yok haram yok felan bizde malız tabii sana göre... Amma kafanı denize sokmadan denizin içini göremezsin be kardeşim. Sen bizi görmüyorsun bize bakıyorsun.

    sen batmışsın milleti de yaninda suruklemeye calisiyorsun. 2 gram beyninle sorgulama bekleyen yok senden.

    not: okumayin kendini baskalarindan ustun sanan acinasi mahlukat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chepni21

    Ben onların dilinden konuşmaya çalışıyorum kardeşim.

    Anladım kardeş konu güzel ama konu başlığı TDK'ya uygun değil bence benim verdiğim örnekle veya başka bir şekilde değiştirin tabiki son karar sizin sizi zorlayamam

    Yanlış yazımdan bahsederken yanlış yazım yapıyorsunuz TDK'ya" değil "TDK'ye"

    Thank you for your correction :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bi cahilsin sana atlatırım da üşeniyorum gidip az sinirbilim oku cahil moron :)
  • penguinn kullanıcısına yanıt
    Nefsimi terbiye ettiğimi söylersem zaten etmediğimin bir göstergesi olur. Ben seni tanımıyorum doğrudur seni senin yazdıkların kadar tanıdım buna göre kendimce yorumlar yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • penguinn kullanıcısına yanıt
    Camiiye gittiklerinde, yaşlı insanların halini gördüklerinde korkacakları şey ALLAH tan önce kendi sonları olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Tam manasıyla anlamak farklı şey kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlara şeytan oyuncağı dediğine göre. Ne buldun da öyle oldu söyle bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Size acıdığımdan buradayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaelf7 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sorularını din bölümünde sorarsan daha net cevaplar alabilirsin. Ben hepsini anlayabiliyorum ama kendime açıklayacak kadar güvenmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chepni21 -- 14 Ekim 2017; 11:24:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah değerli görüşünüz ve iltifatınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titreyerek namaz kılan amcalar inanıyor ki namaz kılıyor? Ee inanıyorlarsa ne olmuş? İnanmasalar zaten İslam diye bir şey olmayacaktı, bunu var eden şey kendi inançları zaten. Herkes bir şeylere inanabilir ya da inanmaya da bilir. İnanç bir şeyin kanıtı mıdır, kesinlik midir? Bu boş konuyu niye açtın? Zira ben okunmaya değer hiçbir şey göremedim konuda. Bir şey anlatmamışsın. Sadece boş boş yazmışsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Ekim 2017; 12:0:50 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Namazını rahat kılamayan bir kimse yüksek ihtimal zamanında pek çok günah işlemiştir. Eğer başlangıcı doğru yapıp ibadeti son anlarınıza bırakmazsanız sonunuz da Allahın izni ile rahat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chepni21

    Namazını rahat kılamayan bir kimse yüksek ihtimal zamanında pek çok günah işlemiştir. Eğer başlangıcı doğru yapıp ibadeti son anlarınıza bırakmazsanız sonunuz da Allahın izni ile rahat olur.

    Yav hee hee

    Belki de bir hastalığı vardır, belki de yaşlı olduğu için ayakları zor tutuyordur, belki de iştahsızlığı sebebiyle vücut direncini kaybetmiştir.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Şûrâ Suresi 30. Ayet/25. Cüz



    وَمَٓا اَصَابَكُمْ مِنْ مُص۪يبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ اَيْد۪يكُمْ وَيَعْفُوا عَنْ كَث۪يرٍۜ



    Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir; kaldı ki O bir çoğunu da bağışlar.



    Kur'an-ı Kerim Android Mobil

    T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Kendi vücuduna kötü davranmak ona iyi bakmamakda kötü bir şeydir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chepni21 C kullanıcısına yanıt
    Ben İslamiyet dahil herhangi bir dine mensup olan ve dini inancı olan biri değilim. Bana boşu boşuna Arap masallarını anlatmana gerek yok. Beni böyle komik komik yazılarla da ikna etmene imkan yok. Anca kendinle dalga geçtirirsin. Neyse tartışılacak biri olmadığın anlaşılıyor. Daha ne yazdığından ve benim sana ne anlattığımdan haberin bile yok. Blokluyorum.
  • Chepni21 C kullanıcısına yanıt
    Ağam sen bizimle eğlenirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.