Şimdi Ara

HARARET DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
26.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Sıcak havalar yüzünden hararet yapan bir araba motoru istop edilir mi rölantide mi bekletilir?

    Sinop'a gittiğimizde neredeyse arabada ki 5 akraba birbirine giricekti dağdan yukarıya doğru çıkıyoruz hararet yükselti çektik gölgeye bekliyoruz biri diyor istop et biri diyor etme yan taraf uçurum bi kavga çıksa aşağı bile atarlar birbirlerini

    Ben istop etme taraftarıyım motor rölantidede belli bir ateşleme yapıcak ve bir ısı kazanıcak bu şekilde motorun ve suyun soğuması daha uzun sürer diye düşünüyorum.

    Motor ısındıktan sonra(ister 50 derece, ister 120 derecede olsun) kontağı kapattığınızda devirdaim çalışmaz. Su dolaşmadığı için motorda hapsolan su daha da ısınacaktır. Aracımda takılı olan kontaktan bağımsız hararet göstergesine göre en az on derece artış garanti.

    Sınırlarda bir sıcaklığa ulaştıysa silindir kapak contası, kapağın eğilmesini önlemek için sigorta vazifesi görerek yanar. Bu yüzden rölantide suyun dolaşımını sağlayarak soğutmak daha iyidir.




  • hayatimda bir kere boyle bir durumla karsilastim. Aracin harareti yukseliyordu yavas yavas bende bostanci sanayiye cok yakin biryerdeydim. Sanayiye girip baktirayim dedim. Tam sanayi girişinde kaputtan duman cikmaya basladi bende hemen sağda uygun biryere çektim araci ve stop ettim. O an yanimdan bir usta gecti ve klimami acmami soyledi. Araba daha cabuk soğur demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum ama ben duyduğumu söyledim sadece.
    Bu arada araç e39 5.20 idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 11 Aralık 2014; 1:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk havalarda harareti yükselen motoru rüzgarı kullanarak soğutmayı deneyebilir miyiz? Mesela -tavsiye edilmese de- vitesi boşa atıp arabayı akıtarak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Soğuk havalarda harareti yükselen motoru rüzgarı kullanarak soğutmayı deneyebilir miyiz? Mesela -tavsiye edilmese de- vitesi boşa atıp arabayı akıtarak?

    Sıcak havada bile rüzgarla soğutulabilir. Mesela yazın trafikte yükseliyorsa yol rahatladığında ilk rampada vitesi boşa alıp devam edebilirsiniz. Radyatörden geçen hava soğumayı kolaylaştırır.

    İlk mesajda yazan gazdan çekip viteste gitmek, özellikle yeni araçlarda, daha avantajlı olabilir. Çünkü motor tekerden güç aldığında krankın dönme hızı kadar devirdaim de dönecektir ve suyun daha hızlı dolaşmasını sağlayacaktır.

    Yol müsaitse devam ederek soğutma yolunu tercih ederim. Trafik sıkışıksa kenara çekerek bekleyebilirsiniz.

    Klimayı bilmiyorum ama kaloriferi açtığınızda soğutma sistemini soğutmak için iki tane radyataör çalışmış olacak. Yazın içeride biraz yakabilir ama hararetin daha fazla yükselmesini engeller.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.