Şimdi Ara

Hardisk Markaları ve Kullanımı Altın Kural Ve Açıklamalar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
8.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FuLL__MaNiAc

    Arkadaşlar WD cavier black 1TB FaLLs aldım, bugun elime geçer..sizlere birkaç sorum olucak yanıtlarsanız sevinirim..
    Benim Pcde şuan 200 gb 3 bölüm halinde tamamen dolmak üzere olan seagate barracuda 7200.8 harddiskim var ve bu harddiski o kadar dengesiz kullandım ki dosyalar darmadağın...bu dosyaları resimleri mp3leri falan arşiv şeklinde düzenlemek istiyorum bu konuda kullandığınız bildiğiniz programlar varsa önerirmisiniz?..

    Diğer bir konu ise 1TB lık belleği sistemin kurulacağı harddisk olarak kullanacağım bunun için WDyi bilgisayara master olarak bağlamam gerekli ancak şuan sistemde takılı olan Harddisk de master durumda bu bi sıkıntı yaratır mı?WDyi master olarak bağladıktan sonra sistemi WDye kurup seagateyi depo olarak kullanmam için pcye format atarken C:yi silip Wdyi biçimlendirip böldükten sonra Wdye kurmayı düşünorum yanlış düşündüğüm bi yer var mı?
    Yardımız için şimdiden Teşekkür ederim...



    Artık yeni bilgisayar ve işletim sistemlerinde master slave önemi yok. Biostan hangi diskin başlangıç diski olacağını seçebilirsin.
    Direk kasanı açıp hddyi bağla. Daha sonra hangi işletim sistemini kuracaksan direk bilgisayarı cd veya dvd ile başlat. Zaten kurulumdan önce hddler ile ilgili seçim ekranı karşına çıkacaktır.
    eğer xp kuracaksan el ile ayırmak istediğin sürücülerin boyutlarını girmen gerekecektir. Win7 kuracaksan zaten daha kolay, resimli pencere açılır ve mouse de aktif durumdadır, oradan istediğin gibi bölümleyebilirsin.
    Daha sonra hangi bölüme kuracaksan yine aynı ekranda bir ntfs format atıp direk windowsunu kurabilirsin. Windows kurduktan sonra da yeni harddiskin bölümlediğin ancak formatlamadığın kısımlarına windows üzerinden format atarsın. Yalnız özellikle dikkat etmen gereken, windowsu kurmadan önce, harddiskin bütün kullanılabilir alanını bölümlediğinden emin ol. Eğer bölümlemediğin alan kalırsa windows bu alanı göremez, daha sonra windows harddiskimin tamamını görmüyor, diye başlık açarsın forumda Eğer alanın tümünü bölümlediğinden eminsen windows kurduktan sonra windows üzerinden diske sadece sağ tıklayıp formatlaman gerekir. Eski diskindeki yedeklerini de bu formatladığın bölümlere aktarıp eski diskine de windows üzerinden bir güzel format çekersin olur biter Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 5 Ocak 2010; 18:52:59 >




  • yardımın için tşklerimi sunarım..harddiskim az önce elime geçti birazdan işlemlere balşıcam inş bir aksilik çıkmaz...iyi forumlar..
  • 1 TBLIK CAVİAR GREEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM 2. HDD OLARAK.ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOSUNUZ.ŞUANKİ HDD SEAGATE VE SESSİZ YENİSİNİNDE SESSİZ OLMASINI İSTİYORUM...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: principino

    1 TBLIK CAVİAR GREEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM 2. HDD OLARAK.ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOSUNUZ.ŞUANKİ HDD SEAGATE VE SESSİZ YENİSİNİNDE SESSİZ OLMASINI İSTİYORUM...


    Samsung Ecogreene de bakabilirsin. fiyatı biraz daha düşüktür..
  • quote:

    bu durumda yeni olması lazım aslında...
    son sipariş verdiklerin geldi mi bu arada?


    neden aslında çokta düşük değil son yaptığım testlere baktınmı diğer konuda.

    son siparişlerde gelmedi daha beklemedeyiz
  • hdtune ile test ettiğimde ultra dma crc error count warning sarı ile gösteriyor bu nedemek arkaadaşlar?
  • Ultra DMA CRC error count hatası bende de var.Uyarı açıklamasında bağlantı kablosunda bir sorun olabilir gibilerinden bi açıklama var.Bu uyarıyla ilgili bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen.
  • sizin hdd nin markası nedir hocam?bendeki samsung 750gb lik bir model
  • Benim hdd Seagate.HD tune da healt kısmında bu uyarı var.Bi ara ide kablosunu değiştirip tekrar bakıcam.Değişen bişey olursa problem kablodan kaynaklanıo demektir.
  • Evet kabloyu değiştirdim ama aynı uyarı devam ediyor.Ama current ve worst değerleri birbirine çok yakın olduğu için büyük bir sorun değildir herhalde diye ümit ediyorum.Zaten yaptığım benchmark ile hd tune sayfasındaki benchmark değerleri tutuyor.

     Hardisk Markaları ve Kullanımı Altın Kural Ve Açıklamalar


     Hardisk Markaları ve Kullanımı Altın Kural Ve Açıklamalar




  • peki hocam benim merak ettiğim bir konu var. özellikle segatelerde NCQ die bir olay var bu sadece seagatelerdemi var? yok diğer markalar içinde geçerlimidir. ve nedir bu olay ?
  • aklıma gelmişken bi sorum daha olucaktı jakabo hocam. elimde 3 adet samsung 160gb sata 2 hdd vardı. biri sistem diğerleri depo hesabı. bir gün yanlışlıkla kasayı sert bir şekilde yan düşürdüm bilgisayarı korkarak açtım korktuğum başıma geldi depo olarak kullandığım hddlerin 1.den ses bile gelmiyordu, bağlantı vidalarını söküp elime aldığımda motorunun bile çalışmadığını fark ettim söküp çekmeceye attım malesef...

    diğeri ise ve en kötüsü, ben catia kullanıyorum ve bütün çizimlerimin en önemli yedeklerin olduğu depoyu çıkarıp harici bir hdd kutusu yapıp yanıma alayım dedim. hddnin vidaları söküp kasanın şasesinin üstüne koydum (içine) o sırada bizim mühendis arkadaşların biri çizim istedi bende emanet bilgisayarı açayımda veriym dedim. açmamla hddnin altından dumanlar çıktı tabiki gitti herşey. altındaki bordun üstünde bir entegrenin kömür olduğunu gördüm.

    şimdi diyorumki motoru ölü olanın bordunu çıkarıp yanan hddye dikkatli bir şekilde taksam çalışırmı acaba ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemil27

    aklıma gelmişken bi sorum daha olucaktı jakabo hocam. elimde 3 adet samsung 160gb sata 2 hdd vardı. biri sistem diğerleri depo hesabı. bir gün yanlışlıkla kasayı sert bir şekilde yan düşürdüm bilgisayarı korkarak açtım korktuğum başıma geldi depo olarak kullandığım hddlerin 1.den ses bile gelmiyordu, bağlantı vidalarını söküp elime aldığımda motorunun bile çalışmadığını fark ettim söküp çekmeceye attım malesef...

    diğeri ise ve en kötüsü, ben catia kullanıyorum ve bütün çizimlerimin en önemli yedeklerin olduğu depoyu çıkarıp harici bir hdd kutusu yapıp yanıma alayım dedim. hddnin vidaları söküp kasanın şasesinin üstüne koydum (içine) o sırada bizim mühendis arkadaşların biri çizim istedi bende emanet bilgisayarı açayımda veriym dedim. açmamla hddnin altından dumanlar çıktı tabiki gitti herşey. altındaki bordun üstünde bir entegrenin kömür olduğunu gördüm.

    şimdi diyorumki motoru ölü olanın bordunu çıkarıp yanan hddye dikkatli bir şekilde taksam çalışırmı acaba ?




    oncelıkle durumuna uzuldum ayrıca catia gibi zor bir çizim programını kullanabilmen hosuma gitti bu programları doğru durust kullanabilen az kişi mevcut.
    samsung kartların uzerınde zaten 2 parçada yanma meydana gelır o dusmeden dolayı olması yuksek.tahmını soyluyorum yanan parca motoru besleyen acık kahverengi direnç olmalı dusme anında bi durum olmuş olabilir yada kısadevre yapmışolabilir.evet soyledıgın mantıklı kartı sağlam olan diskin kartını cıkarıp bozuk olana tak ama dumanlar cıktı diyosun inşallah motoru yanmamıştır.sen soyledıklerını bı yap bakalım sonra yıne buraya yazarsın eğer olmazsa yıne yardımcı olmaya çalışırım tamam mı arkadasım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakabo_ist -- 15 Ocak 2010; 22:31:44 >




  • ayrıca ncq dan bahsetmmıssınız sizin daha iyi anlayacagınız sekılde olarak kısaca bahsedeyım.hdd okuyucu kafasının plakaya en yakın bolume veriyi kayıt edıp okuma anında okuyucunu kafanın verıye daha cabuk ulaşması demektır.
    NCQ destegi 8 mb cache belleli disklerden sonra tüm markalarda mevcuttur fakat bu özelliğin en iyi verim alabileceğiniz disk markası snc,hp ve seagatedir gözle görulur bir fark vardır diğer marka denemelerimde performans dususu gözlemledim.seagte bunların içinde en ucuzu olan ama son 1 senedir segateye ne olduysa kalitesiz mal üretmeye başladı inşallah bu durumu ileride düzeltir.

    ayrı bir konu olarak samsungdan bahsetmek istıyorum.
    SAMSUNG 1.5 tb 5400 32mb hdd alırken kore malımı çin malımı olduğuna dikkat edin aralarında biraz kalite olarak bıraz fark var.netten alışveriş yaparken sıfır veya ikinci el olsun disk motorunun ortasındaki motor susturucu contası pirinç(sarı) malzemeden ise kore malıdır.eğer metalik kapak gibi duruyosa çin malıdır.ama tavsiyem kore malını almanız aralarında biraz performans farkı var.çin malı hdd süreklilik olarak 80 mb/sn yazarken kore malı 94mb/s veri aktarımı sağlayabiliyor.eğer içlerinde taiwan malı olanı bulabilirseniz çok şanslısınız demektir.110mb/s ile benım favorimdir elimde aynı modelden 20 tane olmasına rağmen ve hepside farklı yerlerden alınmasına rağmen sadece 1 tane taiwan malı elimde mevcut.kore malindan daha kalite üretilmiş ama piyasada bulunmuyor.sanırsam belirli adet taiwana yaptırdılar.fiyatta anlaşılamadığı için taiwana yaptırmıyorlar yada kendilerinden kaliteli ürettikleri için üretimini taiwandan çektiler.tahmini düşüncem bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakabo_ist -- 15 Ocak 2010; 22:52:45 >




  • walla hocam dün elime taktım strec eldivenleri ilk önce başladım boardlarından değiştirdim hevesle gidip taktım ama tık yok. bende üst kapağını açtım plakalarını çok dikkatli bir şekilde söktüm motorları değiştirdim tekrar dikkatli bir şekilde toplayıp kapattım sonuç TIK yokkkkk sinirden pencereden aşşağıya attım...
    verdiğin bilgiler için sağol ağa bilmiyordum bu ncq olayını bilmiyordum. peki ağa senden bi ricam olucak bana tavsiye et bu catia benim hayatım ki artık yemin ettim her hafta sonu yedek cd veya dvd neyse alıp kaldırıcam bana ders oldu. peki bana önereceğin hdd ne hocam parası önemli değil taş gibi olsun taşş...




  • sana önerebileceğim disk darbelere dayanıklı olsun dıyosun.
    1. snc marka olan araştırırsan bir kaç firmada var.biraz pahalıdır ama harbi taş gibi disktir.
    2.hitachi marka 500 gb a kadar olan modellerini öneriyorum.fiyatı gayet normal tozun topragın pisliğin içinde çalışır.
    hatta bir gun evden cıkarken montun cebıne koymustum dıskı merdivenlerden inerken disk cebımden fırladı taklalar atarak aşağı kadar indi bi kat bi aldım dedım tamam bu pert oldu bı baktım kartın uzerı ezilmiş düzşerken merdivenin keskin kenarına carpmış heralde neyse verimi kurtarmak için baska aynısından olan kartı söktum taktım sorunsuz çalıştı verımı aldım.tekrar kartı sokup.hdd yı yedek parça olarak dolabıma kaldırdım.

    ama sen catia için kullancam diyosun al bi 16 gb lık flash bellek 65 lira ya cizim ler haylı haylı sığar
    1.ocz atv modeli
    2.corsair voyager.
    3.sandisk cruzer

    bende ocz nin atv suya dayanıklı modelı var 7 aydır sorunsuz kullanıyorum nerelere kaç kere suya dusurdum bir sorun yok dediğim gibi flashbellek kullan sen hem daha portatif olur.




  • iki adet western digital caviar black 500 gb hdd'im var.bir arkadaşın hdd'indeki verileri kurtarmak için rica etti kartlarını değiştirdik (arkadaşınki 1 TB wd caviar black bendekiler 500'lük wd caviar black) neyse işe yaramadı.geri kendi hdd'lerimin kartını taktım.

    ne olduysa hdd'in birisi çok garipleşti win7 kurması 1 saat sürdü işletim sistemini açması 10-15 dakika.ama diğerinde bir sorun yok.hdtune testi yaptım sorun çıkaran hdd'e sonuç bu

    4 farklı sata kablosuyla farklı sata girişlerinide denedim yine sonuç aynıydı.

     Hardisk Markaları ve Kullanımı Altın Kural Ve Açıklamalar


    wd'in kendi sitesinden programı indirdim diski sıfırlamak içi o da bu hatayı verdi her iki disktede.


     Hardisk Markaları ve Kullanımı Altın Kural Ve Açıklamalar


    ne oldu bu diskin birine kartı söküp takmaktan böyle birşey olurmu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 17 Ocak 2010; 2:36:23 >




  • arkadaşlar 1tb caviar green aldım diski taktım.disk yönticisinde diski başlat var tıklayınca mbr ve gpt seçenekleri çıkıyor hangisini seçmeliyim...
  • benım mesajlarımı kim siliyor bilmıyorum ama hiçde iç açıcı seyler soylemıyorum onun hakkında.ya bana garazi olan biri var yada buranın reklam krıterlerıne uymayan marka ve satış yeri söylediğimden dolayımıdır nedir.100 mesajken 97 dusmus ben yazıyorum moderatormu artık kim siliyosa siliyo ayıp ya.
  • senin gibi bilgi sahibi olanları çoluk çocuğun eline verilen yetkiler ile sayelerinde yok ediyorlar.forum bu yüzden kalitesizleşti her taraf hayırlı olsun güle güle kullan ve yanlış bilgilere sahip olan basit kullanıcılar ile doldu.anakart bölümünde asus rampage gene adlı bir konu var,orada adamın tekine yardımcı olduk adamdan üstüne hakaret yedik fakat admin onun mesajını silmiyor yada cezalandırmıyor fakat burada bilgi dağıtan jakabo_ist in mesajları siliniyor..devam edin bu şekilde..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.