Şimdi Ara

harici ekran kartı disable kalsa ne gibi bir sıkıntı olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    2015 yılında aldığım lenovo g5070 i5 işlemcili laptopumda 2. ekrana ihtiyaç duyduğum için 1 seneye yakın süredir çift ekran ile kullanıyorum. Bunun için 1 sene kadar önce depodan eski monitörümü çıkartmıştım ve 10sn'de 1 2şer saniye ekran gidip geliyordu. Bu monitör 75hz 15 senelik vga girişle bağlanan bir monitördü.

    Bu sıkıntıdan dolayı (O zaman çözememiştim sıkıntıyı) ve daha büyük ekrana geçmek istediğim için 27 inç bir monitöre geçtim aylar önce. Yeni monitörüm de hdmi ile bağlanıyor. (Evet laptopumda hem hdmi hem vga girişi bulunmakta). Hdmi ile yeni ekran hiç sıkıntısız kullanılıyor aylardır.

    Az önce aklıma geldi, 2 monitörü de takttım, eski monitör yine mevcut sıkıntısına devam ediyordu.


    Bilgisayarımda kendi ekran kartı olarak intel hd graphics var ve harici olarak amd r5 m230 var. Device manager'dan harici ekran kartını disable yaptığımda sorun çözüldü garip bir şekilde. Şuan 2 ekranı da bağlayıp 3 ekranla kullanabiliyorum bilgisayarı.

    Olay şu ki 3 ekrana ihtiyacım yok ve zaten bilgisayarı zorlayacağını düşündüğümden eski ekranı tekrar rafa kaldırıcam. Fakat sorum şu:

    - Bu şekilde harici ekran kartı devredışı kalsa ne olur? Bir yan etki bir farklılık görür müyüm?







  • Olası soru işaretlerinizi gidermek için de şundan bahsedeyim. Farkettiğim kadarıyla hdmi girişim sadece dahili ekran kartım (intel hd graphics) ile çalışıyor. dahili ekran kartını disable yaptığımda sadece amd r5 harici ekran kartım aktif olduğunda hdmi girişimi kullanamıyorum/görüntü gelmiyor. Fakat bu durumda vga ile bağlı olan ekran çalışıyor.

    Yorumum şu şekilde. Harici ekran kartım aktif iken vga girişindeki ekran harici ekran kartıyla iletişimde oluyor/ demek ki sağlıksız bir iletişim ki sorun yaşıyorum.

    Fakat hdmi'da harici ekran kartı ile iletişim olmadığı için sorun da çıkartamıyor.

    Bilgisayarı sadece yazılım ve makine öğrenmesi için kullanıyorum. Genel olarak bilgisayara çok yüklenmiyorum. Ekran kartı gerektiren durumlarda bulut üzerinden çalışıyorum.

    Oyun hiç oynamıyorum, yüklü oyun bile yok.

    Driverlarım güncel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhenzenci -- 4 Eylül 2020; 9:22:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.