Şimdi Ara

Harici HDD Okunuyor Fakat Açamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Dün format attıktan sonra harici HDD'deki en önemli şeyleri bilgisayara aktardım. Ertesinde yarın devam etme kafasında kalkıp yatacaktım. Ayağa kalkıp adımımı atmam ile HDD'nin yere düşmesi bir oldu... HDD hem yere düştü, hem de USB bağlantısı çıktı. Ardından çalıştığına emin olmak için bilgisayara tekrar bağladım. Bilgisayar HDD'yi okumasına rağmen hiçbir şekilde 'autorun' çıkmadı ve 'Bilgisayarım' bölümünde gözükmedi. Birkaç denemenin ardından kurcalamalarla birlikte şans eseri 1 kere açabildim. HDD üzerinde 800 küsür GB kaldı yazıyordu, dolayısıyla içindekilerin gitmediğine emin oldum diyebilirim. Ardından hemen bilgisayara aktarmaya çalışırken bir anda çalışma durduruldu ve maalesef şans eseri açışımdan hiçbir şey alamadım :( Daha sonra fark ettim ki disk yönetiminde diskin tamamı ayrılmamış gözüküyor. Şu anki amacım içindeki verileri bir şekilde kurtarmak. 4 senelik birikimim ve tüm fotoğraf/müzik/belgelerim içerisinde. Aklımdaki birkaç teoriyi paylaşmak istiyorum.

    1. Yere düştüğü zaman içerisindeki disk değil de kasa hasar almış olabilir mi? İçerisindeki diski çıkartıp, SATA ile anakarta bağlamak çözüme kavuşturabilir mi?
    2. Okuduklarım kadarıyla ayrılmamış gözükmesine rağmen üzerine 'overwrite' yapmadığımız sürece Recuva v.b. programlarla içerisindeki verilere ulaşabiliyoruz. Bunu denemeli miyim?
    3. Türkiye'deki herhangi bir WD Yetkili Servisi bu sorunu çözebilir mi? HDD yaklaşık 10-11 senelik (WD 1021) dolayısıyla ilgilenmeyi kabul ederler mi, emin olamadım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    Saygılarımla;
    Yiğit AŞIK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigas -- 8 Ocak 2016; 15:12:37 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.