Şimdi Ara

Harici hdd'ye yedekleme yapma hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bilgisayarımın (lenovo g50-70 laptop) dahili sshd'sinde sıkıntı olduğunu farkettim test yaparak. Ve yedek almam gerekiyor herhangi bir çökme durumuna önlem amaçlı. Fakat daha önce ne yedekleme yaptım. Ne de çökmüş bir bilgisayara kurulum falan yaptım, bunun için yardıma ihtiyacım var, veya bir fikre.

    Elimde 5 sene kadar önce aldığım Sony hd e1 model 1T'lik hdd var taşınabilir. Buna yedek almak istiyorum.

    Eylem planım da şu şekilde. Bugünlerde yedek alıcam. TYaşınabilir hdd'yi kenara koyucam. Makul bir zamanda ssd alabilirsem bilgisayarıma, o ssd'ye geçiş yaparım. Ama yakın zamanda ssd alamazsam ve o süre zarfında bilgisayarım çökerse, yeni ssd alınca o ssd'yi laptopuma takar, bu taşınabilir harddiskim sayesinde sistemi geri yüklerim.

    Öncelikle bu söylediklerim mümkün bir şey midir? Bilmiyorum bile :d

    Direkt hdd'ye bilgisayarımı aktarmak için 3. parti bir yazılıma ihtiyacım var mıdır? Yoksa taşınabilir hdd'min yüklü yazılımı yeterli midir?

    Sony HD E1'in programı şu şekilde. Şimdilik herhangi bir işlem yapmadım.
    Harici hdd'ye yedekleme yapma hakkında yardım
    Harici hdd'ye yedekleme yapma hakkında yardım
    Harici hdd'ye yedekleme yapma hakkında yardım







  • Bu ekranda herşeyi seçip yedekledim. Yaklaşık 75gb civarı yedek alınmış oldu. Bu işlem olası bir çökmede işime yarar mı?

    Diğer bir sorum ise, olası bir çökme durumunda bu taşınabilir hdd'nin içini açıp, içerisindeki 2.5inç parçayı direkt laptopumdaki sshd ile değiştirsem bilgisayarım direkt olarak başlar mı?
    Yoksa bu yedek işlemini 3. parti bir uygulama ile yapmalıyım?

    Harici hdd'ye yedekleme yapma hakkında yardım




  • ruhenzenci R kullanıcısına yanıt
    Sorularınızın cevabı backup programının özelliğine bağlı. Yedekleme yaptığınız program ile yeni kurulan Windows'u yedeklediginiz ana getirme ihtimali var. Ama dediğim gibi programın özelliğine bağlı.

    Bunun yerine hard diskinizi klonlamak da çözüm olabilir.
    Ama bunun için çalışan başka bir windows gerekir. Yedekleyeceğiniz diski ve klon olacak diski harici olarak bağlamaniz ve klonlamayi bu şekilde yapmanız gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Harici diskin içini açıp sürücülü 5400rpm 2.5 inç hdd'ye ulaştım. Şu videodaki işlemi yapıcam 2. hdd'ye. Başarılı bir işlem olucak diye düşünüyorum. Bakalım. Zaten öncelikli amacım şuan ssd upgrade falan gibi hız tabanlı bişi değil, önlem için kenarda dursun diyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=TvW1A8lt9p0&t=930s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhenzenci -- 5 Mayıs 2020; 2:44:54 >
  • ruhenzenci R kullanıcısına yanıt
    Videoya hızlı göz attım. Ideal yedek klonlama. İşinizi görür bu . Islem bitince klonladiginiz diskle bilgisayarı çalıştırıp sistemin açıldığından emin olun. Bazen klon sonrasında çalışmadığı oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemi gerçekleştirdim. Klon işlemi 1 saat kadar sürdü. Klonlama sonrası taşınabilir harddiskim (SONY HD-E1)'in içini açıp 2.5inç hdd'yi çıkarttım. Onu bilgisayara monte edip bilgisayarı çalıştırdım. Bilgisayar 72snde açıldı. Sanırım hdd için ideal bir süredir. (Bilgisayarım dahili 500+8Gb SSHD ile 18-20snde açılıyor normalde) Baktım, gayet normal çalışıyor bilgisayar, hatta browserda açık olan sekmelerim bile açıktı. Tabiki de windows ekranı geldikten sonra browserı açmam 40sn aldı yine hdd olduğu için. Bu hdd’nin sağlığını da hd tune ile kontrol ettim. Taşınabilir hdd konumunda 4sene kadar önce almıştım bu harddiski, fakat çok kullanmadım öyle. Onun için olsa gerek 4 senelik harddisk gayet temiz çıktı sağlık testinde, herhangi bir sorun bulunmadı.
    Benim buradaki amacım sistemi hızlandırmak falan değildi zaten baştan belirttiğim gibi. Olası bir disk ölmesi/çökmesi durumunda zor durumda kalmamak için bir yedek oluşturmaktı. Şuan taşınabiliri çekmeceme kaldırdım zaten, gerekmez umarım ama gerekince sadece tekrar sistemi kurmak için kullanıcam.

    Sistemin sorunsuz çalıştığına emin olmak için bir kez reset attım, tekrar 70sn civarı bir sürede açıldı bilgisayar. Sonra bilgisayarı kapatıp SSHD'mi tekrar taktım (hatta bu aşamada salak gibi bataryayı çıkartmamışım. Kapağı tekrar takarken farkettim, ama sorun çıkmadı). İlk açılışta sshd ile bilgisayar 90sn de açıldı fakat daha sonra 2-3 kez tekrar başlatma süresini test ettiğimde 18snde açıldı tekrarlarda bilgisayar.

    Yani işlem bu yöntemle başarılı ve şuan taşınabilirimi çekmeceme kaldırdım, normal bir şekilde devam ediyorum rutinime.

    Not: Taşınabilirin içindeki harddisk ile benim gibi bir işlem yapmanız için sanırım harddiskin sürücülü olması gerekiyormuş. Yani tüm taşınabilir harddiskler bu işlem için uygun olmayabilir.

    Not2: Bilgisayarımdaki sshd kalınlığı bu taktığım hdd'ye göre nispeten inceydi. SSHD 8mm ise HDD 1.2cm gibi bir kalınlığa sahipti. Bu fark laptoplara göre uyumsuzluk, oturmamazlığa sebep olabilir. Buna dikkat edin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhenzenci -- 5 Mayıs 2020; 5:26:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.