Şimdi Ara

hatalı kalibrasyon ve artık tel. şarj olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. yaklaşık 10 gündür bu sorunla uğraşıyorum.ICS rom yüklü Ideos X5 telefonuma, şarjı %25 civarlarındayken arkadaşımın 'wipe battery stats' yapmasından sonra alet iflah olmadı. denediklerimi ve yaşadıklarımı maddeler halinde yazayım;

    1.orjinal kablosu ile şarj edilmiyor.telefonu her açtığımda farklı şarj değerleri gösteriyor, %11 , %20 % 18 vs... ama kabloyu taktığımda ''şarj oluyor'' ibaresi gözükmesine rağmen değerlerde en ufak bir artış olmuyordu.

    2. wipe battery'i bi çok kez yaptım belki ondandır diye, batterystats.bin klasörünü bile sildim ama bişey değişmedi.

    3.şarjı tamamen bitirdim bu sefer de kabloyu takınca tel'in tepesindeki kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı ve saatlerce böyle devam etti ve şarjdan çekince telefon açılmadı.

    4. sorunun bataryada yada kabloda olacağını düşünüp yeni batarya aldım. onu ilk taktığımda %55 olarak gördü. ancak daha sonra onu da şarj etmeye kalktığımda sonuç yine yukarda yazıklarım gibi oldu. 2 farklı micro usb kablo ile ve harici seyahat şarjı ile de denedim sonuç yine aynı.

    5. bataryaların harici şarj olmasının bi işe yarayacağını düşünerek, akrep denilen harici şarj cihazından aldım. 2 bataryayı da full olana kadar şarj ettim. ancak telefona takınca onları da %15-20 olarak gördü.

    6.son çare restore yapmayı denedim. en son backup'ı kasım ayında yapmışım, bi çok verimin silinmesini göze alarak restore da yaptım ama yine aynı, yine aynı...

    evet gördüğünüz gibi aklıma gelen herşeyi yaptım ama hiç bi sonuç çıkmadı. tek kalan fabrika romuna dönmek ama onun da bi işe yarayıp yaramayacağından emin değilim. lütfen tavsiyeleriniz varsa dinlemek istiyorum,cidden çok sinir bozucu bi sorun çünkü bu.şimdiden teşekkürler...







  • malesef farklı bi yöntem sunabilecek birisi yok sanırım
  • Orjinal ROM da denedinizmi?

    Bu arada, batarya kalibrasyonunun yanlış yapılması böyle bir soruna yol açmaz. Sorun donanımsal gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    Orjinal ROM da denedinizmi?

    Bu arada, batarya kalibrasyonunun yanlış yapılması böyle bir soruna yol açmaz. Sorun donanımsal gibi görünüyor.

    teşekkürler cevabınız için.

    bi tek orjinal roma dönmediğim kaldı şu an için. bugün onu da deneyeceğim zamanım olursa.

    sorunu kalibrasyondan diye düşünmemin sebebi; sorunsuz kullanırken, dediğim olaydan sonra bunları yaşamış olmamdı. ama eğer sorun donanımsalsa anakartından oluşan bi problem midir acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.