Şimdi Ara

Havale Eft Geri Talep Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar benim şöyle bir problemim var.İnternette yayın yapılan bir platforma para karşılığı oranın jetonunu yükledim ve bir yayıncıya attım.Bunun geri çekimi için bankaya itirazda bulundum ama ödeme aracılığı yapan firmaya başvurun onlar kabul ederse geri ödeme olabilir dediler.Bende aracı firmaya itiraz ettim onlarda yayıncılık platformuna para aktarıldığı için oraya başvurulması gerekiyor dendi.Yayıncılık firmasına yazdığımda geri çekimin yasak olduğunu söylediler.Ben bir avukata gitsem bu parayı geri alabilir miyim ? Sonuçta aldığım bir hizmet yok bir para karşılığı bir fatura kesilmedi.İnternetten alışveriş yapsan bile geri iade alma hakkın varken bu gibi yerlerde bunu yapamıyoruz.Burda bunla alakalı bilgisi olanlar bana yazarsa sevinirim.Ona göre avukata gidecem çünkü avukatlarda danışmanlık parası alıyor boşa para vermek istemiyorum direkt.Belki birine gidecem danışmanlık alacam benim alanıma girmiyor vs diyecek birçok avukat dolaşamam yani.



    Neden geri çekiyorsun diye sorarsanız konumuz o değil öyle gerekiyor.Parada benim bir hizmette almadım iade alma hakkım olmalı diye düşünüyorum.








  • Ödeme aracı olarak payguru ve gpay kullanıldı

  • Para karşılığında jeton almışsınız. Mahkeme jetonu alınan hizmet olarak değerlendireceği için boşuna uğraşmış olursunuz.

    Ayrıca tüm bu süreci kendi isteğiniz ve rızanız ile yaptığınızı anlıyorum.

    Yine de avukat değilim, bir avukata danışın isterseniz ama onlar para koparmak için "olur, deneriz ama kesin değil" ayağına para alırlar bilginiz olsun.

    Bu konunun muhattabı banka değil bu arada, onlar istesede bir şey yapamaz gönderilmiş EFT işlemi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 6 Aralık 2021; 7:37:45 >
  • Evet kendi rızamla yaptım ama şöyleki alınan bir hizmet olarak değerlendilse bile alınan ürün ve hizmet için iade hakkı doğmaz mı ? Sonuçta birçok şey için iade alma hakkımız olabiliyor

  • Marshalllaw M kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ancak Mesafeli Satış Sözleşmesi'nde bile;

    ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

    iade kapsamına girmez.
  • Yalan olduk o zaman burda öyle bir sözleşme olduğunu hatırlamıyorum ama avukata gitsem deneseler bile maliyeti çok tutar ve zamana yayılır sanırsam.
  • yanlışlış kişiye gönderdim dersin parayı haksız kazanç suçu var

  • meblağ yüksekse uğraşmaya değmez

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.