Şimdi Ara

Hayal kırklığının hikayesi: On yıl önce Microsoft, Nokia’yı satın aldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Evet fakat zamanında android pazarına girseydi boyle olmazdı, Symbian'da direttigi icin yok oldu vizyonsuzluktan gerci fiber modemim nokia marka fiber modemci oldu...

  • Cem kullanıcısına yanıt
    Nokia bu cihazı her yerde pazara sürmedi. Birinci sebebi bu. İkinci sebebi ise fiziksel boyutlarıydı. Fazla hantaldı. Üçüncü sebebi de Maemo işletim sisteminin standart bir kullanıcıya göre alışılagelenden daha farklı ve profesyonel yapıda olmasıydı. Zaten Maemo telefonlar için değil Nokia’nın internet tabletler için geliştirdiği bir işletim sistemiydi. N900 aslında telefon değil, telefon özelliği eklenmiş bir cep bilgisayarıydı. Fakat aksine kırpılmış değil bir masaüstü bilgisayarın tüm özelliklerini barındırıyordu. Tam manasıyla gerçek bir bilgisayardı. Android gibi çakma değil Debian tabanlı safkan Linux kökenliydi. Hatta o zamanlar PS3 vardı ve N900 ile hacklenince baya bir ses getirmişti. Daha sonra bu sistemi akıllı telefonlara uyumlu olacak şekilde modernize ettiler ve ortaya MeeGo çıktı. iOS kadar stabil ve Android’den daha açık yapıda her türlü müdahaleye izin verebilen yapıdaydı. Sonrasında Elop geldi ve bu mükemmel sistemin üzerine gidip geliştirmek yerine Windows Phone çöpünü seçip koca bir şirketin piyasadan silinmesine sebep oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 8 Mayıs 2024; 20:30:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Gerek telefon tasarımı gerekse yazılım arayüz tasarımı çok güzeldi. Ozaman ilerisi açısından çok olumsuz yorumlar vardı, gelişmeyecek destek almayacak gibisinden ki öyle de oldu. Vazgeçtim ve 3Gs aldım. Onu tam 7 yıl kullandım. Eğer bunu alsaydım muhtemelen en fazla 3-4 yıl götürürdü.

  • Cem kullanıcısına yanıt
    Aslında arkasında devasa bir geliştirici desteği vardı. Desteği bitiren Elop oldu. MeeGo devam etmeyecek dedi. Bu açıklama sonrası geliştiriciler de desteği bıraktı. Nokia bir bakıma yanlış ata oynamasının cezasını piyasadan silinmekle ödedi. MeeGo gerçek anlamda tuşsuz kullanım için tasarlanmıştı. iOS’ta ana ekran tuşu vardı. Android’de ise altta kapasitif tuşlar vardı. MeeGo ise sadece parmak hareketleriyle kontrol edilebilen gerçek tuşsuz işletim sistemiydi.

    https://www.youtube.com/shorts/2x_5dHQoVZo?si=-e2GrXye1Uik7BHk

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne yaparsa yapsın kurtaramazdı, donanım ve yazilimdaki özgünlüğü kaybetti, Apple, Çinliler ve Samsung domine etti bu pazarı, fiyat fayda imaj vs anlamında tutulacağı bir segment kalmamıştı. Sadece Nokia değil siemensi alcateli Panasonic Sony vs ne devler çıktı bu işten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nokia aslında koca bir devir ve hala efsane. Sadece kötü yönetildiğine inanıyorum. Çağımıza ayak uydurabilseydi iOS sonrasında Windows telefonları konuşuyor olacaktık ama maalesef başaramadı. Microsoft her şeyi eline yüzüne bulaştırmada 1 numara. Mac OS, Linux millet bunlara alışamadığı için Windows hala tekel konumda, yakında bu kötü politikayla o da dipleri görebilir.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Windows Phone hilkat garibesi değildi. Rezil de değildi. Sadece çok geç çıktı. Çıktığında Apple ve Android pastayı çoktan paylaşmıştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kim derdi ki Nokia böyle olacak 2000 başları çoğunun apple'ı Nokia'ydı


    philips ve sony daha uygundu fiyat olarak

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.