Şimdi Ara

Hd çıkışlı laptop+hd tv+anfisiz ses sistemi ile Surround ses nasıl elde ederim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    ASlında bu soruyu devam eden bir konuda somuştum ama orda yanıt gelmeyince yeni başlık açayım dedim.
    Ben hdmi çıkışı olan laptopumdan hd plazma tv'ye görüntü aktarıyorum. Bu aktarım şekliyle 5.1 ses almam mümkün müdür? mümkün ise bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı?
    Şu an elimde ses sistemi olarak anfisiz (bilgisayara direk bağlanabilen) 5.1 hoparlör seti var. Logitech x530 marka. Setin 3 lü jacklı stereo kulaklık çıkışı şeklinde çıkış kablosu var. bunu bir adaptörle-ikili lale jack (kırmızı beyaz) ile çevirip televizyona bağlıyorum ve sesi tüm kanallardan alıyorum ama stereo olarak. Benim istediğim şey bluray rip DTS filmleri izlerken her uydudan ayrı ses almak, yani surround ses almak. Bunu nasıl yapabilirim? Daha önce bu ses sistemini masaüstü bilgisayarımda kullanıyordum ve 5.1 ses alıyordum.
    Arkadaşlar dün akşam tekrar denedim evde. Laptopta 5.1 hoparlör seçeneğini seçiyorum ses kartının yazılımından. Hoparlörleri tek tek denediğimde bütün kolonlardan ses geliyor. Yani sadece tek uydudan ses gelmesi gerekirken tüm hoparlörlerden birden ses geliyor. Surround ses alamıyorum. Lütfen bir yardım edin.
    Bir de şunu merak ediyorum. HDMI kablosu ile 5.1 ses taşınabiliyor mu? Ses kartımın 5.1 desteklememesi hdmi-hdmi kablo ile bağlantı yapmam halinde önemsiz mi?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.