Şimdi Ara

HD Film Format sorunu-Hometech-DVD201

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar... Hometech-DVD 201 model HDMİ kablo hediyesi ile satılan bir ürün aldım,uygun fiyatlı bir DVD player esasında. Ürünü HD Videoları açabildiği için aldım. , Desteklediği Formatlar: DVD / DVCD / VCD / CD / SVCD / MP3/ CD-R / CD-RW / DVD+ /MPEG4 / DIVX olarak belirtilmiş. Denemelerimde USB den ve DVDden denediğim,Avi, Mp4 ve Mkv uzantılı videoları görmedi ve açmadı. Elimdeki ve netten indirdiğim tüm 1080p veya 720p görüntülerin formatları bunlar.Cihaz mkv'yi desteklemiyor onu anladım , fakat avi ve mp4 üde açmıyacaksa ben nasıl bu cihazla ile LCD televizyonumda 720 veya 1080p videoları izlerim ? Bu kalitedeki görüntüler cihazın desteklediği başka bir formatta bulunur mu , veya dönüştürmek mi gerekir ? Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikrini alırsam memnun olurum.



  • Merhaba,
    Aşağıya eklediğim linkten konuya katılmanız Sizin için faydalı olacaktır.

    Link >>> http://forum.donanimhaber.com/m_41835238/tm.htm
  • Teşekkür ederim , sanırım benim ürün Hd filmleri oynatmıyor yazılım ile kalitesini yükseltiyor sadece...
  • Arkadaşım 3yılı aşkın bir zamandır netten 1080-720p olarak media dosyalarının arşivini yapmaya çalışıyorum ve elimde bu zamana kadar ancak 3-4 tb arası bir veri toplayabildim.Ev ortamında panel tvlerde (LCD-LED-PLAZMA) olarak sorunsuz olarak media dosyalarını en kolay izleyebilmenin yolu hdmı çıkışlı olan bir notebooktan geçer.Şimdi Matroska(MKV) dosyalarını ve DTS ses codecli dosyaları direk taşınabilir hdd ile bazı panellere bağlantı yaptığımız halde görüntü veya ses yada altyazı problemlerinin görüldüğünü biliyoruz burada elimizde ister hdd olsun ister bir media tankınız olsun sonuç itibarıyla bazen yazılım veya okuma sorunlarıyla karşılaşan arkadaşlarda yok değil ben evde şahsen panele Hp pavilion DV6 hmdı çıkışlı olmasının rahatlığı ile direk bağlantı yaparak istediğim dizi ,film veya belgeselleri DTS formatını yok AC3 cevirmek için yada MKV leri H264 yada divx yapmaya çalışarak format ve görüntü kayıpları yaparak zevkimden feragat etmiyorum.Elinizde ister masaüstü ister notebook ne pc olursa olsun sadece hdmı çıkış olduğunda başka bir cihaza gerek duymazsınız.Bu arada görüntü veya 1:1 piksel yapamayan arkadaşlar çift monitör olarak görüntü ayarlarını kesinlikle yapmayın ana monitör herzaman sadece panelinizi tek monitör olarak seçtiğiniz takdirde bu size elinizdeki media dosyasının hangi çözünürlikte ise o oranda ekran çözünürlüğünü ayarlama yapacaktır. yada siz bunu 1920.1080 olarak ekran çözünürlüğünü değiştirme bölümünden yapabilirsiniz.Bu arada mutlaka k lite codec media versiyonunun en son güncel olarak kurulu olmasına ve sadece bs player kullanmanız yeterli olacaktır sizlere farklı bir media yazılımı veya upragede etmeniz gereken bir format yapmayın.




  • Saol dostum bu konuda sizler sayesinde kafamda bazı fikirler oluştu.Bu tarz dvdleri Hd media player gibi lanse ederek satıyorlar fakat alakası yok sıradan bir dvd playera, hdmi çıkışı eklemişler o kadar.Dediğiniz gibi en sağlam çözüm hdmi çıkışlı bir laptop ile çözülecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.