Şimdi Ara

HD Stream - Airplay - Server - Superonline

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  HD Stream - Airplay - Server - Superonline


    Network başlığına da konuyu açtım ancak beklediğim cevapları alamadım, belki sizler de benzer evrelerden geçmişsinizdir diye sormak istedim.

    Ekli resim evimin planı, cihazlarım ve düzenim de görüldüğü gibi. Modemim pirelli baglantım superonline fiber 20mb sınırsız (AKK)

    evde malesef cat kablo altyapısı yok.

    Kablosuz olarak usb disklerimi kullanamadıgım icin usbler tv nin altında duruyor. Onları modemin yanındaki çamaşırlığa yada icerdeki odaya almak istiyorum

    Sorum su: Tv ünitesi ve modem aynı elektrik hattında olmadıkları için onlara interneti elektrik hattı üzerinden paylaştıramıyorum.

    Odalar ve TV aynı elektrik hattı üzerinde burda paylaşım yapabilirim.

    Niyetim modemden mutfak tavanına girip ordan da salona geçmek (Cat6) ve tv ünitesine bir access point eklemek.

    Ordan homeplug kullanarak arkadakı ıkı odaya internet vermek ve access poıntle dagıtmak.

    Asma tavan olduğu için geçebilirim ancak bütün duvarlar perde. Kısaca küçük delikler açmak çok sorun.

    Son çare olarak bunu yapacağım ancak belki bazı cihaz değişimleri veya eklemeleriyle bunu tadilat yapmadan çözebilirim diye umuyorum.

    Temelde amac evde nas mantıgında calısan bir usb sistemi olusturup burdan hem hd fimleri (blu-ray mkv), resimleri, müzikleri (flac, mp3) paylaşmak,
    ev ve işyeri arasında zaman zaman gereken dosya paylaşımlarını yapabilmek. Airplay özelliğini mümkün olduğu kadar kullanabilmek istiyorum.

    Ayrıca görüğünüz gibi yatak odasında da tv digiturk ve apple tv var. Yani avr haric salondaki sistemin nerdeyse aynısı.

    Bu son yazacagım opsiyonel ancak yapılabilirligi beni cok memnun eder: ev icindeki her turlu media kontrolunu ipad uzerinden yapmak istiyorum.

    1- Mevcut durumdaki sıfır kablolama ile bu durumu çözebilir miyim? (Hd film ve Music stream)
    2- elektrik hattından internet dagıtarak çözebilir miyim?
    3- Homepluglarla baglamayı dusundugum ev agında odadakı usblerı nas gıbı kullanabılır mıyım? yada bunları modeme dırek mı baglamalıyım?
    Hangısı hd stream ıcın daha uygun olur? Qnap çok pahalı ekeonomik bir çözüm bakıyorum.
    4- Kısa bir zaman sonrayı da düşünerek kablosuz N standardını önemsiyorum (Yeni Superonline modem- huawei- çözüm mü?)
    5- Gigabit lan da elektrik hattı üzerinden paylaşımı destekler mi ?


    Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.







  • Ben evde şöyle bir sistem kurdum, çok olgun değil ve derme çatma ama fikir olması açısından yazıyorum:

    - ttnet adsl telefon hattindan modeme geliyor.
    - modem wireless routere (300 mbps N tipi bağlantı) cat 5 kablo ile bağlı
    - homeplug tekli adaptör wireless routere cat 5 kablo ile bağlı
    - homeplug çoklu adaptör wireless sorunlu herhangibir cihazın yanında mobil...

    Yerleşimin yoğun olduğu eski evimde wireless bağlantı sürekli kopuyor idi, nedeni çevrede bulunan diğer ağların da yayın yapması. Kimsenin kullanmadığı bir kanala geçerek sorunu çözdüm, ayarları wireless modem/router vb. tarafından değiştiriliyor.

    Homepluglar elektrik hattından sinyal gönderdiği için vintage (tarihi ama taş gibi) analog anfi/receiverimde aynı prize taktığımda parazite neden oldu, garip bir şekildeses kısma ile bile gitmiyor. TV'de ise parazit yok, muhtemelen eski cihazların power supplyları bu tür parazitleri ses katına kadar alıyor. Çözümü başka fişe takarak buldum ama pratik bir çözüm değil,kablo karmaşası oluyor.

    Aldığım homeplug türü maksimum 200 mbit'e kadar çıkıyor, wireless ise 300 mbite kadar ama pratikte daha az hızlar gördüm. Yine de takılma vs olmuyor. Sizdeki gbit lanı da elektrik hattına verdiğinizde kapasitesi düşecek ama çok kritik değil.

    Evde internet özellikli TV, ipad, PC, laptop var. Ağda video paylaşmayı deneysel airplay ile youtube oynatmak dışında denemedim, Pc ile hdmi kablosunu kullanarak film izliyorum. Müzik için PC üzerinde foobar2000 kullanıyorum, upnp eklentisi ile hem ses dosyalarını paylaşabiliyor hem de upnp client (pc, laptop, ipad, TV..) hangi dosya formatını destekliyor ise ona göre gerekirse ses dosyasını transcode ediyor ya da çözerek wav/lpcm formatında gönderiyor. Bu sayede ipad üstünde flac açabilen uygulama (media connect) için dosyayı direk gönderirken sadece mp3 veya lpcm/wav çalabilen TV için bu formatta yayın yapıyor. itunes'un flac desteklememesi ve airplay'den ses kalitesi yüzünden (linux ve windows üzerinde apple'ın yazmadığı airplay server yüzünden) memnun kalmadığım için airplay yerine dlna/upnp kullanmak zorunda kaldım.

    Seagate firmasının usb diskleri paylaşmak için ürettiği dockstar cihazına netteki bilgileri kullanarak linux kurdum ancak islemci mimarisi farklı olduğu için kodları kendim derlemedikçe uygulama sayısı sınırlı. 1-2 dlna/upnp server denedim, fena değiller ama kimisinin transcode özelliği yok kimisinde bunu ayarlamak zor, önermem.. En iyisi bu işi kendiliğindenyapabilecek bir ürün veya pc kullanmak.

    Video icin pc üzerinde xbmc kullanıyorum, beta sürümlerine airplay desteği eklediler sadece video için... ipad2 için da arada hdmi kablo kullanıyorum, hem sesi hem görüntüyü hdmi ile kaliteli olarak iletiyor.


    Bence öncelikle wireless bağlantı sağlamaya çalışın. Bu olmuyor ise superonline modem yakınında evin elektrik hattına bağlı hiç priz yok mu?

    Software olarak da madem çeşit çeşit cihazlarınız var, foobar2000'i ve xbmc'yi deneyin, ikisi de bedava ama aşmış programlar.




  • sorunuzu Home Entertainment Network (http://forum.donanimhaber.com/m_54125943/tm.htm) başlığında sorabilirseniz,daha tecrübeli arkadaşlar yanıtlayacaktır.
  • İlginize tesekkur ederim o basliga tasiyacagim.
  • wireless ile ilgili bir tavsiyem olacak.

    Mümkün olduğu kadar yatak odanızdan wireless cihazları uzak tutun. Gün içinde ve evin diğer odalarında yeteri kadar sinyale maruz kalıyorsunuz. En azından uyurken bu sinyallerden kendinizi koruyun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.