Şimdi Ara

HDD bozulması bip sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bugün total war warhammer2 oynarken loadingden sonra birden pc kastı ve kasadan aşağıda videodaki gibi bip sesi gelmeye başladı. görev yöneticisinde %50 disk sürekli çalışıyo gözüküyodu 2 disk var 1 i ssd diğeri 2tb hdd. %50 olan hdd olaki pc kontrol edebiliyordum fakat 30sn sonra komple kitlendi. daha sonra reset attım windows loading de aynı bip sesi ve donma. bios kontrol ettiğimde hdd gözükmüyordu ve bende söktüm. sökülü halde pc çalışıyor sorunsuz. şimdi bu hdd bozulması yanma felan mı? içindekileri kurtarma şansım var mı? çünkü her şeyim tüm aile, kişisel önemli bilgilerim içinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaley -- 9 Ekim 2017; 1:7:51 >







  • öncelikle geçmiş olsun

    hdd arızasından emin olman açısından zaten işletim sistemin ssd 'de yüklüdür problemin depo olarak kullandığın 2tb olan hdd 'den kaynaklandığını söylüyorsun ilk olarak hdd 'i dinlemeni öneririm herhangi bir ses geliyormu genelde kafa sesi-problemi dediğimiz problem varsa bu sesi duyarsın, bazı durumlarda hem mekanik bir problem olabilir hem firmware sorun olabilir.

    gözlemledikten sonra buraya yazarsan ona göre bir yol haritası çizebiliriz. firmware kurtarmayı yada kafa vurma sorunu varsa bunun için yapabileceğin şeyleri yada içerisindeki verileri sorunun büyüklüğüne göre kurtarma işlemi yapıp yapamayacağını gibi konuları konuşuruz.
  • Sağolun. post ekranından sonra hdd açılır gibi bi ses var hdd den geliyor tık tık gibi bir şey pc 10 saniye bip veriyor daha sonra o tık tık sesi bir daha geliyor bu sürekli devam ediyor. onun dışında başka bir ses yok. daha önceden hdd den sürekli yazma sesi mi bilmiyorum bi ses geliyordu arada tıkır tıkır bir ses. ama performansta veya hdd de problem yoktu.
  • scaley kullanıcısına yanıt
    öncelikle hdd 'in garantisi varmı ? eğer yoksa geriye kendi çabalarınla birşeyler yapman gerekiyor yada bir veri kurtarma işi yapan bir firma bulman gerekiyor.
    aşağıya ekleyeceğim videoda seninle aynı problemi yaşıyor kafa arızası dediğimiz sorun gözükmekte.



    Garantisi yoksa şayet ne yapabilire gelirsek zaten garantisi bişmiş olan hdd içini açmamız gerek bunun içinde yıldız alyanının olması gerek yanlış hatırlamıyorsam 6 köşeli sanırım.
    aşağıdaki video 'daki gibi kafayı boşa alıp tekrar kapağı kapatarak sonucu gözlemlememiz gerekiyor.



    çözüm garanti değil ama kurtarma ihtimalin oldukça yüksek.

    (not: yapacağın işlemlerden sen sorumlusun ben sadece yapılabilecekleri yazdım.)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.