Şimdi Ara

hdd copy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir harddisk aldım.Eski harddiskimi komple yeni harddiske kopyalayarak kullanmak istiyorum.yani yeniden windows kurmadan sürücülerle felan uğraşmadan...bu işlemi ayrıca bir yazılım kullanmadan windows98 veya dos ortamında nasıl yapabilirim. yardımcı olanlara şimdiden teşekür ederim



  • Bu işlemi Norton Ghost programı ile yapabilirsin bunun dışında Dos kipindede klasör ve dosyaları tek tek kopyalayabilirsin..
  • arkadaş doğru söylüyor ghost en güzel çözüm yolu birebir kopyalarsın takar çalıştırırsın
  • Herhangi bir program kullanmadan sadece dos komutlari istediğin iş olmaz. Dosyaları kopyalasan bile sistem çalışmaz. Kopyalama ile boot sektörü kopyalayamazsın. Hem dosdan kopyalama yaptığın zaman büyük ihtimalle uzun dosya isimleri düzgün olmayacak dos bunları kısaltacaktır. (örn. program files --> progra~1 vb...)
  • hımmm dusunmek lazım biraz ..
  • Evet dos modunda uzun dosya isimlerine destek verilemediğinden Xcopy benzeri komutlarla aktarım yapsanda klasör ve dosya isimleri kısaltılacaktır. (Engellemenin yoları vardı ama mazide kalan bir sistem için geriye dönük çalışmak çok mantıklı değil. Norton Ghost gibi yazılımlar bu işlemi direk yapabiliyor. Hele yeni versiyonları ntfs diskleride aktarabiliyor.

    İlgilenirsen ve tanımadığın bir yazılımsa kullanımı hakkında bilgi verebilirim. Mesele bilgilerin kaybı olabileceği için önemli.
  • Peki bu işlemi windows(98) ortamında yapmanın bir yolu da mı yok? Yani eski harddiski master yeniyi slave olarak bağlasak ve tüm dosyaları kopyaladıktan sonra yeni harddiski master olarak bağlayıp eskisini çıkarsak olmaz mı?
  • norton ghost onuda yapar zaten
    diskcopy dos altından işe yarıyo
  • Diskcopy boot sektoru de kopyaliyor mu ?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ataberke</i>
    <br />Peki bu işlemi windows(98) ortamında yapmanın bir yolu da mı yok? Yani eski harddiski master yeniyi slave olarak bağlasak ve tüm dosyaları kopyaladıktan sonra yeni harddiski master olarak bağlayıp eskisini çıkarsak olmaz mı?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Bu şekilde kopyalayabilr fakat boot edemezsin.

    İlkönce bu topice bir göz at
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=59735

    1. Öneri:
    Eski HDD master yeni HDD slave olsun.
    Topicde anlattığım Boot diskinden oluştur. Bir tane de windows 98 sistem diski oluştur. C dizinindeki MSDOS.SYS AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS dosyalarını bir diskete kopyala.
    Miniw98 zip dosyasının içindeki dosyaları C sürüsünde <b>Mini98</b> klasörünün içine aç.(İç içe iki defa şıkıştırmışlar. Dosyaları buluncaya kadar aç.) Daha sonra
    Sistemi boot diski ile aç (Dos 7.1)
    c sürücüsüne geç (c: enter), mini98 klasörüne geç(cd mini98)
    win yazıp enter'a bas mini98 açılsın. Windows gezgininden.
    windows-program files ve diğer klasörlerini yeni HDD'ye kopyala.
    Daha sonra yeniyi master eskiyi slave yap.
    Sistemi win98 sistem diski ile aç.
    Sys c: yaz. Sistem dosyalarını HDD'ye aktaracaktır.
    Daha sonra MSDOS.SYS AUTO.... dosyalarını kopyaladığını disketi takıp bu dosyaları C'ye kopyala
    a:> copy *.* c:
    Bilgisayarı kapatıp normal bir şekilde aç. (Çalışabilirde çalışmayabilirde.)

    2. Öneri
    Yeni HDD'yi slave olarak tak
    İlk önce şu topicde anlattığım Boot diskinden oluştur.
    Miniw98 zip dosyasının içindeki dosyaları <b>Yeni sürücünün</b> ilk bölümüne (Sürücüyü bölmüş olduğunu varsaydım-bölmediysen problem yok.) <b>Mini98</b> klasörünün içine aç Daha sonra yeni diski master eskiyi slave yapıp. Yeni diske win98'i kur. Sürücüleri yüklemeye falan uğraşma. Sadece düzgün şekilde boot edilebilsin yeter.
    Daha sonra topicde bahsettiğim boot disketi ile sistemi aç.
    C'ye geçip (c: enter) mini98 klasörünün içine gir (cd mini98)
    win yazıp enter'a basınca mini 98'in yüklenecek. Buradan windows gezginini aç ve eski diskindeki windows klasörünü ve program files klasörünü yeni diske kopyala (Türkçe karakterlerde umarım problem çıkarmaz.) ve bilgisayarı kapatıp normal bir şekilde aç. Eski windows'un çalışacaktır.

    1. yöntem biraz daha kısa ama sistem açılmayabilir, 2. yöntem biraz uzun ama herşeyi eksiksiz yaparsan mutlaka açılır.

    Seçim sana kalmış..
    Kolay gelsin...




  • Ghost'un Windows versiyonunda son derece kolay C'yi D'ye aktar dıyorsun. Ntfs'ide destekliyor. Dos versiyonu 1 diskete sığıyor ve Local Disk C: - To Disk D: şeklince uzun dosya adları bozulmadan ve son derece hızlı şekilde aktarım yapılabiliyor. Internette kolayca bulabilirsin.

    ataberke, arkadaşım yeni diskin hayırlı olsun. Tüm bilgilerin yeni diskine aktarıldığını görmeden eski disk üzerinde işlem yapma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.