Şimdi Ara

Hdd Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung HD160JJ SATA2 harddiskim kendiliğinden PIO moda geçiyo. BIOS ta UDMA5 gözüktüğü halde windows altında PIO gözüküyo. Bilgisayarımda hem XP hem de vista kurulu. İkisindede aynı problemi yaşıyorum.Harddiskin takılı olduğu portu değiştirdiğimde bir süreliğine düzeliyo. Ama 2-3 saat sonra Mavi ekran hatası verip sistem kapanıyo ve tekrar açıldığında yine PIO moda geçmiş oluyo. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Anakartın Chipset driverlarını güncelledim. O da bi işe yaramadı. Bana Yardım edecek olursanız sevinirim.







  • sistemi yeniden kurmayı denedin mi?
  • Henüz denemedim. Yeniden kurup bi daha bakiim.
  • sistemi yeniden kurup denedim. ama problem çözülmedi.
    Sonra samsungun sitesinden HUTIL ( harddisk utility ) programını indirip hdd i inceledim.
    harddiskin hız yönetimi gibi bi ayarı varmış.(acoustic management) oraya baktığımda harddiskin fast mod da olduğunu gördüm. bu mod harddiskin çok hızlı çalışmasını sağlıyor.bunun sonucunda hdd ısınıp hata veriyor (bu benim yorumum). ben de acoustic management i disable moda geçirdim. şu ana kadar başka bi problem yok yani sorun işletim sisteminde değilmiş.
  • Windows PIO mode'a şu yüzden geçer:
    Bağlı olan sürücü(Harddisk ya da cd-dvd okuyucu) üst üste okuma hatası yapar ise.
    Sürücünün bağlantı noktası değiştiğinde okuma hatası sayacı sıfırlanır ve bir süre daha UDMA modda devam edersin.

    Yaşadığın mavi ekranlar da göz önünde tutulduğunda, harddiskinin ömrünü doldurduğu anlaşılıyor. Biostan SMART 'ı açarken bilgisayarın açılırken bir hata olup olmadığını görebilirsin.

    Bir diğer olasılık ise bağlantı kablosunda sıkıntı olmasıdır. Kabloda çok küçük bir kısa devre olabilir. Onu da kontrol edebilirsin.
  • HDD i yeni aldım. yaklaşık 1,5 -2 ay filan oldu. ondan öncede bi başka problemden aynı model HDD i servise vermiştim. Tamir edilemediği için bu yeni HDDi verdiler. Yani HDD sıfır. Kablo ihtimalini ben de düşünmüştüm ve değiştirmiştim. Yani kablo da yeni. BIOStan baktım ve SMART ta da bir problem yok.

    Dikkatimi çeken bir başka durumda HDD in bu problemi uzun süre çalıştıktan sonra vermeye başlaması. önceden 2-3 saatte veriyordu bu hatayı. Acoustic management ten ayarı disable ettikten sonra ise 5-6 saat çalıştırınca vermeye başladı. Yani problem hala çözülmedi. sadece daha seyrekleşti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.