Şimdi Ara

Hdmi'den Bios Görme / Windows Şifre Sıfırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus X550J serisi laptopun ekranı kırıldı, hdmi'dan windows'a bağlanabiliyorum. Ancak usb üzerinden windows'a format atmak istediğimde hdmi üzerinden bios'u göremiyorum. Windows şifresini unuttuğum için bu konuya bir çözümü olan varsa çok iyi olur.




  • Merhaba geçmiş olsun.


    Bilgisayarı başlatan düğmeye bastıktan sonra kapağı kapatıp dene, şanslıysan, bazı modellerde olabiliyor.


    Bu olmazsa, kırık ekranın bağlantısını anakarttan dikkatle sökersen de görüntü sinyali belki HDMI'e gitmek durumunda kalabilir modele göre...


    Bu da olmazsa son çare içindeki SSD/HDD çıkarılarak başka bir bilgisayar üzerinden dosyalarını kurtarabilir, resetleyebilir, kurulum yapabilirsin.


    Laptop'ın içini açmadan bir format istiyorsan (ki önemli verilerin yoksa sadece format amacıyla istiyorsan) kurulum aşamalarındaki klavye hareketlerini başka bir bilgisayardan taklit ederek deneyebilirsin.


    Onda da şu sorun olabilir, yeni formatlanmış bir bilgisayarda driverlar tam yüklü değilse, 2.nci monitör çalışmayabilir.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    İlk iki yöntemi denemiştim ve işe yaramadı. Elimde boş bir ssd var ona başka bir bilgisayarda kurulum yapıp bahsettiğimiz pc'de kullanabilir miyim? Bir de ekran olmadan klavye hareketleri sıkıntı oluyor. Çünkü hangi aşamada olduğunu bilemiyorum.

  • Evet, yalnız o SSD'ye kurulum yaparken başka bir SSD/HDD takılı olmasın. Yani o SSD'ye Windows'u kurduğunda EFI dosyaları mutlaka yine o SSD'ye kurmalısın. Yanlışlıkla Dual Boot vs yapma, o bilgisayarı da bozabilirsin.


    Kurulumunu yaptığın SSD'de ayrıca bilgisayar modeline uygun driverları da kurmaya çalış (bilmiyorum ne kadar çalışır ama en azından kurulmuş olsun) Ekranı kırılan bilgisayarına bu SSD'yi taktığında çok karmaşık BIOS ayarların yoksa (ki onu belki klavye kısayollarıyla resetlemeyi deneyebilirsin) açılacaktır umarım...


    Bu arada parola meselesi.... Unuttum başka bilgisayara erişimin varsa, USB'den çalışan Linux (örneğin Kali) ile chntpw aracıyla Windows parolasını sıfırlanabiliyor. Ayrıntısı internette var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 6 Ocak 2024; 19:42:34 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Bios olayına çözüm bulamadım. Onun yerine elimdeki ssd ye başka bir pc'den hasleowintousb ile win11 kurdum ama o pc de bu windows 11'a internet bağlamadım çünkü driverları yükleyince diğer pc açılmıyor. Ssd'ye win11'i kurduktan sonra görüntü alamasam da ekran okuyucu devreye girdi. Erişilebilirlikteki ekran okuyucu sayesinde internetsiz kurulum yaptım ve windows açıldı. Aksi halde microsoft hesabı girilmesi gerekiyor çünkü. Bu aşamadan sonra laptopu ethernet ile internete bağladım ve otomatik olarak driverları yükleyince hdmi'dan ekran görüntüsü geldi. Gelmediği senaryoda win+p tuşlarına basmak yarar sağlıyor.

  • Vandrak kullanıcısına yanıt

    Bugüne kadar yaklaşık 10-15 farklı bilgisayarda format attım. Şöyle bir efsane bi deneyim yaşamadım.


    Yaşadığın kadar anlatabilmişsin helal olsun, eline emeğine sağlık.


    Görme engelliler için Windows kurulum rehberi gibi olmuş.


    Aslında böyle hiç tıklamadan, sadece boot edilmesiyle Windows kuran özelleştirilmiş ISO olmalı diye düşünmüştüm. Şimdi araştırdım Microsoft Deployment Toolkit (MDT) kullanarak Zero Touch Installation (ZTI) hazırlama varmış şurada anlatılmış:


    https://learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/deploy-windows-cm/prepare-for-zero-touch-installation-of-windows-10-with-configuration-manager


    Anlatım epey teknik.


    Bilgi olarak dursun burada.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.