Şimdi Ara

HDMI Kabloları ile gelen sesi TV'nin optik çıkışı ile sinema sistemine aktarabilirmiyiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
30.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Can dostum yine yanıldığın bir nokta var.

    Her tv optik çıkışından tüm dolby ve dts formatlarını 5.1 olarak iletemiyor. Senin tv'nin bu şekilde iletebildiği için şanslısın.

    Misal benim 2013 model Sony w805 TV, optik çıkıştan dolby sesleri 5.1 olarak iletebiliyorken, dts sesleri sadece 2.0 (pcm) olarak iletebiliyor. Burada TV'nin lisans anlaşmaları devreye giriyor. Ve ne şekilde anlaşıldıysa ona göre aktarım yapabiliyor. Ve de bu detaylar hiçbir kullanım kılavuzu yada broşürde belirtilmiyor. Bu sebeple kullanıcı yorumlarına bakmanız gerekiyor.
    O yüzden tv'nin optik çıkışından kesin 5.1 ses alırsın demek yanlış olur.


    Bu arada tv'nin ses menüsünden, ses çıkışını spdif olarak seçtikten sonra ses formatı seçeneklerine bakmak lazım. Eğer o seçeneklerde raw, bitstream, passthrough yada benzeri bir seçenek yoksa tv optikten sese dokunmadan iletemiyor olabilir. Bu sebeple arkadaş öncelikle tv'nin menüsünden bu kısımların fotosunu eklerse daha doğru yorum yapılabilir.


    @ alahan1963

    Dediğim gibi Tv'nin ses menüsünün bir fotosunu eklerseniz TV'nizin sese müdahale etmeden iletebilme özelliği var mı yok mu ondan emin oluruz. Eğer varsa optik switch almanıza gerek kalmaz.


    haklısın dostum. belkide ben şanslıyım ama bnm tv modelide cok iyi bir şey değil. onda bile varsa yeni nesil bir çok tv de vardır bu ayar. tv ses cıkış farmatından tan çoklu kanalı secmeden 2 kanal alıyorum bende. ama cok kanal secili olduğunda 5.1 olması gerektiği gibi geliyor.

    ama pc oyunlarında olmuyor işte. yada ses kartında dolby digital live olacak. oda ayrı bir para.

    neyseki bu durumdan yırttım ben eldeki hts yi 600 e satıp(piyasada 900 civarı idi lg bh 6730t), giittim vsx 329 k aldım. gerçi hocam senin sistemin yanında çöp ama bu güne kadar denediğim hts lerin bir çoğundan cok cok iyi.

    ileride parayı bulursam birazda takviye yaparım sisteme. 10 yıl gider işte.




  • Arkadaş doğru söylemiş, piayasadaki bir çok yeni model TV bile optik çıkışından DTS ve Dolby Digtal hatta bazıları Surrounda ses bile veremiyor.

    Mesela ben aynı uygulamayı daha önce kendi TV'imde yaptım, ki Samsung 55H7000, Samsung'un 2014 üretimi ortalama üzeri bir serisi, DTS'yi geçtim surrounda çıkış bile alamadım direkt stereo veriyor.

    Şimdi başka bir şey için kullanıdğım DAC'a lazım oldu optic switch. Piyasadaki plastik elle değiştirilen modelleri de daha önce kullandım ancak çok memnun kalmadım.

    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/prolink-kumandali-optik-coklayici-switch-4-port-215820206

    Dün bu ürünü aldım, bugün elime geçti. Gece deneyip performansı hakkında bilgi veririm.




  • The Wade ve konuya alaka gösterip cevap veren tüm arkadaşlar, şimdiden teşekkürler..
  • selam arkadslar onkyo tx sr500e amfinin optik cıkısından ses alamıyorum ses artının ayarları dogru sesi veriyor amfiden bir ayar yapmak ferekiyor ama bir türlü beceremedm analog 5+1 ses alıyorum dijitala ses alamıyorum teşkrler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.