Şimdi Ara

Hdmi ve USB li DVD Player tercihi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ilk olarak forumdaki araştırmalarım sonucu tatmin edici bir cevaba ulaşamadığım için bu konuyu açtığımı belirtmek isterim. Gözümden kaçan bi topic varsa affola.

    HDMI çıkışlı ve USB harddiskimdeki filmleri altyazı ile oynatabilecek bi DVD player arıyorum. Hardiskimde adaptor girişi yok sadece USB den elektrik alıyor bunu da belirtmek isterim.

    Gördüğüm kadarıyla bu özelliklere sahip bir player yok. Bazıları ekstra elektrik ihtiyacı olmadan filmleri açıyor fakat alt yazı desteği yok. Bazıları USB 1.1 desteklediği için takılmalar yaşıyor. Bazıları da USB den yeterli gücü vermediği için adaptöre ihtiyaç duyuyor.

    Tüm bu ihtiyaçları karşılayan bir DVD player mevcut mu ?



  • anlaşılan mevcut diil. sadece HDMI çıkışlı DVD playera talim :)
  • philips dvp 5980 modeli var, hdmi ve usb çıkışlı. ama bilirsiniz bunlar hd dvd player değil sadece upscaling yapan player lardır.
  • philips dvp5980 i ben kullanıyorum malesef adaptörü olmayan hdd leri desteklemiyor . usb 1.1 ama flash diskten oynattığım videolarda takılma sorununa rastlamadım bilgin olsun. şu sıralar hdmi kabloyu da hediye ediyorlar.
  • philips in USB 1.1 desteklediği ve bu yüzden kullanıcıların sorun yaşadığını okudum forumda.
    Mesajı attığımdan beri inceliyorum DVD playerları tam olarak isteğime cevap verecek bir player olmadığı için artık sadece upscale yeteneğine göre bir player alacağım. USB den vazgeçtim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: furkan_

    philips dvp5980 i ben kullanıyorum malesef adaptörü olmayan hdd leri desteklemiyor . usb 1.1 ama flash diskten oynattığım videolarda takılma sorununa rastlamadım bilgin olsun. şu sıralar hdmi kabloyu da hediye ediyorlar.


    ne yazıkki kullandığım External HDD de adaptor opsiyonu yok. O yüzden ince eleyip sık dokumaya çalıştım ama sonuç nafile üst mesajda belirttiğim gibi artık tek kriterim upscale'i güzel yapması, USB den vazgeçtim
  • pioneer dv-400v var usb var hdmi var usb versiyonu nedir bilmiyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Prud

    pioneer dv-400v var usb var hdmi var usb versiyonu nedir bilmiyorum..


    teşekkürler inceleyeceğim
  • Ben bugün (akşam) Bostancı Vatan'dan Pioneer DV-400V aldım. 250 YTL liste fiyatından %15 indirim ve 6 taksit oldu (Tabi malum kredi kartı ile.) İlginç olanı ürün Vatan'ın web sitesinde yok. Sadece siyah rengi vardı. Region 1 ve 2 DVD'leri denedim, çalıştı. Hemen Nip/Tuck S04E08'i USB flash diske atıp izledim. Alt yazılar okunaklı ama biraz daha büyük olursa daha iyi olacak. Bunun için firmware update var. Alttaki sitede aletle ilgili çok detaylı bilgi var (FW dahil). Yalnız orada USB'den film izlenebildiğini belirtmemişler ama izlenebiliyor.

    http://www.pioneerfaq.info/english/dv400.php

    External hard diski daha denemedim. Netteki yorumlara göre çalışmaması lazım ama ben deneyip sonucu buraya yazabilirim.




  • Harici beslemeli 40 GB FAT32 harddisk ile deneme yaptım. USB 1.1 hızında çalıştırdı. DivX, MP3 ve JPEG denedim sorunsuz gösterdi. USB'den beslemeli 160 GB WD Passport diskim NTFS olduğu için onu deneyemedim. Vakit bulursam yedekleyip, yeniden bölümleyip denerim.

    Daha sonra üstteki mesajımda verdiğim siteden Hakan 1.1 firmware güncellemesini yükledim. Altyazı fonları büyüdü ve daha okunaklı oldu.

    Herkeste bir USB 2.0 takıntısı var. Mevcut cihazlar HD formatlı DivX'leri göstermediği için USB 1.1'in 12 Mbit/s hızı standard DivX/XviD vs. için gayet yeterli olmakta. Normal DVD seyrederken Display tuşuna basarak o anki veri akış hızını görebiliyorsunuz. Denediğim DVD'de en çok 6-7 Mbit/s gördüm. Sonuçta DivX'ler daha çok sıkıştırılmış olduğu için zaten daha düşük veri akış hızına sahip.
  • Teşekkürler tavsiyeler için,

    Trident 2304 aldım. 97 lira HDMI kablo hariç.

    HDMI dan bağladım.

    Esas USB konusuna gelirsek harici güç girişi olmayan WD 160 lık harddiskimin çalışacağını umut etmiyordum fakat beni şaşırttı NTFS olduğu için harddiski boş gösterdi. İçindeki verileri yedekleyip 10 GB lık FAT32 partition yaratıp primary olarak atadım, geri kalanı ise NTFS olarak formatladım.

    Sonuç olarak harici güç kullanmadan (istesemde kullanamam, WD de adaptor opsiyonu yok) divxleri çok hızlı şekilde altyazı ile beraber açabiliyorum.
  • Denedim. Pioneer DV-400V WD 160GB Passport'u USB'den çalıştıramadı.
  • şanslıyım ozaman :)
  • Yeni modellerden haber var mı acaba? Hort olucak biliyorum. UBS'den divx mümkünse hd rip vb. izlemek istiyorum.Kısacası en bol çeşit filmi oynatan bir player lazım bana.Ama hd yada blue ray oynatması şart değil.Divxi kesin oynatsa da yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem2602

    Yeni modellerden haber var mı acaba? Hort olucak biliyorum. UBS'den divx mümkünse hd rip vb. izlemek istiyorum.Kısacası en bol çeşit filmi oynatan bir player lazım bana.Ama hd yada blue ray oynatması şart değil.Divxi kesin oynatsa da yeter.

    Aynen,ben de araştırma aşamasındayım.Kullananlar buraya yorum yazarsa karar vermek için çok iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.