Şimdi Ara

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünün barış mesajı vermedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olduğu oturumda konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün barış mesajı vermediğini belirtti.



    ENSONHABERtwitter
    “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olduğu oturumda konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün barış mesajı vermediğini belirtti”
    https://twitter.com/ensonhaber/status/1637826326592647169?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638113071963992065%7Ctwgr%5E72ab1a03ee89b194a55f1f52c1c21ae56d1458e1%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.veryansintv.com%2Fsirri-sureyyaya-tarih-dersi-hangi-yanlisini-duzeltecegini-bilemedi%2F

    Ulan sizin yapacağınız İzmir İktisat kongresine edeyim. Apo'nun mektupçusu bu tipi nasıl olur da buraya çıkarırsınız? Ulan Sırrı. Ne biliyorsun da konuşuyorsun cahil herif.

    Atatürk anti emperyalist değil de senin PKK mı emperyalist? Ulan başımıza bunları mı çıkaracaksınız? Daha seçilmeden açılım yapmaya mı niyetlisiniz? Nasıl sessiz kalabiliyorsunuz bu söylemlere CHPliler, İyi Partililer? Cevap versenize şu APO'nun emir erine.


    Bu da tamamı.


    Yurttaş TVyoutube
    Eski HDP Milletvekili, yönetmen ve senarist Sırrı Süreyya Önder, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde; “Otoritenin, en muhtaç olduğu olgu sadakattir dersek yanlış yapmış olmayız. Tüm enerjisini bizleri sadakat içerisinde tutmaya harcar. Resmî ideolojiye, kutsallara, tabulara, babaya, krala, devlete, sınırlara, geleneklere, örf ve adetlere böyle uzar gider bu liste. Tarihin başlangıcından beri de böyledir” dedi. Önder, kongre için “Etkisi ve gücü görünenin çok ötesinde bir başlangıç yaptığını düşünüyorum Sayın Tunç Soyer’in ve bütün katkı sağlayan arkadaşların” değerlendirmesini yaptı. Sırrı Süreyya Önder'in konuşması salonu kahkahaya boğdu. BAĞIMSIZ YAYINLARIMIZIN DEVAMLILIĞI İÇİN BİZİ DESTEKLEYİN 👇 https://www.youtube.com/channel/UCYsOOzJ6OfvcdVqJlJKf-Aw/join #sırrısüreyyaönder #hdp #izmiriktisatkongresi #komik #siyaset
    https://www.youtube.com/watch?v=pL1BKniVN9o&ab_channel=Yurtta%C5%9FTV

    Sinan Meydan iyi yanıt vermiş bu tipe. ( Aslında başka şeyler de diyeceğim ama Türkiye'de her şey hakaret sayılıyor. )


    1. Atatürk,kapitülasyonları kaldırmaya yanaşmayan Batıya ekonomik bağımsızlığa kararlı olduklarını,kapitülasyonları kabul etmediklerini göstermek icin Lozan kesintiye uğradığında İzmir İktisat Kongresini topladı. Kongre sonrası Lozan’a devam edildi ve kapitülasyonlar kaldırıldı.


    2. Yani İzmir İktisat Kongresi, Batıya karşı taviz veya teslimiyet değil tam tersine Lozan görüşmelerinde kapitülasyonları kaldırmaya yanaşmayan emperyalist, kapitalist Batıya karşı siyasi ve ekonomik bağımsızlık manifestosudur. Sonunda Lozan’da kapitülasyonlar kaldırılmıştır.


    3. İzmir İktisat Kongresi düzenlenirken Misakı Milli’den taviz verilmemiş,Musul henüz kaybedilmemişti.Türkiye,istekleri reddedilince Lozan’da masadan kalkmıştı.Musul’dan vazgeçilmiş değildi.Turkiye Lozan’ın ikinci döneminde Musul ısrarını sürdürünce konu Lozan sonrasına bırakıldı.


    4. Atatürk’ün, “Ortadoğu ile ilgilenmediği” iddiası da eski bayat bir iddia. İzmir İktisat Kongresi sırasında Musul sorunu gündemdeydi ve Atatürk Irak’la yakından ilgiliydi. Atatürk 1937’de İslam ülkeleri ile Sadabat Paktı’nı kurmuştu. Hatay nedeniyle gözü kulağı Suriye’deydi.


    5. Atatürk,”Başlangıçtaki biz tavrını teke indirgedi” söylemi de klasik bir çarpıtma.Atatürk başından beri vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele etti. Biz derken farklı milletleri değil,din ve ırk farkı gözetmeksizin tüm unsurları ile Türk Milletini kastediyordu.


    6. “Yurtta sulh cihanda sulh sözü” zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir yaklaşımının doğal sonucudur. Atatürk’ün haksız savaşı yoktu, “öldüreceğiz diyenlere karşı ölmeyeceğiz” diyerek savaşmıştı. Ölmeden önce cağının en büyük barış kuşağını kurmuş, Nobel’e aday gösterilmişti.


    7. Yeni başlayanlar için;

    – Atatürk’e göre barışın ön koşulu tam bağımsızlık

    – Yurtta barış dünyada barışın gerçek anlamı ve uygulamaları

    – Atatürk’ün barış paktları ve oluşturduğu büyük barış kuşağı

    – Atatürk’ün 7 maddelik dünya barışını koruma formülü


    8. ”Kendi yağıyla kavrulma” söylemi doğru. İzmir İktisat Kongresi toplanırken Türkiye yangın yeri gibiydi. Halkın %80’i köylerde yaşıyor, %70 hasta,%10’u bile okur-yazar değildi,ülke borçlu,her şey dışarıdan alınıyordu.Atatürk bu enkazı,tam bağımsız,çağdaş devlet kurarak kaldırdı.


    Bu Sırrı tipiyle ilgili bir anımı da ekleyip bitireyim. Bu tip 2010'larda bizim üniversiteye konuşma yapmaya geldiğinde ben de katılayım dedim arkadaşlarla. O zamanlar da bu Sırrı bir övülüyordu ki aman yarabbi. Bu üniversiteye gelirken onun öncesinde BDP'liler geldi. Zılgıtlar, PKK ve APO söylemleri. Ulan dedim ben neredeyim. E doğal olarak da toplantı yasaklandı. Söylese ne söyleyecekti o şiveli ağzıyla. Ulan "tip". Sen hangi hakla Atatürk'ü ağzına alıyorsun APO'nun tipi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Mart 2023; 17:9:18 >







  • Amerikanın Tasması ile Ortadoğuda havlayanlar burada anti emperyalizm çığlığı atıp cahil gençleri mezara sokuyorlar.

    Gördüğüm en adi insanlar bunlar. Hain demek bile az kalıyor maşalar.

    Ulan seref yoksunları ne işiniz var o zaman ABD Bayragı altında! Neden conilerin her türlü pis işini yapıyorsunuz!
    İzledim. M.K.Atatürk'ün bir kere Ortadoğu'yla ilgisiz olduğu iddiası neo-Ottomanist söylemin geleneksel Atatürkçü Türkiye devletinin statüko / mevcut uluslararası barış düzeni yanlısı dış politikası hakkında iddia ettiği ve oradan devşirilmiş görünen düpedüz hatalı bir çıkarım. Önder gibi güya sol gelenekten birisinin neo-Ottomanizm gibi kendisinin "emperyalizm" addedeceği bir siyasi geleneğin söylemini benimsemesi ilginç. Sırrı Süreyya Önder sanıyorum ki Musul meselesinin fazla etkisi altında kalmış, ki Musul meselesinde Türkiye'nin Irak Türklerinin çıkarını koruma konusunda yeterince cüretkar olamamasında Şeyh Said ve Kürt faktörünün ciddi rolü bulunur. Bu yalnızca "yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle ifade edilen uluslararası istikrar ve statüko yanlılığıyla, başka ülkelerin iç işlerine karışmama vurgusuyla açıklanamaz. Dahası Önder M.Kemal Türkiyesi'nin Ortadoğu ülkeleriyle aktif ikili ilişkilerini, Sadabat Paktı'nı, Hatay'ın Türkiye'ye katılışını, güya M.Kemal'in Ortadoğu'da prim verdiği Batılıların kuşatmaya çalıştıkları baş düşmanları Sovyetler Birliği'yle olan dostluk ilişkilerini açıkça görmezden geliyor.

    Bu arada milletlerarası ilişkiler literatüründe bilhassa realist politika literatüründe statüko ve istikrar neredeyse barışla eş anlamlı kullanılır. "Yurtta sulh, cihanda sulh" gibi son derece statüko ve istikrar vurgulu bir siyasi slogan revizyonizm karşıtı bir barış vurgusu değil de başka neyse ben bunu bilmiyorum.
  • kahvehanede okey oynayacak adamın sözlerine bak sen kim atatürkü eleştirmek kim  

  • Amerikanın Tasması ile Ortadoğuda havlayanlar burada anti emperyalizm çığlığı atıp cahil gençleri mezara sokuyorlar.

    Gördüğüm en adi insanlar bunlar. Hain demek bile az kalıyor maşalar.

    Ulan seref yoksunları ne işiniz var o zaman ABD Bayragı altında! Neden conilerin her türlü pis işini yapıyorsunuz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Mart 2023; 17:7:56 >
  • Videoyu izlemedim. Ne mesajı veriyormuş peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Videoyu izlemedim. Ne mesajı veriyormuş peki?

    Ne yaparsanız yapın da bize dokunmayın. Atatürk aslında bu sözle Bat'ya teslim olmuş bu APO'nun tipine göre.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Batı'nın silahlı eşkıya-uşakları mı demiş bunu? Gerçekten ilginç. Sırrı bu ulvi sırrını keşke kendisine saklasaymış. Bir de bunu konuşma yapsın diye oraya çağırmışlar vay be.

  • Daha dün Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halil İbrahim Sofrasındalardi. Mecliste Hdp Chp görüşmesi yapılmıştı. Görüşmeler çok olumlu geçmiş anlaşılan  

  • İzledim. M.K.Atatürk'ün bir kere Ortadoğu'yla ilgisiz olduğu iddiası neo-Ottomanist söylemin geleneksel Atatürkçü Türkiye devletinin statüko / mevcut uluslararası barış düzeni yanlısı dış politikası hakkında iddia ettiği ve oradan devşirilmiş görünen düpedüz hatalı bir çıkarım. Önder gibi güya sol gelenekten birisinin neo-Ottomanizm gibi kendisinin "emperyalizm" addedeceği bir siyasi geleneğin söylemini benimsemesi ilginç. Sırrı Süreyya Önder sanıyorum ki Musul meselesinin fazla etkisi altında kalmış, ki Musul meselesinde Türkiye'nin Irak Türklerinin çıkarını koruma konusunda yeterince cüretkar olamamasında Şeyh Said ve Kürt faktörünün ciddi rolü bulunur. Bu yalnızca "yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle ifade edilen uluslararası istikrar ve statüko yanlılığıyla, başka ülkelerin iç işlerine karışmama vurgusuyla açıklanamaz. Dahası Önder M.Kemal Türkiyesi'nin Ortadoğu ülkeleriyle aktif ikili ilişkilerini, Sadabat Paktı'nı, Hatay'ın Türkiye'ye katılışını, güya M.Kemal'in Ortadoğu'da prim verdiği Batılıların kuşatmaya çalıştıkları baş düşmanları Sovyetler Birliği'yle olan dostluk ilişkilerini açıkça görmezden geliyor.

    Bu arada milletlerarası ilişkiler literatüründe bilhassa realist politika literatüründe statüko ve istikrar neredeyse barışla eş anlamlı kullanılır. "Yurtta sulh, cihanda sulh" gibi son derece statüko ve istikrar vurgulu bir siyasi slogan revizyonizm karşıtı bir barış vurgusu değil de başka neyse ben bunu bilmiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sadece chp yönetimi değil, chp seçmenide Atatürkçü değil. Atatürkçü birseçmene sahip olsalardı bunları göze sokarcasına yapamazlardı.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt
    Bak kendinde eleştirmişin bunlarla el sıkışan kk’nın akp’nin hüdaparından ne farkı kalır
  • Con Sinovtwitter
    “Sırrı Süreyya Önder bir şeyler söylemiş. ▪️İzmir İktisat Kongresi'nde Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözü söylendi diyor. Doğru değil. Metinde öyle bir ifade yok. ▪️Misak-ı Milli'den taviz verildi diyor. O tarihte Lozan imzalanmamıştı. Tarihleri karıştırmış.…”
    https://twitter.com/lordsinov/status/1638087218332946435

    Özeti : Bir insan ne konuşuyorsa konuşsun, önce konuştuğu konuyu bilmeli. Sırrı, bu konuda çok eksik.

  • Veryansın Tvyoutube
    Veryansın Tv'ye destek olmak için KATIL'ın... https://www.youtube.com/channel/UCLEhuU5yv0T4WBjntWoUSXw/join 📌Kitaplarımızı satın almak için: https://pankusyayinlari.com/ 📌Yeni Deniz Mecmuası dergimize abone olmak için : https://pankusyayinlari.com/2022-yeni-deniz-mecmuasi-yillik-abonelik https://veryansintv.com/ Doğruları yazar! #VeryansınTv 'nin yaşaması için desteğiniz şart! Destekte bulunmak için: 📌 Katıl butonuna tıklayarak, 📌 https://www.patreon.com/tvveryansin bağlantı adresinden, 📌 https://kreosus.com/veryansin?hl=tr bağlantı adresinden, 📌 tvveryansin@gmail.com adresinden bizlere ulaşarak destek olabilirsiniz. Destek verme konusunda bilgilendirici video için: https://twitter.com/Veryansin_Tv/status/1079077827503448064 Editör notu: Nihat Genç ve onun gibi düşünen aydınların susmaması, bu toprakların değerlerinin unutulmaması, unutulanların hatırlanması için kanalın büyümesi kritik önemdedir. Bunun için bu toprakları seven her bir ferdin Veryansın Tv'ye en büyük desteği; * Programları izlemek, izletmek * Kanala abone olmak * Programları beğenmek * Kanalı ve programları mümkün olan platformlarda paylaşmak * Yukarıda paylaşılmış olan "Patreon" adresinden destek vererek sağlayabilirler. Yorumlarınız mümkün olduğunca okunacaktır. Bilgi, düşünce, öneri ve söyleyeceklerinizi tvveryansin@gmail.com e-posta adresine de gönderebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/shorts/joodO9N1pmc

    İşin özeti bu.

  • Konuşmanın en sıkıntılı cümlesi aslında şu adam Atatürk'e 100 yıllık avans verildi dedi.
    Yahu işte bunlarla beraber şuan chp ama adamlara helal olsun kendi fikirlerinden en ufak taviz vermezken, Kılıçdaroğlu hiç incitmiyor hdp'yi
  • @Jan_Sigurd_Baalsrud Mithat SANCAR size gerekli cevabi veriyor okuyun ve bir beyin jimnastiği yapın BASKANLIK ICIN HDP DESTEGI ISTEYEN KILICDAROGLU MU ve yine bizim taleplerimiz var bunlar yerine getirilmeli diyen HDP var bir tarafta ise Basaortusu icin AKP neden görüşmüş müsss ? Bu ayrimi yapabilecej kadar zeki oldugunuzu düşünüyorum ama iste algı yaratmak istemeseniz komik olmayin  


    Sancar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


    "Adalet Bakanlığı'nın başkanlığında AKP heyeti grubumuzu ziyaret etti kıyamet koptu. Bakalım bu kıyamette neler var? Neden bu kadar fırtına koparılıyor? Bir kısa özet öncelikle. Evet Adalet Bakanının başkanlığında AKP heyeti grubumuzu ziyaret ediyor. Ardından spekülasyonlar ve senaryolar üretme yarışı başlıyor. Görüşmenin sebebi ve konusu belli. AKP heyeti ‘Başörtüsü düzenlemesine’ ilişkin anayasa değişikliği teklifini anlatmak ve destek istemek için diğer partiler gibi bizim partimizi de ziyaret etti.





  • Hayır bu müptezellerin bu ortamlarda ne işi var onu çözemedim ? Maksat vatansız çapulcuların sempatisini kazanmak mı ? Yerim sizin Atatürkçülük maskenizide, Devletçiliğinizide.
  • Bunları başımıza bela ettiniz

  • EzioAuditoreDaFirenzee kullanıcısına yanıt

    Bunun ağzı çok değil 10 yıl önceki AKP'nin ağzı ile tamamen aynı.


    Türk halkı ölümle sıtma arasında seçim yapmak zorunda seçimde.

  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hdp'nin akp'yi desteklediği bir tane seçim söyle, hep nefret ettiler, hapisteki selo güya başkan yaptırmayacaktı. Hdp'nin doğuda ki en büyük rakibiydi akp
  • EzioAuditoreDaFirenzee kullanıcısına yanıt

    Bu herifin söylediği herşeyi 10 yıl önce Akpliler söylüyordu. Bu ülkenin dibine mayın döşendi açılan yoldan pkklılar, fetöcüler akın akın ülkeyi tahrip ettiler ne çabuk unuttunuz ?


    TCMilliHareketyoutube
    Ümit Özdağ'dan AKP'li Gence Tokat Gibi Cevap https://www.facebook.com/TCMilliHareket
    https://www.youtube.com/watch?v=x74qPz6v99o

    Bu halk balık hafızalıdır dün bu adamın söylediklerini birebir savunanları bugün sanki vatansevermiş sanır. Ancak tarih unutmaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.